Sökresultat

albinpb
albinpb 6 år sedan Lavin Hemsedal (10 svar)

Pudertörsten verkar ibland övertala vettet även hos de allra mest rutinerade. Det är upp till var och en att behålla förnuftet, hur bra åket än kan vara.

albinpb
albinpb 6 år sedan airbag (abs) - på flyget? (107 svar)

Upp med denna tråd igen!

Har någon erfarenhet eller kunskap om att flyga med ABS-rygga via USA? Skall till Revelstoke och mellanlandar i Seattle. Det står på ABS's hemsida att USA inte tillåter laddade tryckpatroner överhuvudtaget och att man måste ladda ur den, även om man bara mellanlandar (man blir ju trött på amerikanarna ibland asså..). Ser inte riktigt poängen med detta och funderar på att göra som de flesta göra annars när det inte gäller USA, checka in handtag och tub tillsammans med papper och hoppas att det går bra. Någon som testat eller har andra åsikter om hur man skall gå tillväga?

albinpb
albinpb 6 år sedan För långa skidor (3 svar)

Domain har tip- och tailrocker och Suspect har det inte (om det nu inte är så att det kommer till i år med tror inte det). Är väl egentligen det du bör fundera över, om du vill ha det eller inte, ifall du väger mellan just dessa lagg.

albinpb
albinpb 6 år sedan Trycka ut sina pjäxor själv? (6 svar)

Tryckte mina själv med varmluftpistol och det funkade fint. Bara man vet lite hur plast funkar och tänker till lite så kan man lösa en hel del.

albinpb
albinpb 6 år sedan Hyra skidor i Val Dísere? (8 svar)

Det finns mängder av skidhyror i Val d'Isère, dock inte en susning om vad det kostar. Det kryllar inte av dom nere på huvudgatan men det ligger en precis mellan Victors och Dansken, La Poudreuse heter den (samma butik som Napapijri, typ..). Sedan finns det ganska många uppe i krokarna runt Snötorget (Snow Square). Googla efter typ La Poudreuse eller Ski Republic i Val d'Isère så hittar du säkert priser.

albinpb
albinpb 6 år sedan Googles till POC frontal (6 svar)

Typ alla poc-brillor. Kört med Oakley Crowbar ett par år och dom sitter fint.

albinpb
albinpb 6 år sedan Var e alla sköna skidåkare från Göteborg? =) (13 svar)

J-P sa det, kneg it is.. Men bra tråd dock! Nu är det så att jag är långt ifrån klar med skidåkandet men upplever samma saknad av gött skidfolk de månader man är hemma och mellanlandar och jobbar i Götet. Vi borde styra upp lite goa aktiviteter/träffar för likasinnade och därigenom lära känna lite mer gött folk i hemtrakten. Haha det kan ju låta lite som att vi ska dra igång en pensionärsförening här men vore det inte jävligt kul?

albinpb
albinpb
albinpb 6 år sedan Frågor kring Salomon Rocker 2 (22 svar)

Körde R2 122 i Val i vintras -> DRÖM. (Inte för att det spelar nån större roll var man åker hehe)

albinpb
albinpb 6 år sedan Liberty double helix med Marker tour f12? (8 svar)

Fast Guardian har ju i högsta grad gåfunktion, en bra sådan också! Köp den om du vill ha gåfunktion ändå. smile

Om du köper en fast bindning så kolla på Rossignol FKS, gryyyyym kontakt med skidan!

Har själv STH 16 och Duke EPF nu och de funkar fint men skulle definitivt köpt FKS respektive Guardian om jag skulle köpt nya nu!

Är inne på mitt andra par Rocker 2 122 men tror att 115 kan vara en riktigt go skida. Var i Val d'Isère hela förra vinter och körde 1,5 dagar utav 103 på racelaggen, jag skulle skippa pistlagg om jag var du och lägga krutet på en feting som du verkligen vill ha istället smile

albinpb
albinpb 6 år sedan Liberty double helix med Marker tour f12? (8 svar)

Du ska inte ha en F 12 bindning! Den är gjord i första hand för att vara lätt, inte palla tuff åkning. Om du tror att du kanske kommer ha användning för gå funktionen någon gång så är det helt fel bindning. Hade tre fall i somras under en 6 veckors period där jag jobbade när folk kom in och hade knäckt just F 12an. Den pallar turer och "cruiseåkning" ner, inte mer...
Likt som MM vet jag inget om Liberty Double Helix men 7500 känns på tok för mycket.

albinpb
albinpb 6 år sedan Offpistskida till en tjej, hjälp! (22 svar)


Finns många som gillar dom stark men skulle själv aldrig köpa någon av dom. Konstig form i mitt tycke, och mjuk.. Att bara göra den hårdare -> SS7, vetefan om det löser m

albinpb
albinpb 6 år sedan Offpistskida till en tjej, hjälp! (22 svar)

Får hålla med Per, väldigt många tjejer gillar Line Pandora grymy mycket! Skulle dock tro att du hade gillat Rocker 2an med. Är inne på mitt andra par, grym skida! Lättåkt, gött flyt och den kommer även funka grymt när du får till tekniken!
Super 7 tror jag kan vara lite hård.
Sen när det gäller vikt och längd. Du bör ha minst lika långa skidor som din egen längd skulle jag säga. Är på ett sätt en smaksak men du får bättre flyt och stabilitet men en lite längre skida, vilket du vill ha i pudret. wink Vikten på skidorna tror jag inte du kommer tänka så mycket på mer än när du bär dem. Nästan alla bredare skidor är åt det tyngre hållet men när du får in flytet i åkningen så tänker du inte på det direkt. Good luck! (Btw, ses i Rev!)

albinpb
albinpb 6 år sedan Boende I Val D'Isere (5 svar)

Kort fråga.. Varför lägger du upp TVÅ nya trådar med SAMMA text när det finns TUSEN andra trådar med SAMMA efterfrågningar? Brukar inte orka påpeka folk som startar nya trådar i onödan men detta känns lite överdrivet..
Kör hårt, peace!

albinpb
albinpb 6 år sedan Storlek på Duke? (S/L) (15 svar)

Har också för mig att smallen går upp till 325 mm. Det kan vara på gränsen i och med att olika märken kan variera någon millimeter i sullängd även om det står samma. Jag skulle föreslå att du tar med dina pjäxor och hittar en Duke i small som du kan testa och klicka i pjäxan i för att så sätt se om förspänningen är bra. På Marker-bindningarna skall skruven som du justerar bindningens längd med ligga platt med plasten runt om när förspänningen är bra. Om skruven sticker ut sitter bindningen för löst och om den liksom är försjunken in i plasten så sitter den för tight.

albinpb
albinpb 6 år sedan hård men lekfull skida för sverige!? (32 svar)

jodå det blev ett par svängar i en kall saltad pist och jag tyckte den låg bra på skär, mycket bättre än jag trodde! kan bli rätt dyra, ja

albinpb
albinpb 6 år sedan hård men lekfull skida för sverige!? (32 svar)

faktiskt ingen aning.. hade dom i hyran i butiken där jag jobbat i sommar så lånade därifrån. men är ganska säker på att dom kommer till alla vettiga skidbutiker som säljer k2!

albinpb
albinpb 6 år sedan hård men lekfull skida för sverige!? (32 svar)

så skulle man kunna se det. helt klart den skidan jag skulle välja om jag skulle tävla på ett par K2 iaf. betydligt mer rocker än "vanliga chargeskidor" men funkar bra, spannet som går nästan hela vägen bak gör att jag upplever landningarna väldigt stabila samtidigt som rockern fram ger flyt och lekfullhet, underskattat profilkoncept, helt klart!

albinpb
albinpb 6 år sedan hård men lekfull skida för sverige!? (32 svar)

Beror lite hur man ser på det.. De är ju Seths nya promodel men en helt annan skida. Obsethed är sjukt mjuk med fullrocker medans SideSeth är en skida som är mer å köttarhållet, fast köttigt lekfull, typ.. En jävlig bra skida iaf.

albinpb
albinpb 6 år sedan hård men lekfull skida för sverige!? (32 svar)

Är 191 cm och väger typ 80 kg, har testat Katana 198 en hel del. Riktigt stabil och skär fint oavsett före så det slutade med jag jag nyss köpte ett par.

Du bör också ta en till på K2 SideSeth som kommer till vintern. Har bara prövat 181:an men den hänger med bra. Tyckte det verkade vara lite konstig profil på den med spann i princip från foten och bakåt och med en ganska rejäl rocker framtill men den hade ett riktigt smooth skär i både mjuk och hårdpistad snö. Betydligt lekfullare än Katana men fortfarande stabil när man bränner på, tror 188:an är ruggigt bra.

Har också ett par Downskis CD 3 som var en jävligt kul skida. Tyckte radien kändes allt för lång i början men när man kommer in i den så svänger den precis som du vill. Riktigt lugn när det går fort! Dock ingen aning hur den går när det är lite hårdare...

albinpb
albinpb 7 år sedan NM Transfer Kiruna-Riksgränsen, smått panik! (7 svar)

Fattar det som att linjetrafiken kommer ha slutat gå men hörde något om att dom kommer fixa transferbuss vilket ju lär pli mycket! Får helt enkelt kolla upp det i dagarna och se hur det blir.

albinpb
albinpb 7 år sedan NM Transfer Kiruna-Riksgränsen, smått panik! (7 svar)

Vi är två killar som landar i Kiruna imorgon lördag vid tvåtiden och behöver ta oss till Riksgränsen. Har kollat både bussar och tåg men verkar inte vara några som passar. Ännu värre ser det ut med transfern tillbaka till Kiruna fredagen den 18e då vi måste vara i Kiruna vid tolvtiden. Taxi känns på tok för dyrt så undrar om det finns någon vänlig kille/tjej som möjligtvis ska köra den sträcken typ då eller möjligtvis har bil i närheten och kan tänka sig köra? Rimlig ersättning för skjutsen betalar vi givetvis!

albinpb
albinpb
albinpb 7 år sedan Armada Halo (5 svar)

Får hålla med Carled.. Funkar bra och är pigga i pisten men du skulle helt klart kört på 182:an, speciellt med tanke på rockern då de känns ännu kortare. Dock blir de rätt kassa i hård pist om du inte håller kanterna i skick men det är väl egentligen rätt uppenbart.

Ciao

albinpb
albinpb 7 år sedan Salomon Rocker2 vs Line Mr Pollard's Opus (9 svar)

Har ingen aning om hur Line:en är men Rocker 2:an är en sann dröm i puder. Punkt.

albinpb
albinpb 7 år sedan Söker boende Val Thorens/ Val d'Isere! (1 svar)

Kolla här för att fixa boende i valdi. Om ni inte hittar några att bo med så lös en lägenhet för två pers. Är själv nere i val d'isere nu och vi är två som delar på en lägenhet. Visst kan det va kul att vara lite flera men jag tycker det funkar svinbra att vara två, blir nog skönt i längden då det inte blir lika trångt osv.

Ciao!

albinpb
albinpb
albinpb 7 år sedan Tankar kring ditt "quiver" inför 11/12? (141 svar)

Pist: Rossignol GS World Cup (184 cm) - Släpper aldrig!

Allround/Park: Rossignol S5 (185 cm) - Funkar klockrent till allt utom blåis eller 14 meter puder. Grymt allround skida som enligt mig fått alldeles för lite uppmärksamhet.. Om ni inte testat, testa!

Puder: Salomon Rocker 2 (192 cm) - Har ju inte testat dem än men vi kan säga att det känns inte som man kommer bli missnöjd!

Känns som man är redo för det mesta, taggar Valdi om två veckor!! Ciao

albinpb
albinpb 7 år sedan Söker boendekompis Val d´Isere 11/12 (75 svar)

Hejsan!
Även jag ska ner till valdi i vinter. Har tänkt att dra ner i mitten/slutet av november någon gång men inget är spikat än. Söker gött folk att dela boende med och även ta sig ner med. Har hört att det är extremt värt med bil, både för resekostnaden ner men också grymt bra att ha på plats, så om nån har plats i bil eller om man går ihop några stycken och löser en så vore det toppen!
/Albin

albinpb
albinpb 9 år sedan Mutegrab (16 svar)


Pjäxorna är i princip nya men kolla förspänningen kan va smart smile tacktack

albinpb
albinpb 9 år sedan Mutegrab (16 svar)


moget.. om du inte har något seriöst att säga, hur orkar du?

albinpb
albinpb 9 år sedan Mutegrab (16 svar)

följdfråga: hur hårt bör man ha bindningarna inställda om man vill tweaka muten? har dom på 8 och har lyckats dra av mig skidan ett antal gånger..

albinpb
albinpb 9 år sedan Full Tilt - Seth Morrison (16 svar)

jag testade den och kom ganska snabbt fram till att den var, som många påpekat, ruskigt styv. det blev en nordica hotrod 125 istället och den funkar toppen! smile

albinpb
albinpb 9 år sedan Mysig alport för kära? Vart? (15 svar)

var i alagna över nyår... vi bodde på detta sjukt läckra ställe några km ner i dalen... ägaren är en mycket omtyckt bergsguide i alagna som även har varit/är ansvarig för säkerheten för allt som tar sig neråt på alagna-sidan. när jag läste vad du var ute efter tänkte jag direkt på detta ställe och jag ser att du fått fler tips om alagna! big_smile  kolla upp det! jag lovar, det är så fräckt som det verkar, du kommer inte bli besviken.

http://www.10elode.net/en/doveSiamo.php

albinpb
albinpb
albinpb 9 år sedan Ryggsäck Behövs! (17 svar)

2117 har några modeller... har aldrig haft en 2117-rygga själv men har haft flera jackor från dem och jag tycker det är riktigt prisvärda grejer!


http://www.2117.se/?id=2&cid=26&mid=442

albinpb
albinpb 9 år sedan Skidor 95-100 mm waist (46 svar)

rossignol s5 kan vara värd att kika på... kör själv på sådana (08/09) och jag är skit nöjd med dem! du verkar också åka ganska likt mig med lite av varje och föredrar puder om så är tillgängligt smile det grymma med s5:an är att jag blev väldigt förvånad första gången jag testade dem när det var lite isigare. visst, det blir längre svängar än med en pistskida i pisten, men greppet är förvånansvärt bra om man trycker på! big_smile jag är nu 187 cm och 75 kg och kör med 178:an. Börjar bli lite kort men är stabil och funkar bra ändå... den finns i 185 också smile helt enkelt en väldigt prisvärd skida värd att kolla närmare på!

albinpb
albinpb 9 år sedan Konstsnö (5 svar)

det borde faktiskt fungera för skidanläggningar tycker jag... aldrig tänkt på att det kunde användas till det, men det borde ju faktiskt funka smile

jag vet inte vad det är för kemikalie dem släpper men jag antar att det är något liknande som användes efter tjernobylolyckan. då släpptes också någon kemikalie på de radioaktiva molnen för att de skulle regna ner på "rätt" ställe (typ inte storstäder)..

albinpb
albinpb 9 år sedan liftkort för många skidorter! (21 svar)

i och för sig är det flesta av dessa orterna ihopkopplade i samma system, med upp mot 500 liftar eller vad det nu är, så husbilen kanske inte utnyttjas så bra då.
Annars är det bra åkning och härliga vyer i detta området! smile

albinpb
albinpb 9 år sedan Åretruntsnö i Göteborg, var? (12 svar)

precis vid ingången till landvetter ishall brukar det alltid ligga en hel del smile