Sökresultat

EnterMan
EnterMan 7 år sedan Väska för resa till staterna. (25 svar)

Jag skulle inte räkna med att få checka in pjäxorna som handbagage, då man i flygets och terroristernas värld kan använda dessa som vapen. Jag fick nämligen stopp när jag flög från frankrike och hem med en hjälm i handbagaget.
Vissa av dom menade på att det bara gällde motorcykelhjälmar men i slutändan blev det ändå stopp.
Slutade med att jag fick ha min giro "frigolithjälm" i min mjuka väska.
När jag landat i sverige kontrollerade jag dock hjälmen och sen fick sas glatt köpa mig en ny (intryckningar i yttre skalet, kanske inte en djup skada fast vem vill kontrollera det den hårda vägen?).

EnterMan
EnterMan 8 år sedan Brist på ansvar hos Sasquatch/Arcteryx (57 svar)

Ja kan ge dig poängen om 7års skillnad  det kan jag helt klart hålla med dig om att man kan ändras på den tiden.
Vad gäller arcteryx så finns det ju en hel del färger på deras senaste kollektion, sen måste man väll inte bara byta för färgernas skull. Nya funktioner kan ju komma till på en nyare jacka. http://www.arcteryx.com/Product.aspx?EN/Mens/Jackets

Okej och att anklagga någon för att anmäla till moderator är inte dygnspridande?
Kanske ska fundera vad du sagt åt någon annan för jag är det då inte.

Men du får ju ändå ge det så här efter 7 års tänkande att det i slutändan är du som gör valet.
Sista jag säger i denna forumtråd då jag tror vi har helt olika åsikter och det inget ger att fortsätta.
Säg mer än gärna att du vann diskusionen

EnterMan
EnterMan 8 år sedan Brist på ansvar hos Sasquatch/Arcteryx (57 svar)

Citat La-grave: Jag köper nytt skidställ med 5-10 års intervall, jag låtsas inte ens veta vad jag gör, vilket jag klart och tydligt förklarade för personalen på Sasquatch. Om de i en sådan situation känner att de saknar kompetens att ge råd så får de förklara det, inte låtsas som att de vet vad de talar om. Vet jag att den jag talar med är osäker/okunnig hamnar naturligtvis ansvaret mycket mer på mina axlar och då kan jag välja att ta det eller att gå någon annanstans.

Citat La-grave: Jag la ner dem och bytte dem först mot en Marmot-ställ och just nu ett Norrøna Lofoten. Både i rätt storlek. Går alldeles utmärkt att få tag i om det inte står någon som utger sig för att veta vad han pratar om (och det borde denne faktiskt veta med tanke på att han säkert säljer dylika ställ flera gånger i veckan medan jag köper ett vartannat-vart tredje år).

Du funderade vad jag syftade på när jag skrev att det började lukta illa.
Och skillnaden i ursprungsinlägg och ett äldre där du berättar hur

EnterMan
EnterMan 8 år sedan Verbier: Barnvakt sökes mot gratis boende (8 svar)

Vad är skillnaden mellan det här och au-pair?

EnterMan
EnterMan 8 år sedan Brist på ansvar hos Sasquatch/Arcteryx (57 svar)

luktar illa la-grave, du kanske ska jämföra dina inlägg och se så du skriver samma i alla och inte bara kastar ut dig påhittade historier.

EnterMan
EnterMan 8 år sedan Trött på alla som är "Stoked" (70 svar)

Bara less på dom som ska blanda in Engelska meningar och ord när man sitter ett gäng och pratar (alla förstår svenska till 100%) Bara jobbigt och tycker tyvärr att det ibland visar på det motsatta som ni pratar om. Helt enkelt att dom inte kan de svenska orden meningarna för att förklara och då är frågan är det häftigt att inte ens svenskarna kan svenska nuförtiden? För det blir jag då inte STOKAD av

EnterMan
EnterMan 8 år sedan Norröna=kass kvalite? (16 svar)

Måste väll också ställa mig till den grupp av ägare till Norröna Lofoten som klagar på grejerna.
Har en lite äldre modell men som många andra har jag haft problem med framförallt jackan. dragkedjan har gått sönder, kardborre fastsytt med för lite sömnadsmån och snölåset för dåligt fastlimmat.
Sen har jag en kompis med sambo som köpte hela Lofoten ställ 2009/2010 och efter första tvättningen så hade dom inga norröna kläder längre, alla märken som fanns tryckta på kläderna hade lossnat i tvätten.

Det som jag dock kan trycka på är goda reklamationer där dom alltid fixar felen, i kompisarnas fall så fick dom nästa års modell av kläderna.
Men svårt att säga att ett märke är bra bara för att dom har goda reklamationer och dessa uppenbarligen måste användas

EnterMan
EnterMan 8 år sedan Försäkringsersättning (29 svar)

Och jag gissar starkt på att denna "volontär" jobbar på folketsombud.se

EnterMan
EnterMan 8 år sedan Ta sig ner till Bad Gastein (10 svar)

Inte att glömma att det blir tillägg för åtminstone skidorna med ryan air. det är det som är fördel med bussarna, lättare att få med all packning och dom kör dig till "dörren"

EnterMan
EnterMan 8 år sedan Ta sig ner till Bad Gastein (10 svar)

Du kan alltid ringa till tex sts alpresor och fråga om dom har några lediga stolar i bussen. Jag åkte ner med dom och det kostade mig ca en tusenlapp. kolla med alla de bolag som kör bussresor dit.
Langley tror jag också har buss dit

EnterMan
EnterMan 8 år sedan Köpa trekkers! Var? (4 svar)

Fast å andra sidan ovad dom kostar i tärnaby fjällsport så är det nog lika för dig att handla där

EnterMan
EnterMan 8 år sedan Köpa trekkers! Var? (4 svar)

Ska rådfråga min sambo kanske har ett par till salu

EnterMan
EnterMan 8 år sedan Tips på bra käk i backen! (23 svar)

Ett vinnande koncept i Badgastein var att gå in på spar på morgonen och beställa mackor där, bara att knata fram till köttdisken och beställa precis det pålägg man ville ha på brödet, så fixade dom ihop mackorna

EnterMan
EnterMan 8 år sedan Månadsavgift för säsongs liftkort (37 svar)

Okej jag tycker inte att det låter som ett helt fel system, väldigt enkelt att lägga upp för dem och då kan dom ju ta ut en liten extra avgift för det.
Visst ni pratar om prioriteringar och att inte supa. Men sen finns det ju de barnfamiljer som kanske har tre åkande barn plus att dom själv åker. Jag ser fördelar och varför skulle detta vara omöjligt. man kan ju redan börja betala liftkortet tidigare.

EnterMan
EnterMan 8 år sedan Lekfull park (9 svar)

OOi bra gissning men fel, Jag jobbar åt ett av byggföretagen i byn, sen jobbar en av mina kompisar där uppe i fjellanläggningen.

EnterMan
EnterMan 8 år sedan Lekfull park (9 svar)

Det låter som bra idéer, ska framföra det åt dem som driver stället

EnterMan
EnterMan 8 år sedan Lekfull park (9 svar)

Om man skulle bygga en park som var lekfull vad ska man då bygga där.
Nu snackar jag inte svarta linjer utan rails som har stor variation och många olika sätt "dom kan bemästras"
Tänker mig utifrån att man kan få roliga kort tex att man grindar hustak osv.
Finns en anläggning i norge som heter Målselv fjällby och ligger i Norge, tänker att om det finns några roliga och trevliga ideer så är det inte helt omöjligt att dom kan förverkligas där

EnterMan
EnterMan 9 år sedan Marker Duke Tour-modell? (61 svar)

Är helt oinsatt på bindningarna vad gäller kvalitet, men kan tänka mig att Doug Coombs inte skulle välja en bindning om han körde sönder den hela tiden? Skulle du göra det JL76 även om du var sponsrad?

EnterMan
EnterMan 9 år sedan Varför kan inte svenskar åka skidor? (155 svar)

Skulle vara intressant att du ICEMAN filmade din egen åkteknink så kan vi få analysera den och sen bestämma om du ska få åka eller ej, du kan ju lägga upp den i det här forumet så kan du fortsätta klaga när vi vet att du kan åka.

EnterMan
EnterMan 9 år sedan Viktigt o klä sig dyrt? (140 svar)

Jag måste dock erkänna att jag till stor del är allergisk mot billiga saker. Kan väll bero på att dom sällan håller mina krav. Men å andra sidan om jag hittar något som är billigt och bra så rekomenderar jag det mycket mer än om det är dyrt. Sen ett sidospår, köp ej dyra haglöfs skor då jag fick reklamera samma modell 4 gånger och fick ny sko varje gång, skitsko.

EnterMan
EnterMan 9 år sedan ska men byta hjälm efter fall? (44 svar)

Jo Felix det var uppenbar ironi i mitt svar. Trodde det syntes.  Men att du säger att du inte ser någon nedsjunkning är det ironi? Självklart blir det inte nedsjunkningar av klistermärkena utan en composite eller plast består av två komponenter tex glasfiber och lack. Lacken är där för att binda ihop fibrerna och det är dess egenskaper som kan förändras av yttre påverkan som lösningsmedel. Slutsatsen är att bindemedlet/lacken ej håller ihop lika bra. Så du har gjort tryckprover på dina hjälmar för att utvärdera skillnaden?

EnterMan
EnterMan 9 år sedan Viktigt o klä sig dyrt? (140 svar)

Kan man inte åka i fula kläder
Kanske för att man börjar bli gammal, men: jag kollar funktionerna innan jag kollar hur de ser ut (självklart ser man utseendet först) skippar alla som inte har de funktioner jag söker oberoende om hur snygga de är

EnterMan
EnterMan 9 år sedan ska men byta hjälm efter fall? (44 svar)

men de klistermärken som används av alla ocoola skiers är dom farliga då??
Fast dom krachar ju iofs inte lika coolt och hårt som dom häftiga skierserna (eller hur ni böjer det)så dom behöver ju inte lika säkra hjälmar?

med din sannolikhet så betyder det att en på tusen kör med en farlig hjälm utifrån klistermärkesstatistiken, sen kan vi nog lägga till några stycken som kör med en gammal och trasig hjälm, säg fem. och sist men inte minst så kan vi väll lägga till 50% som kör med mössa under hjälmen, alltså har femhundrasex stycken av tusen sämre säkerhet ur hjälmsynpunkt av de coola.
Jag bygger bara min kunskap på det tillverkarna och läkarna säger men jag har kanske fel, vad bygger du din kunskap på felix?

Men slutsatsen är ändå att det är bra att använda hjälm i stället för att vara utan även om den har någon av dessa tre punkter

EnterMan
EnterMan 9 år sedan Viktigt o klä sig dyrt? (140 svar)


Menar du då på att jibb kläderna är så fula att du inte annars skulle vilja ha dom om du inte åkte skidor?? I så fall kan jag stå på din sida och backa upp dig genom att säga att du inte ens behöver ha dom när du åker skidor. Dom är faktiskt lika fula då

EnterMan
EnterMan 9 år sedan ska men byta hjälm efter fall? (44 svar)

Dessutom felix som jag ser på din hjälm så är det endast vissa färger som är tillåtna för motivlackare att använda på hjälmar (såg att du målat på din) detta pga lösningsmedel i färgen

EnterMan
EnterMan 9 år sedan ska men byta hjälm efter fall? (44 svar)

1.Ordentlig krach med hjälm kan försöra hjälmens deformationsegenskaper fastän det inte syns, smällen kan ligga precis under brottgränsen och när en deformation sker så återgår materialet inte till sitt ursprung (slutsats: det blir sämre) Nästa gång behövs inte samma kraft för att förstöra hjälmen eller som jag ser det skallen.
2. Jag håller med om maracas förklaringen.
3.I lim är det lösningsmedel som kan förstöra egenskaperna i plasten.

EnterMan
EnterMan 9 år sedan Intresse för tävling i umeå? (13 svar)

Detta är något som jag insett kommer ta vädigt mycket tid. men då jag är mitt uppe i slutet av min högskoleutbildning så verkar det bli lite av den varan.
Sen bör man väll vara några stycken för att kunna dra igång karusellen, jag är ensammen

EnterMan
EnterMan 9 år sedan Intresse för tävling i umeå? (13 svar)

ska kolla och se om intresse finns bland andra, tex dom som har backen samt kanske någon sponsor. jag lovar inget och drar heller ej igång något jätteprojekt då det i så fall bara är jag just nu som har intresse av att organisera något. Men det gäller ju som sagt att intresse finns i första led från åkare och fotografer.
Åkare verkar det finnas intresse från men vet ej hur det är med fotografer.

EnterMan
EnterMan 9 år sedan Intresse för tävling i umeå? (13 svar)

Ni som har visat lite intresse är ni åkare eller fotografer??

EnterMan
EnterMan 9 år sedan Intresse för tävling i umeå? (13 svar)

Jo men att bli bra på bild handlar inte om att kunna snurra 18 varv och då kan det vara en helt annan sak att göra ett snyggt trick som ska vara snyggt i en sekund.
Om en fotograf står nedanför ett hopp kommer han ju att ta kort på alla som kommer och hoppar för att få så stor chans som möjligt att ta en bra bild och om han inte gör det så kanske någon av de andra tar den bilden och vinner i stället.

EnterMan
EnterMan 9 år sedan Intresse för tävling i umeå? (13 svar)

Har funderat på ett litet annorlunda koncept för en tävling.
Det som behövs:
Hopp.
Rail.
Ett par glada åkare och ett gäng med glada fotografer

Hur?
Jo man ger tävlingen några timmar där alla får hoppa/raila bäst dom vill, sen så är det upp till fotograferna att få ner så bra bilder som möjligt under den tiden.
Alltså man tävlar inte i par fotograf/åkare utan alla tävlar med alla. efteråt lämnar varje fotograf in x st bilder för bedömning.

Sen låter man en jury bestämma den/de bästa bilderna i några olika kategorier.
Vinnare är alltså den som tagit det fotot samt den som råkar vara på det kortet.

Gör ju att även den som står bakom kameran får något för sina ansträngingar

EnterMan
EnterMan 9 år sedan RAND - ett skidbyggarprojekt (51 svar)

Ett grymt bra och seriöst arbete, kan bara gratta till det mvg som det där bör medföra om ni nu bara fixar en lika schysst presentation

EnterMan
EnterMan 9 år sedan Tärnaby! (4 svar)

Begränsa dig inte till tänaby, hemavan finns precis i närheten och busarna går dit, bättre offpist möjligheter där.

EnterMan
EnterMan 9 år sedan Bort med kanter? (9 svar)

Har ej så mycket koll på att raila och så. Men att åka i pist utan stålkanter bör vara helt värdelöst om man nu inte gillar att lägga ettor ner eller att ploga hela vägen, sen är det ju även en fara för andra om man inte kan få fäste när man vill bromsa eller svänga undan. Men du kanske inte gillar själva åkandet utan mer är intresserad av att hoppa? Men sen om jag var liftskötare så skulle jag förmodligen stänga av den jag såg som kom utan stålkanter då det är något man måste ha för att få åka.

EnterMan
EnterMan 9 år sedan På jakt efter en lätt och smidig hjälm (8 svar)

sweet hjälmarna är enligt mitt tycke fruktansvärt osköna. eller så har jag väll ett felkostruerat huvud.

EnterMan
EnterMan 9 år sedan 100 skiddagar, 100 skidorter/liftsystem (26 svar)

nej jag kommer nog inte att göra det, har kommit upp en del småproblem som stoppar mina planer. men vore roligt om någon annan tog denna ide och förverkligade den

EnterMan
EnterMan 9 år sedan S:t Bernard "Skidåkarklostret" (4 svar)

Jag har efter en artikel i en tidning fastnat för att fara ner och åka skidor någonstans där i området. var finns det boende och hur kan man ta sig från flyget, tex geneves flygplats. Ska försökahålla priset nere och tänkte i så fall boka resa redan nu. som sagt vill till ett litet ställe med en ensammen lift och knappt något folk, vill ej supa utan orörd snö och billigt boende är det jag söker. kanske någon som vill följa?

EnterMan
EnterMan 9 år sedan Vilket märke är bäst (118 svar)

Gå in här, väldigt bra priser. tjänade ca 40% när jag köpte min cykel men då var visserligen kronan lite starkare (1 år sedan) har precis köpt en hjälm nu som jag väntar på óch den var nästan på halva priset mot att köpa i butik i sverige.

http://www.chainreactioncycles.com/

EnterMan
EnterMan 9 år sedan 100 skiddagar, 100 skidorter/liftsystem (26 svar)

Själv är man i slutet av skolfasen, men suget för skidor är alltid lika stort. Sen har man två hundar och en sambo, så det ligger ju i hennes kärlek och vilja att ställa upp. kanske man får nöja sig med 30 eller något lite mindre.

Men det som var med 100 var att det var så pass mer extremt att det faktiskt skulle kunna locka sponsorer.

EnterMan
EnterMan 10 år sedan Köp inte Head! (84 svar)

snacka om stöld av mitt tidigare inlägg, vad tänkte du eller menade du??