Sökresultat

astwes
astwes 2 mån sedan Längd på stighudar (3 svar)


Jo jag funderade på något sånt. Var hittar jag såna?

astwes
astwes 2 mån sedan Längd på stighudar (3 svar)

Hej alla glada!

Jag har nyss kommit över ett par oanvända men begagnade G3 stighudar utan bakfäste till ett kanonpris. Jag funderar nu på hur korta/långa jag ska skära till dem. Min tidigare erfarenhet (dock av ett par riktigt kassa hudar) är att det finns en risk att det bygger upp en snö-is-usch-klump baktill om de inte har bakfäste, alternativt är för korta. Finns det någon vits med att låta dem vara långa och vika över dem över bakkanten på skidan? Jag är ganska grön på ämnet så tar gärna emot alla tips!

astwes
astwes 4 mån sedan Byta bindningar + köpa stighudar (5 svar)


Jo, förstår att det egentligen är bättre. Men med tajt studentbudget och begränsade skiddagar om året vill jag börja i den här änden. Bättre att köpa helt okej utrustning som jag faktisk använder än topputrustning som ligger och dammar, anser jag smile Tack ändå för tipset!

astwes
astwes 4 mån sedan Byta bindningar + köpa stighudar (5 svar)


Jag vet inte exakt vad de kallas, men ”vanliga” alpina pjäxor. Ingen PinTech alltså, utan jag antar att rambindning är det jag bör satsa på. Har kikat en del på Marker F10 tour.

astwes
astwes 4 mån sedan Byta bindningar + köpa stighudar (5 svar)

Hej!

Jag har ett par Völkl Yumi 161 (2015) som jag sedan tidigare har en bindning anpassad för pisten på (Marker, minns ej vad den heter i övrigt). Jag är nu inne på att byta bindning till en topptursbindning eftersom skidorna är så otroligt lätta! Jag själv väger ca 53 kg utan utrustning och åker framför allt i pist, men tycker om att ta mig utanför pisten när underlaget tillåter. Skidorna mäter 125/83/102.

Dessutom letar jag efter stighudar. Jag är ganska grön på ämnet och förstår mig inte på hur fästena fungerar, det verkar som att vissa tillverkare har fästen anpassade efter skidorna? Helst av allt hade jag velat kunna använda samma hudar på mina Telemark som är något smalare i midjan men något längre skida. Hur ska jag tänka för att välja rätt utrustning? Köper gärna begagnat!

Tacksam för svar!