Sökresultat

Sepp
Sepp 5 mån sedan Verbier 18/19 (4 svar)

Tjena!
Har ett boende i Verbier från 15dec till 13apr. Boendet är för 6 personer, så söker två härliga individer som är sugna på hänga med oss,

Hör av er för lite mer info om boendet och om oss


Tack på förhand
Timmy

Sepp
Sepp 1 år sedan Säsong 17/18 Alperna (4 svar)

Tjena!

Inte sugen på verbier då?

Sepp
Sepp 2 år sedan Alperna SÄsong 16/17 (5 svar)

Vart ska ni åka någonstans ?

Sepp
Sepp 2 år sedan Alla som vill säsonga, räck upp en hand! (24 svar)

Jag är 19 år från götet och ska också iväg i vinter men vart har du tänkt att åka, Österrike? Frankrike? Schweiz? Jag har tänkt att jag ska till StAnton och 100% fokus på skidåkning, du kan höra av dig om du vet mer lite längre fram.

Sepp
Sepp 2 år sedan Mina pjäxor luktar skit! Vad göra? (14 svar)

Eller så tar du dig till närmsta sportshop och införskaffar dig ett par nya pjucker?

Sepp
Sepp 2 år sedan Säsonga i Alperna (32 svar)

St Anton är nice sägs de eftersom alla ligger hemma och är bakis när man kan vara ute själv med sina polare och shredda pow och hoppa klippor. Tycker det säger allt, jag ska antagligen vara i St Anton i vinter.

Sepp
Sepp 2 år sedan Säsongskompis? (4 svar)

Halloj!

Största frågan är ju vad du har tänkt att vara och vart du ungefär vill jobba och boende får du ju ta efter du har valt vart du ska vara någon stans.

Sepp
Sepp 4 år sedan Träning på gym (21 svar)

Det finns ju enormt mycket olika träning på gym. Själv kör jag lite olika ibland kör jag tungt på benen då kör jag verkligen varje liten muskel på benet som finns så kör jag sjukt tungt och ibland så kör jag lättare och enormt många set istället. Kör även mycket bål träning på alla många olika sätt.

Sepp
Sepp 4 år sedan skid college. (0 svar)

Jag har sätt lite på skid college på freeski.com och jag tänkte bara det här vore något sjukt ballt att göra när man är klar med gymnasiet. Är det någon här som har någon anning om skid college? Skulle vara nice att veta något som man inte redan vet, skulle uppskatta att ni skriver om ni vet något.

Tack på förhand.

Sepp
Sepp 4 år sedan grön vinter? (25 svar)

Det börjar ju komma en del snö i Tandådalen. Skulle tro att det går att åka där nästa helg kanske, beror hur mycket dom ligger i med kanonerna och hur snabba dom är för att få ut all snö där det ska vara.

Sepp
Sepp 4 år sedan Skidlärargymnasiet och andra tankar (10 svar)


Det som du säger är helt rätt. Men om du verkligen inte vill ''plugga'' så ska du söka hit så kan du så fall senare i livet plugga vidare, du får ju två utbildningar i en liksom. En bra skidlärarutbildning plus en bra turismutbildning.

Sepp
Sepp
Sepp 4 år sedan grön vinter? (25 svar)

Det skulle ju vara något att dra utomlands nu för att få åka lite lagg. Man har ju längtat efter det hela sommaren medans man har jobbat och planerat resor under vintern och vilka tävlingar man ska göra och så.. Det börjar krypa sig sakta framåt emot det vinterland alla drömmer om och längtar efter. Vore något som ''snöguden'' kunde välja att bara dumpa över alla skidorter så man kan åka lite..

// Sepp

Sepp
Sepp 4 år sedan Skidlärargymnasiet och andra tankar (10 svar)

Jag går i tvåan nu i Malung och har bland dom roligaste erfarenheterna jag någonsin har gjort, klart man blir lite snökåt just nu innan snön kommer, men det finns ju en del andra saker att göra också.
Du går här i Malung i tre år och då får du ett steg per år och det blir då tre steg du kommer ha när du går ut här, men det finns ju fyra steg och även examen. Då kan du till exemple som @Cbez sade att gå Åre, SCoTT eller bara ta sista steg hos SLAO och det här med examen har jag faktiskt inte 100 koll på men det går ju alltid att ta reda på. Så nej du är inte en helt färdig utbildad skidlärare, du har steg fyra och examen kvar om du vill det, men du har en väldigt bra utbildning efter dessa åren.
Plus att du kan göra massa andra utbildningar utomlands men dom har jag verkligen 0 koll på. Du kommer ha väldigt enkelt att få jobb när du har gått klart här, i alla fall inom skidlärare så blir det lätt.

Svenska 2 ingår i programmet, osäker om Svenska 3 gör det för vi har gjort om lite n

Sepp
Sepp 4 år sedan Saalbach (2 svar)


Ja precis, så skulle man ha 2 olika alternativ för hur man kunde genomföra det.

Väldigt roligt faktiskt smile

// Sepp

Sepp
Sepp 4 år sedan Saalbach (2 svar)

Tjena!

Jag går i skolan i Malung, på deras skidgymnasium. Vi har precis fått en uppgift att vi ska göra en resa åt en som ska säsonga nere i Saalbach. Så om någon har koll på priser på olika lägenheter, och om ni har några jobb alternativ?

Tack på förahand

// Sepp

Sepp
Sepp 4 år sedan Project 100 rätt skida för mig? (16 svar)

Skön design må jag säga först. smile
Jag har kört på soul 7 och det var en av dom  mest lätt körda skidorna jag någonsin har åkt på som har den bredden. Det är så som @mountain_man nämnde med MnO och dom brukar ha ganska bra koll på grejerna.
Jag tycker att du ska testa att köra på dom Project100 du har och känna hur det känns med dom efter att du har fått vänja dig vid dom. Så väntar du med att köpa nya. Men det är helt upp till dig hur du vill göra men de är så jag skulle gjort. smile

/ Sepp

Sepp
Sepp 4 år sedan Vad gör vi istället? (117 svar)

Gött att det blir av, så har man nåt skoj att göra. Istället för att sitta och ruttna i Malung.

Sepp
Sepp 4 år sedan Friåkningens Hall of Fame (15 svar)

CR Johnsson, Jon Olsson, Kaj, Tom Wallish, Candide Thovex.
De är väl dom som skall vara med där och dom tre du skrev där.

Sepp
Sepp 5 år sedan Hemavan/Tärnaby (0 svar)

Någon som skall upp till Hemavan Tärnaby® den 22 April och hem den 27 April. Köra Ride The Cow eller skidlärar SM i Freeride..?
Kontakta mig gärna då!

Sepp
Sepp 5 år sedan OS-Tråden! (137 svar)

Jag tippar lite:
Pipe:
1: Kevin Rolland.
2: David Wise.
3: Torin Yater Wallace.

Slope:
1. Henrik Harlaut.
2. Gus Kentworthy.
3. Ingen anning vem som tar hem tredje priset.

Sepp
Sepp 5 år sedan Off-pist lagg för nybörjare, hjälp! (29 svar)

Du kan ju alltid köra på nordicas skidor. Patronen är väldigt skön samt radicten är sköna, väldigt lätt åkta tycker jag personligen. Fast radicten är väldigt bred i midjan och patronen är lite smalare än radicten.

Sepp
Sepp 5 år sedan Frågor om St Anton, har du erfarenhet? Dela med dig! (22 svar)

St. Anton är sjukt nice bara att du måste ta massa bussar och så det gillar inte jag personligen. Jag tycker att ni skall åka till Saalbach istället, där behöver ni inte ta buss någon gång och de finns bra afterski om ni vill dra på det också.

Sepp
Sepp 6 år sedan Är 18-25 maj för sent i Riksgränsen? (14 svar)

Jag undrar när man kan anmäla sig till NM kvalet! Någon som har koll på de?