Sökresultat

AxelHassel
AxelHassel 1 år sedan Skidor fall mot kakelgolv (13 svar)


Haha, tänkte också mer på golvet än skidorna...

AxelHassel
AxelHassel
AxelHassel 1 år sedan Boot fitter, Whistler/Vancouver (5 svar)

Här kan jag nog hjälpa till lite. Jag har varit runt hos de flesta i området efter flera år av problem.

North Shore ski & board - Jag har träffat väldigt många familjer genom skidskolan som "alltid" har gått dit för både pjäxor/skidor och för allt annat relaterat. Jag har inget namn på ngn som jobbar där dock.

Tom James som jobbar på Intuition, ligger typ vid Mec Vancouver - Både på olika topptursforum och från några vänner som har jag bara hört jättebra saker om honom. Dock enbart from toppturare, inte en enda vanlig skidåkare.

Bill på Alpine Pro Blackcomb - Han har huuur lång erfarenhet med skidprylar och bootfitting men börjar komma till åldern. Han har tidigare jobba med många olika race teams och är involverad i mycket skid/pjäxtestning på glaciären på Blackcomb

Sean på CAN-SKI Blackcomb - Erfaren kille som definitivt är underskattad jämfört mot and boot fitters i byn.

Erin och till viss del Carl på CAN-SKI market place - Erin är toppexaminerad skidlärare och har j

AxelHassel
AxelHassel 3 år sedan Extra personal för Kanada Roadtrip Langley Travel (0 svar)

Sista minuten möjlighet!
Anledningen till att jag skapar en tråd istället för att lägga det under jobb är för att jag tror att genomslaget blir större här.


Vill du ge skidåkare sitt livs upplevelse?
Just nu söker vi en Ski Around the Rockies-guide till Kanada mellan nu och 3/3 2016. Är puder och skogsskidåkning din grej är det här garanterat jobbet för dig!
Är du en mycket duktig skidåkare och har åkt mycket offpist? Gillar du att guida andra och ge personlig service utöver det vanliga?
Om du passar in på detta och samtidigt kan tänka dig att ta dig runt i Rocky Mountains med din van, ett lass med skidor och ett gäng förväntansfulla skidåkare, då tycker vi att du ska söka direkt!
Skicka ditt CV och personliga brev till daniel.antonsson@langley.eu.
Läs mer här:
http://www.langley.eu/sv/work-at-langle … de-Canada/

Axel Hassel

AxelHassel
AxelHassel 3 år sedan skräddartå (17 svar)


Jag fick gjort operationen som du beskriver i våras och är jättenöjd! Jag försökte få den gjord i flera år men blev nekad två ggr av helt oförklarliga anledningar.. Jag hade på båda fötter en väldigt spetsig form vilket gjorde att lilltåleden stack ut mycket plus att det hade skapats brosk pga att fötterna inte passade i pjäxorna. Jag testade olika sulor med pelotter och utan, beroende på hur illa det

AxelHassel
AxelHassel 3 år sedan Jävla väder (30 svar)

Inte för att vara den men I Whistler har vi runt 2m bas halvvägs upp i systemet och du kan åka utanför pisten hela vägen ner. Vi fick en par starka stormsystem på rad för ett tag sen som dumpade 140 cm på 7 dagar. Såg på facebook för några dagar sen om ngn som fick gräva ut sin polare ur en djup tree well precis utanför systemet. Lite lyxproblem så här tidigt på säsongen...

AxelHassel
AxelHassel 3 år sedan Quiver killers, och erfarenheter av? (281 svar)


Det står ju att de inte skeppar utomlands?
Domestic Shipping: Item can be shipped within U.S.
International Shipping: This item is not eligible for international shipping.

Aja, jag testar kanske utan då i väntan på att få tag på ngn gänglåsning, tack för hjälpen!

AxelHassel
AxelHassel 3 år sedan Quiver killers, och erfarenheter av? (281 svar)


kollat canadian tire, home depot, walmart, rona, Triton automotive, googlade precis och vi har faktiskt en home hardware så ska kolla där med men i alla de butiker jag varit i så är utbudet mer eller mindre detsamma så har inga större förhoppningar. Bor i en ganska liten stad...

AxelHassel
AxelHassel 3 år sedan Quiver killers, och erfarenheter av? (281 svar)

Så jag har lite problem att få tag på vibratite vc-3 och 24h epoxy. Jag bor i Kanada och vad det gäller både lim och gänglåsning så har jag varit runt i alla butiker som kan tänkas ha dessa två. Vad det gäller gänglåsning hittar jag bara loctites lila 222, blåa 242 och röda 271 men jag har läst här på freeride att loctite inte är bra för plasten på bindningen/skidan. Hur dåligt är det? har ngn testat?

Vad gäller lim så verkar alla lim stelna så fort, ofta mellan 5-15 min "set time", hur lång tid behövde ni för få dit insertsen och sätta på bindningen för att se att allt fungerade?

Tack på förhand!

AxelHassel
AxelHassel 3 år sedan Turbindning till Extrem Opinion 108 (17 svar)

Vad är fördelarna med lägre ståhöjd?

På raceskidor så har ju plattan många klara fördelar men då står man ju klart högre helt plötsligt...

AxelHassel
AxelHassel
AxelHassel
AxelHassel 3 år sedan Hendryx? (54 svar)

Eftersom du vill ha en all round skida så tycker jag att du ska leta runt 100mm, bredare än så kommer du tappa pistprestandan för varje mm du går upp. Jag har åkt en säsong på ett par 917 och 1 1/2 på Blizzard Bonafide. De är perfekta om du ska ut och åka men inte vet om det kommer att vara vindpackat eller puder. 105mm+ kan säkert anses som en all round freeride skida men inte en skida som du kan lägga sköna svängar i en pist för att sedan åka utanför med i samma åk. Om du har chans att testa så jämför t ex Hendryx 917 och funkallistic eller Blizzard bonafide och cochise så kommer du att se vad jag menar wink

AxelHassel
AxelHassel
AxelHassel 3 år sedan Liftkort (4 svar)

Det verkar som att det är lite upp till varje anläggning, vet att några inte har tillåtit det medan många inte bryr sig då det inte jättemånga som väljer att gå uppför något där de kan åka lift... Ändrade de inte momsen för några år sedan för att byta namn på korten från liftkort till skipass, vilket betyder att man nyförtiden betalar för att åka i backarna istället för liften?

AxelHassel
AxelHassel 4 år sedan Vad för Bindningar? (11 svar)


Läste om dem när mr luthman skrev om dem i sin blogg om jag kommer ihåg rätt, helt klart intressanta. Har själv ett par marker Comp 16 som nu verkar ha blivit ersatta av xcell bindningen så de måste ju vara bättre !
Är det egentligen något som skiljer en Freeridebindning mot en racebindning? Jester vs comp till exempel?

AxelHassel
AxelHassel 4 år sedan Vad för Bindningar? (11 svar)

Hej! lånar tråden lite...
Sitter och funderar om det finns ngn binding som är bäst? Har kollat på Marker jester 16, head freeflex 16, Look pivot 18 och Salomon sth 16. Alla har ungefär samma dinmöjligheter men vilka fördelar har varje bindning? Har hört att look bindningen har bäst elastitet. Jag har även testat alla ovanstående bindningar fast på olika skidor så det känns lite svårt att jämföra det på det sättet....

Har jag missat någon bindning i samma segment?
Vad säger ni?

//Axel

AxelHassel
AxelHassel 4 år sedan Interior BC - Vart åka åka och var bo? (5 svar)

Hej!
Bra boende kan man väl hitta på alla kända skidorter så det kan ni ju titta på när ni har bestämt ställe, jag skulle säga att bara Banff och Whistler är de ställen som har ngt uteliv att tala om så det ska nog inte vara ett problem.. En road trip kan kanske vara ett alternativ då de flesta orter ligger relativt nära varandra och då skulle jag rekommender ordningen Calgary-Banffområdet-Kicking Horse-Rogers Pass (för att tura)-Revelstoke-Nelson med Whitewater och Red Mountain-Fernie-Calgary. Sedan är det ju bara att välja destinationer wink

Nu har ju alla olika åsikter men jag tycker att Kicking Horse är ganska överskattat och skulle välja Revelstoke alla dagar i veckan . Sedan är Whitewater ett bra ställe även om det inte är jättestort och även Fernie kan jag rekommendera. Både Whitewater och Fernie har sina egna små microklimat så dom har ofta lite egna snöfall och så när inte alla andra har det tillskillnad mot Sun Peaks, Revelstoke, Kicking Horse och Banff som får ungefär samm

AxelHassel
AxelHassel 4 år sedan Tips gällande GS-skidor (8 svar)

Värt att nämna är att en GS-skida kräver sin åkare även om man går ner till en damskida eller junior, har du åkt på någon raceskida tidigare?
Och även om det är skillnad mellan olika märke så tycker jag ändå att dem är ganska lika mestadels för att dem är ganska hårt reglerade av fis så det ges inte jättemycket utrymme för egna utsvävningar.

Kolla annars typ Nordias, blizzards etc skidor där radien är 20-23 m vid 180/185 m. Riktigt bra pistsmiskare utan att kliva på racestock.

Lycka till!

AxelHassel
AxelHassel 4 år sedan Bättre att välja kraftigare bindning? (55 svar)

Väldigt intressant läsning!!!
Ni verkar alla väldigt kunniga men jag har haft lite problem men att hänga med på alla resonemang... Skulle ni kunna göra en enkel sammanfattning när ni har rett ut det då jag tycker att ämnet är riktigt intressant?

AxelHassel
AxelHassel 4 år sedan Flyga med långa skidor (9 svar)

Hej!
Jag har flugit till Kanada med BA tidigare och gör det igen imorgon. Tycker att dom har en generös vikt med 23kg och att det inte har varit ngt problem med några extra kilon i skidbagen eller lite långa skidor (jag är 196cm lång). Har inte inte heller varit något strul med att jag packat ner lite andra saker med, håller mig dock till skidrelaterade saker. Inte det bästa flygbolaget men vad jag vet så har de bland de generösare vktgränserna.

AxelHassel
AxelHassel 4 år sedan Pannlampa med starkt ljus? (52 svar)


Håller helt med! Känns som att jag har lite luckor i min egna undersökning så ett ordentligt "freeridetest" hade varit toppen smile

AxelHassel
AxelHassel 4 år sedan Pannlampa med starkt ljus? (52 svar)

Tack allihopa, nu har jag lite mera alternativ även om jag fortfarande har lite för många att välja på atm...
Vad säger ni om att ha batteriet på huvudet, i ryggsäcken eller i jackan?

AxelHassel
AxelHassel 4 år sedan Pannlampa med starkt ljus? (52 svar)

Hej!
hoppas att någon fortfarande är intresserad av pannlampor även om tråden är lite gammal!
har snöat in mig på Lupine neo x2, se länken nedan:

Eftersom tråden är lite gammal tänkte jag på om det har dykt upp ngt nytt på marknaden?

Tanken är att jag ska åka lite skidor i mörker så vad jag har tänkt är: runt 700-800 lm, inte för tung då lampa och batteri ska sitta på hjälmen. Tror ni att det här är bra spec för en lampa som man ska ha när man åker skidor? eller ska jag försöka gå för en lampa med typ 1500lm, dock så börjar man ju titta på en lampa för ca 3-4000kr då

http://www.proffslampor.se/product.html … gory_id=97

//Axel H

AxelHassel
AxelHassel 4 år sedan Skidåkning kring Montreal? (2 svar)

Dina ända riktiga alternativ vad jag vet är Mont Tremblant och Mont Saint Anne, Tremblant är typ 1.5h från Montreal och Saint Anne typ det dubbla. Vad det gäller puder så är du på fel sida av Kanada för att uppleva det Kanadensiska pudret, tänk dig svenska fjällen. Mont Tremblant ska vara det bästa ställe enligt min källa winkÅk inte till Blue Mountain, min tjej är från i närheten av det stället och det är en lite mindre kulle än typ Lindvallen

AxelHassel
AxelHassel 4 år sedan Hur jobbig är bussresan? (27 svar)

Jag åkte för ett par år sedan ner till Val Thorens från Norrköping. Det funkar men är väl inte det roligaste...Sedan blev vi ståendes på autobahn x antal timmar påvägen ner så det gjorde ju inte resan roligare. Jag tycker definitivt att det är ett prisvärt alternativ och att du borde testa att göra det en gång iallafall, och skulle du inte gilla det så går det många bra flyg wink

AxelHassel
AxelHassel 5 år sedan Funderingar om japanskt pow! (8 svar)

Hejsan allihopa!
Jag har fått för mig att åka till Japan några veckor nästa år och efter att kollat runt på forumet och på nätet så har jag kommit fram till några funderingar!
Har alltid sett Japan som världens puderparadis med Kanada på någon slags andra plats, men nu när jag börjar kolla upp säsongsnederbörderna på dessa platser så visar det sig att flera orter i Kanada har mer/lika mycket snö än vissa japanska orter (Whitewater 13m, Revelstoke 11-12m osv). Vad jag förstår så snöar det mer i norr än runt Hakubaområdet (ca 12m) då niseko har runt 15 meter i genomsnitt.

Om man väljer norra delen är jag helt med på noterna men min fråga är:
Varför åka till Hakubaområdet när flera kanadensiska orter får (minst) lika mycket snö om vi bortser från kulturen och då det är snön som är det viktiga? båda platserna är ju kända för sitt lätta puder men är det ngn skillnad på snön?

Hoppas ni kan ge mig lite klarhet!


Whitewater http://www.akaskidor.se/artiklar/artikl … 0121/nelso

AxelHassel
AxelHassel 7 år sedan Byta spännen på pjäxor (5 svar)

kolla med victorlind här på freeride! han hade exakt samma fel med samma modell på pjäxor som du har, och han fick ett nytt skal tror jag big_smile

AxelHassel
AxelHassel 8 år sedan Erik Pousette Edit (16 svar)

underbart är kort som man brukar säga smile

AxelHassel
AxelHassel 8 år sedan hur mycket pengar? (4 svar)

100 om du snålar lite och kanske 150 med en dricka till per lunch om du äter vi backen, sen väljer du själv hur mkt du vill spendera på uteliv smile

AxelHassel
AxelHassel 9 år sedan PVC rör för sommar rail (26 svar)

Jag köpte ett orange pvc rör som var 6m långt och 20 cm tjockt för 225, så det blir inte så dyrt ;D