Sökresultat

Carolajner
Carolajner 2 år sedan Japan Jan/feb 17 ! (25 svar)


Grymt ju! Ser ut som om jag kanske får med mig en till brädåkare på resan, vore kul att dra ut tillsammans där borta smile

Carolajner
Carolajner 2 år sedan Japan Jan/feb 17 ! (25 svar)

Jag ska till Niseko 21/1 - 5/2, var där ifjol också i 2 v. och blev såld. Ser ut som om jag kommer åka ensam så jag är sugen på åksällskap! Särskilt roligt, eller i första hand praktiskt, vore det med snowboardsällskap eftersom en del av den goaste åkningen i Hanazono och Annupuri kräver en del skråande som brukar gå långsammare på bräda. Åker ni allihopa bräda eller skidor? Har ni lust att joinas av en inbiten puderälskare på berget? smile Har säsongat i Kanada och Frankrike tidigare, inte främmande för lite parkåkning och allmän "lekåkning" när pudret håller sig borta, älskar annars skogsåkning, varierande terräng, små dropp etc., främst ute efter liftburen åkning men har splitboard om det behövs (tog med den men använde den inte ifjol då jag kände att man kom långt med skråande och lättare bootpacking). Planerar att hitta lite olika personer att åka med men är ju smidigt att bo på samma ställe som några som man kan ge sig ut med på morgonen så säg gärna till om ni kan tänka er lite ext

Carolajner
Carolajner 3 år sedan Resesällskap norra Japan 2016 (6 svar)


Jag tänkte också åka till Japan v.3-4, ev. även v. 5 och vill himla gärna ha sällskap! Ort är mindre viktigt för mig bara det är Japan. Ser rätt fullt ut på boendefronten på det jag har tittat på tyvär men det borde gå att lösa. Åker bräda, har splitboard och är villig att gå för bra åkning men är långsam när det kommer till hajkandet. Peppen är på topp däremot! smile

Carolajner
Carolajner 6 år sedan Säsonga i Whistler 2012/13 (107 svar)

Hallå allihopa! Det var ett tag sedan det hände något i den här tråden så jag kände att det var dags för nya tag! Jag är sjukt pepp på Whistler inför nästa säsong och söker som så många andra boende och några sköna roomies! Jag tänkte bege mig över pölen så snart höstterminen är slut i mitten av januari och stanna tills säsongens slut.
Jag är 22 år, bor i vanliga fall i Uppsala men över sommaren i Bollnäs. Åker bräda sen många år tillbaka, mestadels i Funäsfjällen, har även en säsong i alperna i bagaget. Jag söker mycket puder, skön parkåkning, en del fest och massa trevligt umgänge med likasinnade. Än så länge består mitt sällskap bara av mig själv så det vore roligt att få ihop en grupp som kan leta boende ihop eller så om någon har en plats över så är jag mäkta intresserad av den! Hojta till så planerar vi en episk säsong! smile

Carolajner
Carolajner
Carolajner 7 år sedan Lavinolycka i Tänndalen (23 svar)

Bilder på lavinen finns här: http://op.se/lanet/harjedalen/1.4358012 … i-lavinen. Tydligen var det två pistörer som arbetade med att lavinsäkra området som drogs med.

Edit: Eller rättare sagt var det två pistörer som åkte i området men bara en av dem drogs ner under snön.

Carolajner
Carolajner 7 år sedan skidbagage ingår, vad tillåts i väskan? Lufthansa (25 svar)


Det verkar ju som om de flesta flygbolag har gränser för hur mycket ett skidbagage får väga (Norwegian 15kg, Lufthansa 23kg t ex). Så länge som man håller denna vikt + att man håller vikten för det vanliga bagaget har jag fått för mig att de flesta flygbolag i praktiken inte bryr sig om ifall man har stoppat ner en massa

Carolajner
Carolajner 7 år sedan kan ej bestämma mig ... duck lr vanlig ? (12 svar)


cap strap heter det (när den "kurvar sig" runt tårna) smile

Carolajner
Carolajner 7 år sedan Vart man kan köpa fångrem till snowboard! (72 svar)

Jag kan bara instämma i att fångremmar gör mer skada än de gör nytta. Det är inte så ofta man ser fångremmar nu för tiden men när jag som 8-åring skulle lära mig att åka bräda var lång fångrem ett måste i lokalbacken och jag var en av flera nybörjare som hade problemet att vi fastnade med fångremmen i T-bygeln när vi skulle hoppa av liften eller om man ramlade i liften, varefter man släpades med x antal meter på rygg innan man kunde få loss den förbaskade fångremmen. Jag behöver nog inte förklara att detta orsakade många stopp i liften frånsett det faktum att det innebar en betydligt större skadorisk både för brädåkaren och för efterkommande åkare. Nej tack och lov för att de flesta skidorter numera har slutat tvinga på brädåkarna fångrem!

Carolajner
Carolajner 7 år sedan Freeboard (4 svar)

Har skrivit min kommentar i din gästbok istället då annonser inte får finnas i forumet (:

Carolajner
Carolajner 7 år sedan Ryggsäck och ryggskydd? (21 svar)

Jag kan rekommendera Dakine Heli Pro (20 liter har jag). Den är skön, har bra passform med bl a ryggplatta, vätskesystem, bra fack och bra monteringsmöjligheter för både bräda och skidor samtidigt som den är lagom stor och smidig och finns i många färger och utföranden. Själv kör jag bräda och då är det så bra att den kan fästas både vertikalt och horisontellt medan skidorna fästes diagonalt. Har inte provat att bära skidor på den men har hört att den ska fungera prima för detta också.

Carolajner
Carolajner 7 år sedan Les Arcs - Start av snösmältning? (2 svar)

Jag kan bara tala för förrförra vintern (09/10) då jag spenderade jan - första april i Les Arcs men efter vad jag hört från de som stannade efter första april var det inga nya snöfall att tala om. I slutet av mars välsignades vi dock med puder. De två sista bilderna i mitt fotoalbum är från sista veckan i mars. Under kabinbanan (4200m) var det riktigt bra kallsnö den veckan medan om man kom nedåt Grand Col till och därunder var snön tyngre men defintivt inte "blöt" eller slushig. I de lägsta partierna i systemet, ned mot 1600m var det däremot mer slush. Då var det också varma dagar med strålande sol. Pga dåligt med snöfall under april och ihållande värme gick det utför efter detta.

Carolajner
Carolajner
Carolajner 7 år sedan Slagsmål (98 svar)

Är det bara jag som alls inte ser "faran" pappan tycker att ungarna utsätts för? Ungarna är ju en bra bit bakom snowboardåkarna och verkar efter vad det ser ut ha bra kontroll på skidorna - kolla från 0.25 och ungen i brunt för att se vad jag menar. Ungen åker ju för tusan bättre än vad pappan gör.
Nog hade det varit skillnad om det rört sig om småbarn som knappt kunde åka, då är det klart att man får ta extra hänsyn till att ungarna kan bli skrämda eller tappa kontrollen om åkarna framför kör all over the place men det är ju knappast nära någon kollision med ungarna i detta fall.
Om pappan hade varit så rädd för ungarnas skull som han påstår skulle han väl ha bett dem stanna och vänta ut snowboardåkarna framför innan de åkte vidare snarare än att starta slagsmål, vilket väl knappast kan tyckas utgöra något vidare säkerhetstänk som stämmer överens med hans påstående "I protect my kids".

Carolajner
Carolajner 7 år sedan Breckenridge, mammoth 11/12 (31 svar)

Tjena!
Jag har funderat på samma orter i USA alternativt någon alport (med Morzine, Frankrike i topp) till nästa år men som excellentswordfight skriver är det kanske för sent för Mammoth nu om man inte vill hosta upp en hel förmögenhet på liftkortet, 2000dollar kännns lite väl mycket... Dock är jag rejält intresserad av att dela boende i Breck! smile
Då jag pluggar tänkte jag troligen bege mig bortöver runt mitten av januari, dvs efter att höstterminen slutar, och stanna så länge som turistvisat tillåter, så till mitten av april sisådär.
Jag har kikat en del på boende, mailar dig några länkar som verkar bra smile

Carro

Carolajner
Carolajner 8 år sedan skit på insida av linsen. (13 svar)


Jag kan dock säga att jag har gjort misstaget att putsa insidan av mina Scott-gogglar med den medföljande gogglepåsen då det kommit snö innanför och linsen immat igen, för att få linsen torr och klar, och detta repade linsen/förstörde immskyddet rejält. Så även Scotts linser kan vara nog så känsliga.

Carolajner
Carolajner 8 år sedan Funäs öppet för allmänheten? Behöver snabbt svar (4 svar)

Okej. Det får bli en överraskning då smile Tack för hjälpen.

Carolajner
Carolajner 8 år sedan Funäs öppet för allmänheten? Behöver snabbt svar (4 svar)

Okej, det var lite dåligt tajmat av mig... Du eller någon annan informationsrik person vet inte hur det ser ut i tänndalen, vad som är öppet där?

Carolajner
Carolajner 8 år sedan Funäs öppet för allmänheten? Behöver snabbt svar (4 svar)

Tjena, jag sitter med lite tidsbrist då jag måste bestämma om jag ska upp till funäs i helgen eller inte inom närmsta kvarten och tänkte höra om funäsdalsberget är öppet för allmänheten?

I ett fr-reportage från någon dag sedan stod det att trötparken hade öppnat men på hemsidan står det
"Vi öppnar hela vårt skidsystem den 18/12.
Innan är skidområdet abonnerat för träning och tävling."
Det bör väl betyda att parken inte är öppen för oss vanliga dödliga ännu?

Passar även på att fråga om Tänndalen - det står på hemsidan att 3 backar är öppna, vilka backar är det förutom headstråket och finns några park features på plats? Någon som vet?

Tacksam för snabbt svar! smile

Carolajner
Carolajner 8 år sedan Val mellan 3 brädor inför säsong i alperna - tips (4 svar)

Jag vet inget om de brädor som du har länkat till men tänkte att jag kunde dela med mig lite av mina erfarenheter ändå och hoppas att det är till någon hjälp smile

Jag spenderade förra säsongen i alperna (närmare bestämt i Les Arcs, ligger granne till Tignes) på en Burton GTwin, som är en renodlad parkbräda som har vunnit massa priser inom just parkkategorin. Den har inte rocker el dyl och tyvär så fungerade den trots sin superba känsla i parken inget vidare i puder. Det skiljer sig förstås mellan olika parkbrädor men jag skulle inte rekommendera en parkbräda utan rocker om du vill dra nytta av puderåkningen. Parkbrädor tenderar att kräva mer kraft från åkaren för att ge samma resultat som en mer puderinriktad bräda vilket försämrar känslan av flyt i pudret och kort och gott frihetskänslan.

Jag hyrde en Skate Banana 2011 över en dag och hade turen att träffa in en riktigt fin puderdag. Det var egentligen först då jag på allvar insåg hur mycket min GTwin begränsat min åkning. På bana

Carolajner
Carolajner 8 år sedan Make it happen - Gävle 16 Oktober (22 svar)

Då är det alltså dags att dra av sommarvallan, gött, jag kommer smile

Carolajner
Carolajner 8 år sedan Peppad på vintern?`Tänndalen idag! (11 svar)

Åh herre j*vlar, jag som hade tänkt åka upp dit idag men bangade. Hade inte varit helt fel att få se säsongens första snö (första för tänndalen iaf)! Goda nyheter vilket som! smile

Carolajner
Carolajner 8 år sedan Les Arcs 2010/2011 (2 svar)

Tjena, såg att jag fått mail från dig men jag svarar här ifall fler skulle vara intresserade.

Beträffande jobb har jag inte den bästa kollen då varken jag eller mina roomies jobbade under säsongen. Generellt kan jag i alla fall säga att det i Les Arcs likt som på de flesta franska orter kommer att vara svårt att få jobb utan bra franska på de allra flesta ställen. Om du kan koka ihop ett CV på franska har du dock betydligt bättre chanser! De flesta icke-fransmän arbetar i Arc 1800, finns ett par barer där där personalen nästan uteslutande är engelsmän så på bra engelska och hyffsad franska går det att klara sig bra där. Att komma ner i tid är a och o för att få jobb kan jag tänka mig (har som sagt inte försökt själv däremot). Vet en kille som jobbade som guide på bussresor från Genéve till orten, som representant för något resebolag. Han fick det jobbet i januari tror jag. Annars vet jag bara folk som jobbat sedan december.

Ni borde vilket som satsa på att få jobb uppe i skidsyst

Carolajner
Carolajner
Carolajner 8 år sedan Frozen. Vad som händer när du fastnar i liften. (44 svar)


Och det mitt på ljusa dagen i ett stort skidsystem wink

Carolajner
Carolajner 8 år sedan nick martini - this morning at snowpark (18 svar)

Sjukt vad lätt han får det att se ut!

Carolajner
Carolajner 8 år sedan Ny vinter webshop (137 svar)

Brädor: Lib-tech, Burton, Nitro
Boots: Burton
Goggles: Oakley, Electric
Kläder: Analog, Nomis, Volcom, DC, Sessions, 686, Neff

Lib-tech är sjukt svårt att få tag på i Sverige då knappt några större butiker, särskilt online, är återförsäljare för märket. Toppen vore även om ni ville ta in lite olika modeller av Lib-brädor, inte bara Skate Banana utan även ex. Park Pickle och Travis Rice signaturbräda. Detta saknas verkligen i Sverige så det vore kanon för oss brädåkare smile

Carolajner
Carolajner 8 år sedan Absinthe Films - NowHere trailer (7 svar)

Grymt skön åkning och bra filmat, Absinthe levererar som vanligt! smile

Carolajner
Carolajner 8 år sedan Gullwing, rocker, banana... (13 svar)

Jag testade en skate banana förra veckan och hade tur nog att få testköra den i 2-3dm puder i franska alperna och jag säger bara detta: efter att de senaste åren kört på en parkbräda från Burton (GTwin) var denna upplevelse rena uppenbarelsen! Bananen flyter otroligt bra på snön och det är nästintill omöjligt att gräva ner nosen om man har någon som helst pudervana. Den fungerade även superbt bra för små hopp i lössnön (provade inga större grejer, mest små skutt från vinddrivor men kan tänka mig att det fungerar lika bra vid större hopp) då man slapp lägga oskönt mycket vikt på bakfoten vid landningen utan bara kunde surfa vidare oförhindrat. Magne-traction gör i övrigt även det stor skillnad i pisten då brädan fäster på alla underlag och gör täta carvingsvängar roligare. Jag som annars helst håller mig till pudret eller parken fann att piståkningen blev riktigt skön den med.

För att svara på Leinos fråga i den här tråden: Ollies var ungefär lika lätt som på min GTwin men poppen är

Carolajner
Carolajner 9 år sedan FINNS: Säsongsboende i Les Arcs (14 svar)


Hej Sara! Roligt att ni är intresserade. Egentligen söker vi endast en till permanent säsongare för boendet men rent tekniskt sett har vi två sängplatser över då vi är tre permanentingar spikade och det tillkommer två till under 6 veckor. Det skulle då dock bli väldigt trångt. Planerar ni att stanna hela säsongen? Du får gärna berätta mer om era planer och om er som personer för att se hur pass väl det skulle klaffa smile

Carolajner
Carolajner 9 år sedan Skydd för kameran när man filmar t ex skidfilmer? (6 svar)

Jag har funderat på samma sak för snöiga dagar. Det hade varit skönt att ha ett kamerahus av något slag för att hålla den torr då. Generellt gäller väl annars för alla videokameror att man för att undvika kondens bör linda in kameran tätt i en plastpåse när man fortfarande är utomhus i kylan och sedan inte ta bort plastpåsen förr än kameran fått acklimatisera sig till inomhustemperaturen.

Carolajner
Carolajner 9 år sedan MAYRHOFEN Säsong 09/10 (315 svar)

Har hört att det är en hel del folk nere i Mayrhofen som söker boende men inte hittar något då det är fullt överallt. Mitt förstahandsval var också Mayr men då jag inte lyckades hitta något boende bestämde jag mig för att leta på andra ställen och fann en toppenlägenhet i Les Arcs som det finns en plats kvar i från 9 dec till 30 april. Les Arcs verkar minst lika bra som Mayr - de har toppenbra parkmöjligheter, offpist, party, myskänsla etc. samt verkar de ha bra jobbmöjligheter! Kolla in den här tråden ni som inte funnit boende i Mayr smile
https://www.freeride.se/forum/thread.php?t=59167
(och ja, vi är lite smått desperata att finna en person till den sista platsen då det snart bär av, därmed gör jag reklam för platsen i denna tråd wink

Carolajner
Carolajner 9 år sedan FINNS: Säsongsboende i Les Arcs (14 svar)

Haha, tack det samma! Såg att det blev Engelberg för er till sist - härligt! Fast det är väl inte helt fixat för oss ännu, 3 spikade till 4 platser - jag, grillo och twintipskidor.

En plats kvar gott folk, en plats kvar!

Carolajner
Carolajner 9 år sedan FINNS: Säsongsboende i Les Arcs (14 svar)

För den pudersugne (är vi inte alla?) kan jag nämna att prognosen säger att det kommer att falla drygt 60cm snö i les arcs under den kommande veckan wink

Carolajner
Carolajner 9 år sedan FINNS: Säsongsboende i Les Arcs (14 svar)


Som sagt, bör inte vara allt för svårt. Jag har tänkt leta mig något disk- eller serveringsjobb men bara som extraknäck några timmar i veckan för att dryga ut kassan. Sedan har jag lite kvar av en kurs jag läser på distans som jag ska göra färdig där nere också. I övrigt blir det bara skönt chillande, umgänge och självklart åkning så gott som varje dag! smile

Edit: Kan nämna också att enbart Bourg har 150 butiker. Vet inte antalet barer och restauranger men jag tippar på att så länge som man inte är kräsen med vilken sorts jobb man vill ha så får man ett bara man letar!

Carolajner
Carolajner 9 år sedan FINNS: Säsongsboende i Les Arcs (14 svar)

*bump*
Kom igen nu hörni, bokning stundar och intresset hittills har varit svalt (What? Är det möjligt? wink

Carolajner
Carolajner 9 år sedan FINNS: Säsongsboende i Les Arcs (14 svar)

Hallå alla ni som forfarande letar säsongsboende smile

Jag och Grillo här på fr har en toppenlägenhet på g i Les Arcs för 4-7 personer. Vi har tänkt oss fyra permanenta säsongare i lägenheten och därför finns det ett par platser kvar!

Kostnaden ligger på totalt €5250 och då ingår el, vatten o dyl. Detta ger med fyra pers en kostnad på €1313 vilket är ca 14100SEK/pers för perioden 9 jan - 30 april. Bokning=betalning (alltså bet. i förskott). Ett mycket bra pris för en stor och bra lägenhet med andra ord smile Finns balkong, tv, X-box, skidlås - you name it!

Lägenheten har perfekt läge där den ligger i den mysiga men ändå stora byn Bourg Saint Maurice 250m från "the funicular" - skidtåget som leder upp till berget och når skidsystemet på 7min. Tåget går var 20nde minut från 7.30 till 21. Bourg är det stället där flest säsongare bor i Les Arcs, bra priser och i och med att byn har massor av butiker, restauranger och barer bör det inte vara svårt att finna sig ett extraknäck för den som

Carolajner
Carolajner 9 år sedan Storlekshjälp burtonbindingar! (4 svar)

Jag har bindningar: Burton Lexa M (dam) och boots: Burton Mint 40 och för mig är M perfekt men det hade fungerat lika bra med ett par 38 eller 39 då jag har fått dra ut min capstrap rätt långt. 37 skulle jag säga absolut hör till S-gruppen. Iaf Lexa-bindningarna har en del grejer man kan ställa om för perfekt passform men det kan bli svårt om du har capstrap att få den att går runt 38-bootsen på en S-bindning så att passformen blir den rätta. Så att jag skulle säga att M vore det ideala för din del men att det borde "funka" med en S också - dock förmodligen inte lika bra.

Carolajner
Carolajner 9 år sedan FINNS: Billigt boende i Les 2 Alpes, 5 platser! (9 svar)


Låter som om du talar av erfarenhet? Det lät ju inte så bra isf men det är kanske inte är ett stort problem? Dela gärna med dig om fler synpunkter ifall du känner till stället!

Carolajner
Carolajner 9 år sedan FINNS: Billigt boende i Les 2 Alpes, 5 platser! (9 svar)

Det har rullat in lite mail om intresse så det verkar inte bli något problem att fylla lägenheten vilket är super! smile Jag har inte hunnit svara på alla mail ännu men klistrar här in den mailkonversation jag haft med företaget som förmedlar lägenheten, som svar på vissa frågor.

Caroline Kihlström wrote:
Hi,
I am very intrested in renting apartment SL5472A18 in Les Deux Alpes but have a few questions that I was hoping you could answer for me.
My first question regards the cost of rent, which is stated on the webpage to be £4750 for Nov 1st to April 30th. Since part of this period has already passed I wonder if any reduction of the cost is applicable? Preferrably I would like to rent the apartment from the start of January (either from around Jan 10th or from Jan 1st, depending on what is possible).
I also wanted to know what is included in the rent as far as electricity, heating, water and (if present) gas as well as for kitchen utensils and bed linnen?
Furthermore, I will be ren