Sökresultat

shonten
shonten 4 mån sedan Salomon Shift (223 svar)


TGR forum brukar alltid ha:
https://www.tetongravity.com/forums/sho … ost5407881
Kom ihåg att skriva ut i "true scale"

shonten
shonten 4 mån sedan DPS Phantom wax, bra eller... (42 svar)


Låter mer rimligt än polymerisation ur ett lekmanna perspektiv. Tycker det är lite intressant att se vad som ligger bakom säljsnacket.
Roligt om det fungerar bra som @Skantz rapporterar, jag kan verkligen se fördelar jmf med valla om man hudar mycket.

shonten
shonten 4 mån sedan DPS Phantom wax, bra eller... (42 svar)

Nu blir jag nyfiken.
Polymerisation är ,så vitt jag förstått det, hur man bildar en plast. Man har en utgångsmolekyl, monomer, och genom en kemisk reaktion binder man ihop många sådan till en kedja =polymer.

Om Phantom skulle "fastna" genom polymerisation så skulle det alltså innebära att det går in på molekylnivå och förändrar själva materialet i belaget? Detta känns lite väl otroligt, särksillt endast vid starkt soljus och mer än 5 plusgrader.
(Kul fakta..googla lite på engelska "polymerisation": The polymerisation reaction is initiated through the addition of a free radical)

För övrigt så håller ju flourkarboner på att fasas ut inom klädindustrin på den europeiska marknaden sedan ett par år tillbaka, med svenska varumärken i framkant.

Kuzmin sickeln som finns till längdåkning hävdar ungefär samma resultat. Sämre glid än valla en kort tid, sedan mycket jämnare och bättre glid på grund av att belaget inte smutsas ned...Detta endast genom stålsickling.

shonten
shonten 4 mån sedan Pjäxor med gåfunktion och tech sula. (78 svar)


Jag har den vanliga, grön-svarta, 1542g tung enligt internet

shonten
shonten 4 mån sedan Pjäxor med gåfunktion och tech sula. (78 svar)


Hej. Jag har Scott cosmos idag, är för mjuka för min smak och för upprätta. Har åkt Dalbello tidigare och är sugen på Lupo efter butiksprovande.  Tänkte bara påpeka att viktskillnaden är minimal. Jämför du en Lupo 125c i turläge (utan tunga) med Cosmos så skiljer det 35gram, Om jag skullejämföra flexet mellan mina gamla dalbello och nya cosmos så är skillnaden rejäl. Men Cosmos är rikigt bra för att jaga familjen i barnbacken,

shonten
shonten 1 år sedan Nytt lim på stighudar? (11 svar)

Prova att värma om limmet först:
http://offpistemag.com/climbing-skins-m … d-renewal/

Jag har inte provat enligt länken, utan gjorde så här:
Mina gamla BD hudar släppte klister på skidorna. Jag läste att mkt vätska i klistret kan göra det för klibbigt. Körde 2 varv med avrivna bitar av papparspåsar mellan klister och strykjärn. Det sög upp vätska tog bort lite klister och löste problemet. Slängde näten efter det också. De hade en massa limrester i sig och hade börjat släppa trådar.

shonten
shonten 2 år sedan En äventyrsbil blir till (174 svar)

Kul Bygge.
Hoppas värmen håller, jag är lite skeptisk efter många kalla nätter i vår Toyota Hiace husbil under våren i Nya Zealand, o då var vi 2 pers under samma täcke.
En nyfiken fråga, varför skidorna i bilen och inte takbox? Som småbarnsförälder så är takboxen min bästa vän för både skidor, barnvagnar o allt man kan tänkas få plats med. Sedan så känns det som en otrolig utkylning att behöva öppna bakdörrarna på bilen varje gång skidorna skall ut, samt mkt snö som kommer att åka med in.

Sen ett tips, takventilation finns ju solcellsdriven på Biltema, så slipper du dra ström till datorfläktarna.

shonten
shonten 3 år sedan Nya bindningar för allmountain (Söker råd! Tech? Frame?) (128 svar)

http://www.powderbucket.com/t/dynafit-b … ilitet/142

- passar i beast 16 tån, men kan lösa ut oönskat på vägen upp. Kanske går att fila bort lite plast på pjäxan för att förbättra... Men om du jämför mot Kingpin 13 så borde Beast 14 räcka, där problemet inte finns. eller Radical 2.0 ft.

shonten
shonten 3 år sedan Salt Lake City, Snowbird mfl - Hur sent på säsongen? (9 svar)

Sorry @janne73, jag klarade mig på buss och Airport shuttle till mitt hotell då jag var där. Finns parkeringar vid ingången till båda Canyons, kanske kan man åka buss dit och sticka ut tummen.

shonten
shonten 3 år sedan Arva Evo 3 som blivit kaputt? (3 svar)

Hej.
Jag har upplevt ngt liknande med min Arva. Dock så verkar problemet endast visa sig då jag söker efter gamla analoga transor (ja vet, de borde tas ur bruk, men är praktiska att ha som sökmål, till de flesta nyare...)

shonten
shonten 3 år sedan Salt Lake City, Snowbird mfl - Hur sent på säsongen? (9 svar)

@janne73
Det går bussar från SLC upp till både big- och Little cottonwood canyons, då hoppar du av på valfri skidort.

Om du ska åka mer än 3 dagar så finns SLC superpass, som gäller på alla 4 orterna i båda Canyons. Brukar gå att köpa via ditt hotel/motel till schysst pris. Du åker även gratis skidbuss på detta pass.

shonten
shonten 3 år sedan Vad gjorde du med din utrustning idag? (866 svar)


Jag gjorde samma sak på ett par gamla hudar. Problemet var att lim fastnade på skidan när man drog bort huden. Lite internetnördande  pekade på att klistret absorberat vatten och därför sitter kvar sämre på huden.

Jag rev isär papperskassar och lade på huden som absorbent, sen på med strykjärnet. Körde ca. 3 vändor på varje hud och nu är de good to go igen. Inget klister släpper o fästet är minst l

shonten
shonten 3 år sedan Dynafit bidningar FRÅGOR (44 svar)

@MM, så håller jag med om att skidan är mjukare fram men huvudproblemet är ju vad som händer med bindningen när skidan böjs (insta-tele i gamla diamir bidningar tex.).

Avståndet mellan pjäxa och bindning (pin gap) är så vitt jag förstått det minimerat på Beast och Rad2 varianterna på grund av det nu finns en förspänning på bakdelen (eller om man vill kalla det fjädrande bakdel), samma verkar gälla för ION och även Vipec.

@snorkel då rörligheten sker i olika plan så borde inte samspelet mellan dem leda till ökat glapp. Men att 2 rörliga delar är mer än 0 gör ju kanske att risken ökar.

shonten
shonten 3 år sedan Dynafit bidningar FRÅGOR (44 svar)


Kika på filmen igen. När en skida böjer sig så är det oftast som mest under foten, eftersom all vikt ligger där. Då kommer avståndet mellan fram- och bak-bindning minska. Pjäxan är svår att böja på detta sätt, det är därför man har förspänning på bak-bindningen, så att den kan följa med i denna rörelse.

shonten
shonten 3 år sedan Fäste stighudar (4 svar)

BD och G3 har liknande fästen, finns att köpa i en välsorterad skidbutik nära dig
eller typ här: http://www.skistore.se/sv/bd-hudar/1067 … -21100.htm

shonten
shonten
shonten 3 år sedan Vart köper man stighudar på rulle? (3 svar)

Hej. Behöver du verkligen på rulle så finns det t.ex. här: http://www.snowinn.com/skidor/pomoca-ra … m/114385/p

Men de flesta säljs ju i en fast bredd för "trim to fit" då du skär till dem själv efter skida/bräda, i längder mellan 160 till 200cm

shonten
shonten 4 år sedan Pjäxor - blåtå (12 svar)

Hade samma problem med mina Il Moro. Lösningen för mig var/är en ordentlig genomgång av stortånaglarna, klippa o fila allt som går, med jämnare mellanrum än vad man tror (mkt uppskattat i ValDisere när jag kom hem till grabbarna med ett tio pack sammetsröda nagelfilar..men jösses vilken skillnad)
Tycker inte mina gjutna sulor skiljer särskilt mkt i tjocklek under stortån jmf med orginalsulan, men att klippa dessa låter ju som en bra lösning.

shonten
shonten
shonten 4 år sedan Stavhållare? (15 svar)

Brukar kunna finnas sånna straps till längdskidor, fråga på valfri teaminterstadium.

shonten
shonten
shonten
shonten 5 år sedan Pricecheck, formerly known as "Vad i helvete?" (4343 svar)

https://www.freeride.se/admarket/ad.php?id=115442
bra pris på skidan...men världens sämsta paketpris. 2250:- för Geckohudarna till??

shonten
shonten 5 år sedan Dalbello Krypton-tråden (6 svar)

Lyft bara ur innerskon och ta ur sulan och håll plösen öppen, Intuition linern har alltid torkat ur helt på en natt på det sättet för mig.

shonten
shonten 5 år sedan Flex på toppturspjäxor - lista + diskussion (10 svar)

Halloj. Finns en uppdaterad lista på TGR om du vill ha fler modeller att vela mellan (typ cochise..), men Vulcan ligger ju fortfarande i topp.

THE LIST (stiffest ---> softest) as of March 10, 2013
-------------------------------------------------------------------
130 - Dynafit Vulcan, Tecnica Cochise Pro 130
120 - Scarpa Mobe, Tecnica Cochise Pro 120
100 - Scarpa Maestrale RS, Dynafit Mercury, Tecnica Cochise Light 120, Black Diamond Factor, Dynafit Titan, Titan UL, Scarpa Hurricane
95 - Scarpa Typhoon/Skookum (stiff tongue), Garmont Endorphin, Garmont Axon
90 - Dynafit TLT5 Performance, Dynafit One PX, Black Diamond Quadrant, Garmont Radium, Dynafit ZZeus, Dynafit Aero Freeride (4-buckle)
85 - Scarpa Maestrale, Scarpa Tornado/Pro (black tongue), Dynafit TLT5 Mountain, Scarpa Spirit 4 (black stiffer tongue), Garmont Adrenaline, Dynafit Zzero ("Green Machine") CF 4-buckle, Black Diamond Method, Salomon Ellipse e2
80 - Scarpa Denali XT/TT, Scarpa Spirit 4 (green softer tongu

shonten
shonten 6 år sedan Lofoten i Påsk någon? (0 svar)

Tjena.

Jag drar upp till Lofoten över påsk, kommer vara på plats med bil tors-kväll till mån-morgon. Jag och tjejen åker upp, men hon åker inte skidor denna gången. Så jag skulle vilja hitta ngn att tura med en dag.

Någon som är på plats som kan tänka sig lite sällskap om väder och förhållande tillåter?
mvh
Jonas

shonten
shonten 6 år sedan All in Dynafit (113 svar)


mm..borde ju annars funka med nya pjäxor typ Lupo (om den kommer med inserts) eller K2 Pinnacle (sem verkar ha inserts men DIN-sula. Eller varför inte slipa ner gummit på tån på dina gamla tur pjäxor, trots att de enligt kickstarter sidan " have definitely never ever ever done this ever, that would be dangerous and we only ski very safe things" - "inte" rekommenderar detta. Såg att LawndartGustav hade gjort det på sin Virus för att funka med guardian om jag inte minns fel. Är lite sugen på att stödja deras kickstarter, kan nog offra ett par cochise framsulor för försök. hör av mig till nästa vinter om jag testar

shonten
shonten 6 år sedan All in Dynafit (113 svar)

kompromissen: http://casttouring.com/
Skulle vilja se ett blister test på denna, samt veta hur bra tåplattan sitter efter slitage

shonten
shonten 6 år sedan Down CD2 alt BD Megawatt alt Atomic Automatic? (15 svar)


Med risk för prutmail till down och möjligheten att alla inte fått samma erbjudande...så säger jag bara att jag fick en bra deal under tiden d

shonten
shonten 6 år sedan Down CD2 alt BD Megawatt alt Atomic Automatic? (15 svar)

Har testkört CD2 2 helger nu, i både puder och blomkål. Tycker de håller ihop bra, gött grepp i stökig snö och bra kantgrepp och bra flyt i pudret. De har även fått mig att inse hur det är att slarva ur en sväng, vilket jag tycker är grymt användbart och en skön känsla.

Som turskida tror jag de kan vara kanon. 4kg för ett par 190´s skidor är verkligen inte tungt. Kan bara jämföra mot mina Atomic Atlas 182. I mitt tycke så är CD2-orna mkt rappare in i sväng och är verkligen spänstigare och har mer popp i sig.

Down hade lite leveransförseningar på mina CD2, men ett mkt bra erbjudande fick mig att beställa ett par CD6 också, och där flöt frakten på bra, de var på plats i Övik 9 dar efter order, vilket är helt ok från Schweiz med bil tycker jag.

shonten
shonten 6 år sedan Vågsurfing Nya Zeeland! (2 svar)

Lägg ett par kronor på "New Zealand surfing guide". 600 sidor info och tips. Annars...så stannar du bara var som helst du ser vågor mellan Okito och Tatapouri och paddlar ut. Wainui beach som du nämner är också schysst. Är du nybörjar så spring ner på stranden mitt i Gisborne och hyr en bräda. Finns massa surfshoper med bra personal som har mkt tips runt om Gisborne.

Raglan är bra, men kan bli väl stort och croweded när swellet ligger på. Taranaki området tyckte jag hade mer snälla beachbreaks. men som sagt...köp boken och hoppa in i bilen.

shonten
shonten 6 år sedan Downskis presale - Ngn som fått leverans (61 svar)

Leverans i övik idag! skruva bindning ikväll å testas i helgen

shonten
shonten 6 år sedan Downskis presale - Ngn som fått leverans (61 svar)

Fick kontakt med Agilitylogistics idag. De hade mina skidor i Helsingborg, skickas norrut asap. (sen att de vill ha 5-6 dagar på sig för att skicka h-borg övik är ju katastrof!)

shonten
shonten 6 år sedan Ryktestråden 13/14 (268 svar)


Extrem Opinion med satt grafik och 3 längder i den artikeln...intressant

shonten
shonten 6 år sedan Downskis presale - Ngn som fått leverans (61 svar)

Jag trodde jag var den enda som inte fått kontakt från AgilityLogistics ännu, har kollat brevlådan med spänning sen i onsdags förra veckan. Synd att det är fler sad
Har mailat Gregor och Marco (igen), fick detta svar kl. 00.01 inatt

"I can confirm that all the shipments done after december 17th have been delivered.
we are still missing the ones done the 17th.

I've been talking everyday with BRT but they are not able to have any information from the international partner.
Please accept again our apologies for the delay, we are doing all we can to solve the problem."

Jag lider med down...men börjar bli otålig nu.

shonten
shonten 6 år sedan Ryktestråden 13/14 (268 svar)

Måste droppa CAST SI&I tursystem i den här tråden, ngt som jag tycker ser riktigt bra ut. Ska bli intressant att se pris och mer info om/när deras kickstarter drar igång.
https://www.youtube.com/watch?v=RLev9sOAGrs

shonten
shonten 6 år sedan Downskis presale - Ngn som fått leverans (61 svar)

Låter bra, min låda var tyvärr tom idag, men hoppas att det bara är postgången som är lite långsammare upp till Övik.
Vilken firma skötte leveransen inom sverige?

shonten
shonten 6 år sedan Downskis presale - Ngn som fått leverans (61 svar)

gratulerar! Hur levererades dem? till dörr eller servicepoint/postkontor?

shonten
shonten 6 år sedan Ryktestråden 13/14 (268 svar)

http://instagram.com/p/UfHuqOGgbt/
ngnslags pettitor blir kvar...eller testlagg?

shonten
shonten 6 år sedan Downskis presale - Ngn som fått leverans (61 svar)

Liten update för fler berörda. Gregor har informerat mig att det krigar med BRT.it. Tydligen har BRT inte använt sig av DPD (Posten) i sverige utan Agilitylogistics. Där slutar spåret, men de hoppas få en fullständig lista med detaljerade leveransdatum på alla sverigeförsändelser senare idag.
Jag tycker lite synd om down-gänget, måste vara sjukt frustrerande för ett ungt företag. För min del så har jag ingen panik, ingen resa planerad inom närmsta veckan, bara nyår som blev lite lidande.

Information är viktigt, så länge de fortsätter med det så är jag nöjd.