Sökresultat

niillle
niillle 1 månad sedan Impregnering skaljacka (7 svar)

Har denna https://www.naturkompaniet.se/shop/fibe … l-2031053/
Jag är inte jätte imponerad av den. Sprayar man på ordentligt, arbetar in lite med en trasa och sen värme av strykjärn eller torktumlare så blir det hyggligt.

De som man tvättar in tycker jag är klart smidigare, själv har jag iaf inte upplevt något problem med impregnering även på insidan av plagget som vissa påstår är dåligt. Även här är det ju värme efteråt som gäller för de produkter som jag använt.

Bara tvätta och torktumla jackan regelbundet gör ju också att den återfår vattenavvisande effekt. Läste på Norrönas sida att ett vanligt problem är att man tvättar sina skalplagg för sällan.

niillle
niillle 4 mån sedan Italien, svår-medelsvår åkning, prisvärt och snösäkert (40 svar)


Minst en finns det som helt klart inte kallar hela dalen Gressoney 😀

Bokar man sent kan det även vara så att de relativt få hotell som finns i Staffal är fulla. Då är bussen (oavsett vad man tycker om att åka buss) relativt smidig och klart värd besväret jämfört med att punga ut 10k för några nätter uppe i Staffal. Smidig är väl ett ganska relativt begrepp också, det är smidigt att ta nattåget upp till Abisko, men det tar lik förbannat 20 timmar.

niillle
niillle 4 mån sedan Italien, svår-medelsvår åkning, prisvärt och snösäkert (40 svar)

Otroligt ledsen för att jag inkluderade Staffal i Gressoney... Om jag inte tolkade vår guide (som bodde i Staffal) helt tokigt så verkade han inkludera även Staffal i Gressoney.

Jag ändrar mig till "Två liftar för att komma till Campoluc respektive Alanga från Staffal".

niillle
niillle 4 mån sedan Italien, svår-medelsvår åkning, prisvärt och snösäkert (40 svar)

Gissar många som pratar om Gressoney inkluderar även Staffal, vissa researrangörer som påstår sig åka till Monterosa-Gressoney har boende i Staffal. Gressoney består ju även det av flera byar som innebär att man måste ta sig till liten på annat sätt än till fots.

Vill man kunna köra hela systemet så skulle jag helt klart bo i Gressoney dalen eller Alanga. Champoluc upp till Indren lär ju ta en liten stund...
Jag ska inte pladdra mer om Monterosa nu, TS efterfrågade ju tips orter i Italien och inte alla detaljer om hur man tar sig runt i Monterosa smile

niillle
niillle 4 mån sedan Italien, svår-medelsvår åkning, prisvärt och snösäkert (40 svar)


Beror väl på vad man menar med Gressoney. Rätt är kanske att säga att det är 2 gondoler från Staffal till Alanga. Gå av den första och hoppa på nästa i samma byggnad.
Vi bodde senast i Gressoney Saint-Jean, 50 meter från busshållplatsen. Bussen var framme i Staffal strax innan liften öppnade, ingen kö, ingen trängsel på bussen, smidigt!!

niillle
niillle 4 mån sedan Italien, svår-medelsvår åkning, prisvärt och snösäkert (40 svar)

Hyffsat nära mellan Courmayeur och La Thuile, La Thuile sitter ju även ihop med en ort på franska sidan.
Kan också rekommendera en dag i Pila (i staden Aosta), roliga pister! Inte så brant men väldigt varierande och kul åkning. Stor parkering nere i staden sen gondol upp till berget.

niillle
niillle 4 mån sedan Italien, svår-medelsvår åkning, prisvärt och snösäkert (40 svar)

Två liftar för att komma till Champoluc respektive Alanga.
Byn längst in i dalen är ingen hit. Bor man lite längre ner i dalen finns lite några fler restauranger. Bussen är riktigt smidig på morgonen.

Men värderar man bylivet på kvällen ska man helt klart bo nån annanstans!

niillle
niillle 4 mån sedan Italien, svår-medelsvår åkning, prisvärt och snösäkert (40 svar)

La Thuile har några ordentligt branta nedfarter.
Håller med om att Courmayeur är trevligt, men inget ställe jag skulle spendera mer än ett par dagar i med tänkte på att systemet är rätt litet.
Monterosa är riktigt trevligt. När vi var där bodde vi i Gressoney, smidigt om man snabbt vill kunna ta sig till både Champoluc och Alanga. Det är inte otroligt många pister, men området är väldigt stort till ytan.

niillle
niillle
niillle 1 år sedan Längd på Soul 7 för allmountain/offpist/touring? (14 svar)

En lite lustig grej med soul 7 (iaf på 15/16 årsmodell) var att 180 och 188 var lika långa från rekommenderad monteringspunkt till tip. Endast längden på tailen skillde.

niillle
niillle 1 år sedan Varning för att resa med ABS/Snowpulse från Turin flygplats (20 svar)

Har rest flera gånger med ABS i handbagage utan problem från Geneve respektive Milano, men skall nu flyga från Turin. Googlade lite och hittade denna tråd.. Ingen uppmuntrande läsning direkt.
Funderar på om det kan vara ett bra tillfälle att test-"dra" ryggan innan hemfärd. Har nog ont om plats i bagaget så vill gärna ha ryggsäcken som handbagage.
Eller vågar jag lägga patron och handtag i incheckat bagage? Alla föreskrifter är ju att de ska vara tillsammans.

niillle
niillle 1 år sedan Dynafit Radical ST 2.0 (14 svar)

Har tyvärr inga idéer om vad som kan vara felet, men en tanke. Pinsen hamnar väl i spänn när du klickar i pjäxan. Glappar det även när pjäxan sitter i?
Mina pins glappar även de när jag känner på de. Tycker även att de rör sig lite när pjäxan sitter i dock inga problem alls med tjuvlösning.

niillle
niillle 1 år sedan Rapporter från UCPA (114 svar)


För den som inte är så kräsen eller har jättestora fötter finns skor att låna. Minns inte hur det var med krita när jag var där förra året.

niillle
niillle 1 år sedan Utrustning på flyget (1 svar)


Det finns flertalet trådar där skidor på flyg diskuteras. Men varför STS säger 12 mot Norwegians 20 är väl bara att ringa och fråga?
Kanske har de gjort nån deal sinsemellan som gör det lite billigare för STS?

niillle
niillle 1 år sedan Guide Chamonix vallée blanche (3 svar)

400-450 EUR per dag får du nog räkna med

niillle
niillle 1 år sedan Smith Chromapop eller Oakley Prizm (21 svar)

Jag har Prizm HI Pink i ett par Crowbar, inte särskilt imponerad. Vet inte iofs vad man ska förvänta sig, det är ingen wow upplevelse direkt.
När det är flatljus tycker jag personligen att helt klara glas är minst lika bra som något annat, speciellt om det dessutom är ganska mörkt (mycket moln).

niillle
niillle 1 år sedan Offpist & Toppturer (38 svar)

Svårighetsgraden på åken känns väldigt ojämn i graderingen. T.ex. När 303 Skogen i Lindvallen får samma gradering som nått åk på glaciären i Argentiere (minns inte namnet).

niillle
niillle 1 år sedan Quiver killers, och erfarenheter av? (281 svar)

Jag tycker att det går ganska lätt att få lagom med lim. Blev det för mycket kan man lätt torka av när det börjar sippra upp. Använder man dessutom skruv med mutter för att dra i själva insertn så är det ju ingen risk att lim kommer i. Bara att torka bort innan du skruvar ur skruven.

En annan grej jag märkte på mitt första par var att borrar man för grunt finns risk att man får bulor i belaget (gäller väl även vid montering utan inserts antar jag). Och var som det säkert nämnts tidigare noga med att inget skräp finns kvar i hålet efter borrning och gängning.

niillle
niillle 1 år sedan En enda bindning (19 svar)


Det är ju underbart med techbindning vid kabin/gondol-lifts åkande, närmare 2 kilo mindre att bära på! :-D

niillle
niillle 1 år sedan Få loss skruvar (4 svar)

Jag har använt lödkolv på skruvar limmade med epoxy, funkade utmärkt.
Ingen koll på om det funkar även på trälim, men det skadar ju inte att testa. Tanken är ju inte att skruven ska bli så varm så den börjar glöda, skadan på binding eller skida borde bli minimal.
En bra torx-skruvmejsel kanske är tåligare?

niillle
niillle 1 år sedan Kan Man Tura Utan Stighudar? (27 svar)


Eller när gummisnoddarna går sönder mot stålkanten

niillle
niillle 1 år sedan Vettigt turpaket? (26 svar)


Precis både ST och FT av den nuvarande modellen av radical har roterbar tådel. Skidan som bindningen ska sitta på är ju ingen super stor skida heller.
Men kan man få Beast för 250€ är det ju inte så dumt.

niillle
niillle 1 år sedan Vettigt turpaket? (26 svar)


Varför inte då köra radical 2 istället? Samma tådel, platt gåläge och lägre vikt.

niillle
niillle 2 år sedan Vad är det som är så speciellt med skidor på flygplan? (27 svar)


Har åkt med KLM med flera par i samma fodral två gånger, inga problem alls. Ingen erfarenhet av Turin, men på Linköping, Geneve och Milano-Linate har det gått bra.

niillle
niillle 2 år sedan Boot fitting (6 svar)

T.ex. Vandrings kängor går ju att lästa ut.. Men om det går med snowboard boots har jag ingen aning om.

niillle
niillle 2 år sedan Vårda/valla helt nya skidor? (18 svar)


Om du läser igen vad jag skrivit så säger jag inte att jag tänkt åka på skidorna osicklade...

niillle
niillle 2 år sedan Vårda/valla helt nya skidor? (18 svar)


Min tanke var inte att bara lägga på mer valla utan eventuell fylla på så man inte kör vallajärnet direkt mot belaget. Normalt sett brukar det gå fint att bara värma på igen.

Jag säger inte att detta är rätt, men har läst och hört vallatips från flera håll som tycker det är onödigt att sickla och borsta när man håller på att mätta belaget.

niillle
niillle 2 år sedan Vårda/valla helt nya skidor? (18 svar)


Men t.ex. när man HOTBOXar sina längdskidor, så temperaturcyklar man ju skidorna under flera timmar utan att sickla eller borsta undrar tiden.

Alla gör olika och personligen så lägger jag ingen energi på att borsta eller sickla när jag värmer in grundvalla. Sen inn

niillle
niillle 2 år sedan Vårda/valla helt nya skidor? (18 svar)


Eftersom man vill mätta belaget finns ju ingen poäng med att sickla och borsta mellan lagren, räcker ju efter sista. Låt de kallna och fyll eventuellt på med lite paraffin om så behövs.

niillle
niillle
niillle 2 år sedan Hur börjar man med toppturer? (17 svar)

PureFreerideCamp i Abisko skulle jag rekommendera

niillle
niillle 2 år sedan Marker Kingpin 13 eller Dynafit Radical FT 2.0 (2 svar)

Jag har Radical FT  2.0 skulle jag köpa igen skulle jag köpa ST istället eftersom de är billigare och jag har den skruvad till ca 8. De där löjliga kolfiberbitarna som man fick med struntade jag i att montera. Var på en resa förra säsongen där en annan kille med FT spräckte kolfiberbitarna i tådelen under helt vanlig åkning.

niillle
niillle
niillle 2 år sedan MnO&Co presenterar: PROJECT OPINION (1917 svar)

Jag har tyvärr bara testat pjäxan på andra skidor, då i Kingpin Demo och Duke. Upplever inte samma där men helt andra skidor då, Völkl bmt 109 och k2 obsethed.

Köpte lite plexiglas (4 och 6mm) på Biltema som jag tänkte såga till shims av. Eftersom plexiglaset kommer sista stumt mellan bindning och skida borde risken för att det spricker vara relativt liten tycker jag. Återkommer när jag testat om ett par veckor!

niillle
niillle
niillle 2 år sedan MnO&Co presenterar: PROJECT OPINION (1917 svar)

Köpte förra året Carbon 108, 186 cm. Blev ca 10 dagar på de förra säsongen. Jag blir inte rikigt klok på de... Är inte snön super fluffig tycker jag tailen liksom fastnar. Är till exempel  snön minsta kompakt tycker jag att de  fastnar i svängen. Antar jag kanske har för mkt bakvikt?
Har försökt komma fram med vikten lite men får det inte rikigt att funka.. Kan en annan monteringspunkt hjälpa mot de "problem" jag upplever?

Har monterat de på strecket med Dynafit radical 2.0. I de sitter ett par Dynafit Mercury pjäxor.

Har även ett par k2 obsethed 179cm som jag inte alls upplever samma sak med.

Ska nu montera om bindningen med inserts, lite sugen på att testa nån annan monteringspunkt. Men vilken är frågan. Finns nån platta mina kan montera som för det möjligt att flytta tån?

niillle
niillle 2 år sedan A-frame vs diagonalt bärsystem (3 svar)


Använder det ibland. Har pillat in slangen där slangen som går till utlösningsmekanismen kommer ut, lite trångt men det går. Slangen för vätska blir ju då att gå helt utanpå axelremmen så funkar inte så bra när det är kallt.

niillle
niillle 2 år sedan A-frame vs diagonalt bärsystem (3 svar)

Det finns väl iprincip ingen lavinryggsäck med A-frame?
Bara skidorna hamnar tillräckligt långt upp så att man inte slår i de med hälarna tycker jag diagonalt funkar. Har själv en ABS rygga, Haglöfs Vojd 30 med diagonaltfäste. Mina skidor har ganska mkt tail och de hamnar alleles för långt ner. Brukar fästa de lite högre upp med några extra remmar istället.

niillle
niillle 2 år sedan Skidbagage Kanada (KLM)... hjälp! (2 svar)

Reser man med Klm (åtminstone inom Europa) så är ju skidbagage som du skriver ett par skidor, pjäxor osv. För skidbagage är det okej att ha de i olika väskor, pjäxbag + skidfodral.

Om ditt skidbagage enbart består av ett skidfodral (ingen separat pjäxbag) borde väl detta klassas som vilket bagage som helst? Dvs du kan väl packar iprincip vad du vill upp till 20 eller 23 kilo, vad som nu är max.

Jag har själv haft två skidor i ett fodral + separat pjäxbag utan problem med KLM vid två tillfällen.

niillle
niillle 2 år sedan Någon som har testat Dynafit beast? (127 svar)

Radical 2.0 tådel och Kingping häldel kanske vore något?