Sökresultat

snowcat
snowcat 8 år sedan Vänteställe i Chamonix? (0 svar)

Om man ska vänta på att bli upphämtad i Chamonix en fredag-em, ca 4h, var är det trevligast att vara? (kl.14-19) Tågstationen? Touristoffice? Något annat förslag? Tänkte väl sitta och surfa/läsa/äta lite?

snowcat
snowcat 8 år sedan ABS-ryggsäck (1 svar)

Nån som kan råda när det gäller lavinryggsäckar? Väljer mellan en ABS eller en Snowpuls? Fördelar vs nackdelar?

snowcat
snowcat 8 år sedan Suunto-klocka? (0 svar)

Hejsan!

Tänkte köpa en Suunto-klocka och står och väljer mellan Suunto Core All Black och Suunto X-lander Military. Ska åka mkt skidor med den samt gå på tur, men även snorkla och hika, mm.
Någon som kan råda?
/Maria

snowcat
snowcat 9 år sedan Vågsurfingbräda? (1 svar)

Hej!
Har nyligen börjat surfa och tycker att det är jättekul! Har än så länge bara kommit upp några sekunder i stående, men ändå...Detta gjordes på en hyrd bräda i Biarritz, av typ NSP, och nu ska jag ner igen 1v och funderar på att köpa en egen bräda istället för att lägga pengarna på att hyra. Men vad ska jag köpa? Har förstått att det finns typ NSP-brädor (tycker de är för tunga och klumpiga), Epoxy-brädor (som jag aldrig provat) och polyesterbrädor (som min kille har och som är fantastiskt lätt). Så jag har kollat på 2st polyesterbrädor, dels Lightboard 7´6 och dels Tiki 7´6. Är det någon som kan hjälpa mig lite på traven?
Förvirrad och förväntansfull! :-)
/Maria

snowcat
snowcat 10 år sedan Transceiver? (24 svar)

Tusen tack för en massa bra svar! Är nog nästan helt inställd nu på en Barryvox Puls, samt att förstås köpa den i god tid så att jag hinner öva.... Blir nog ett paket när jag ändå är i farten, måste ju ändå ha resten också. Mkt pengar, men jag antar att tranceivern inte blir gammal....förutom att tekniken förstås förbättras.
Men när det gäller stighudar så undrar jag om det är något man kan hyra? Bättre att köpa själv? Blir de gamla?

snowcat
snowcat 10 år sedan Transceiver? (24 svar)

Tänkte åka lite off-pist och måste sålunda investera i en transceiver. Tänkte dock att det är lika bra att köpa den bästa som finns nu på marknaden, eftersom man ändå ska ha den några år, förhoppningsvis... Så, vilken är den bästa tranceivern idag?

snowcat
snowcat 10 år sedan Längd på off-pist-skidorna? (15 svar)

Ja, det blev mkt att tänka på.
När det gäller min åkning så är jag nog en rätt bra åkare i pisten, har jobbat med det ca 13 år och kör rätt tekniskt, men när det gäller off-pist så har det tyvärr inte blivit så mkt fram till i våras då jag fick en hel del härlig åkning off-pist i Norge och testade Mythic några dagar. Ska ner bla till Andermatt i vinter och endel till Kittelfjäll så nu vill jag förstås ha ett par sköna lagg. Får väl väga in lite bredd också, som det låter, men enda anledningen till att jag är sugen på Mythic är att jag testat den och vet vad den går för lite grann.
Hmmm...

snowcat
snowcat 10 år sedan Längd på off-pist-skidorna? (15 svar)

Till Utter: Har inte provat Pro Rider, men det är förstås ett alternativ. Tänkte bara att Mythic är ok även om det bara ligger lite snö, dvs mer pistlikt, vilket det kan vara ibland här i norden. På så sätt blir det ju en skida med lite sväng, trots att den inte är optimal för carving, samtidigt som den är bra off-pist. Och så är det förstås en prisfråga... Har du testat de båda alternativen?

Till Snowgod: Satsar nog på en längre variant då....men 180cm låter långt. Min pistskida är 155cm och jag stortrivs med den, trots att jag definitivt inte är klen. Men det är klart för att surfa runt på snön behövs ju en större yta...

snowcat
snowcat 10 år sedan Längd på off-pist-skidorna? (15 svar)

Är helt såld på Dynastar Legend Mythic Rider! Provade de i våras och tänkte nu köpa ett par egna. som komplement till mina pistskidor. Har för avsikt att åka off-pist med de samt gå på lite topp-turer, (ska montera på en Randonébindning).  Men hur långa ska de vara? Jag är 170cm lång och väger ca 63kg, tjej! Längderna jag väljer mellan är 165cm el 172cm!!! Åker nog mest i Sverige, men även lite i Alperna! Jättetacksam för svar!