Sökresultat

iSooLi
iSooLi 1 vecka sedan MnO&Co presenterar: PROJECT OPINION (1917 svar)


Enklast är väl att sammanfatta det med att de levde upp till mina högt ställda förväntningar. Jag kan bara instämma i det mesta av det positiva som sagts om dem.

För mig är de intuitiva i åkningen, de bara finns där. Lättmanövrerade men stabila på samma gång. Hyfsat flyt i puder, lätt att vrida runt i skog. Carvar med glädje och frenesi i pist. Jag väger in på ca 85 pannor (178 cm) och de flexar störtskönt när man lägger ner dem i djupare carving med fart. Jag har

iSooLi
iSooLi 1 månad sedan MnO&Co presenterar: PROJECT OPINION (1917 svar)

Bumpar tråden med ett konstaterande och en bekännelse...

Den överlägset bästa metoden att bli av med en frestelse är att falla för den!

187 LDE blev inte allt jag hoppades, men har suktat efter chargers sen de introducerades. Höga förväntningar? Absolut! big_smile

https://www.freeride.se/img/photo/n/195f474e366f34ce8936c3c1dfed6c1c.jpg

iSooLi
iSooLi
iSooLi 1 månad sedan marker bindningar (26 svar)


Är det verkligen RS du har, det är inte en Rx? Rx har gummisula, men såvitt jag kan minnas (och även vad som visas på Langes hemsida har RS och RS wide samma sula...

iSooLi
iSooLi 1 månad sedan la thuile till les arcs/la plagne (egentligen Cervinia till Les Arcs) (21 svar)


Fyller på med: Ta gratis lokal/shuttlebussen från funiculairens toppstation (hållplatserna är till vänster om toppstationen nerifrån sett) till UCPA, det är annars en bra bit och duktig höjdskillnad att släpa all packning däremellan.

iSooLi
iSooLi 1 månad sedan Bila till alperna (10 svar)


Då är det runt detta ämnet du hellre bör ställa frågorna kring än bilresan dit... och förhoppningsvis bilresan därifrån!

iSooLi
iSooLi
iSooLi 2 mån sedan Kan man lita på att vallan fastnat? (24 svar)


Ja där har du svaret på varför vallan beter sig som den gör. Ta om möjligt in laggen i värmen ett dygn före du ska valla, helst bör även utrymmet du vallar i vara rumstempererat.

Förvärmning av belag är ett måste i ditt kalla fall.

iSooLi
iSooLi 2 mån sedan Kan man lita på att vallan fastnat? (24 svar)


Jag misstänker att frågeställaren undrade vad det är för temperatur i utrymmet där du vallar? En rimlig följdfråga är vilken temperatur dina skidor håller när du vallar dem? Kommer de från förvaring i ett kallt eller varmt utrymme, och är det varmt/kallt där du vallar?

iSooLi
iSooLi 2 mån sedan Dags att storlekar är ett krav i annons. (27 svar)

Däremot skulle jag gärna se att det fanns kommentarsfält till annonser, då är det enkelt att fråga efter ytterligare info samt att andra läsare får både frågan och svaret serverat.

Kolla t.ex. TGR:s köp&sälj där en annons ofta utvecklas till nåt som liknar en forumtråd. Bra skit tycker jag!

iSooLi
iSooLi 2 mån sedan Dags att storlekar är ett krav i annons. (27 svar)

Jag vet faktiskt inte om jag verkligen håller med om att kravställa informationsinnehållet. Visst, jag håller med om att det är sjukt störande att det saknas basal info om tex pjäx-/klädstorlekar och skidlängder. Har själv messat och frågat/påpekat några gånger men lagt av med det nu.

För jag tänker som så, att fattar inte säljaren att skriva ut den informationen,  så kan de lika gärna få stå där med osålda prylar. På nåt sätt måste man väl få folk att lära sig att tänka själv, utan att behöva mallar för allt.

Så på sin höjd en skriftlig uppmaning som @johan föreslog tyckar jag. Kanske med en inledning i stil med: "du kommer att ha större chanser att få din vara såld om du skriver ut..."

iSooLi
iSooLi 3 mån sedan Gå upp i storlek på pjäxa? (8 svar)

Eftersom pjäxan verkar sitta riktigt bra känns det som en omväg att i förstaläget byta bort dem. Finns det möjligen nån möjlighet att ner slipa underlägget under innerskon en halv till en millimeter?

Det kan ge den extravolym du söker utan att sabba passformen.

iSooLi
iSooLi 3 mån sedan Domningar... Pjuckfix hemma? (66 svar)


Det är väl bl.a. därför det finns de som är så duktiga och kunniga så att de kan ta betalt för att göra såna jobb!

Skämt åsido, allt hemmasnickeri kräver i regel en inlärningskurva, misstag lär man sig av. Mina erfarenheter är att plasten "signalerar" när den blir för varm. Det kan vara allt från ändrad glans till brännmärkning, ytsprickor till krackelering. Jo jag har lyckats med sånt, men då på skal som ändå skulle kasseras. Sen finns det ju så många olika plastsorter i olika pjux som kan bete sig lite olika mot varandra.

Mitt första tips är ändå att du hittar ett par pjux på loppis eller återvinning eller liknande för ett par tjugor och testa olika sätt att värma. Olika inställningar på värnepistolen, munstycken, avstånd o.s.v.. Jobba med handskar på! Testa att trycka med nåt hårt, verktyg, trästav el liknand

iSooLi
iSooLi 3 mån sedan Domningar... Pjuckfix hemma? (66 svar)

Vill minnas från bakhuvudet att tempen ska upp nånstans mot 130 grader men kan missminnas... Däremot är det att komma ihåg, att tempen måste upp genom hela skaltjockleken, inte bara på ytan där du kollar med IR-pickan.

Hydrolys har jag ingen aning om.

iSooLi
iSooLi 3 mån sedan Narvik 2019 (3 svar)

Ping @Vattendroppe

iSooLi
iSooLi 3 mån sedan Vad gjorde du med din utrustning idag? (844 svar)


Det är väl det som kallas en bra början, najs!

iSooLi
iSooLi 3 mån sedan Vilken storlek ska jag välja? (4 svar)

Var också noga med att se till att hälen verkligen kommer in i sin "ficka" där bak i skalet, så att hela foten inte är för långt fram. Dina tånaglar kommer att tacka dig!

iSooLi
iSooLi 3 mån sedan Nästa års Hoji Free boot, någon som sitter på info (19 svar)


Jo, men jag syftade bara undrande på om denna versionen går att köra shift i alpinläge till skillnad från den nuvarande Hojin. Ursäkta otydligheten, risken med korta meningar..!

iSooLi
iSooLi
iSooLi 3 mån sedan MnO&Co presenterar: PROJECT OPINION (1917 svar)


Är de nya eller borrade sen tidigare? Ifall det inte finns nån hålkonflikt kanske det bästa vore att sälja både STH och ION och köpa ett par Shift istället?

Har du andra lagg att tura med också? I så fall skulle jag nog gått på STH och sikta på liftnära/ bootpacking för turandet med Opinion. Ähh, strunta i det förresten, sälj båda och köp Shift, det är ju för just detta kejset de har utvecklats för!

iSooLi
iSooLi 4 mån sedan Ni som körde på Rossignol Bandit b2 2004 (12 svar)


Det som finns idag kan du köra åttor med runt dina B2:or, i princip överallt. Byt upp dig snarast!

Edit, om du vill göra det lätt för dig (utan att veta hur lång, tung, eller duktig åkare du är), greppa ett par Brahma (som är vanliga och finns "överallt" nya och beg.) i samma längd som b2:orna och far ock åk. De finns i några olika varianter beroende på årsmodell, välj den med titanal i. Då får du skidor som jmf med dina B2 är, rappare i carving, lättare att modulera på sladd, bär avsevärt bättre i lössnö och uppkört, har bättre isgrepp. Vad mer behöver du??

iSooLi
iSooLi 4 mån sedan Ni som körde på Rossignol Bandit b2 2004 (12 svar)

Konsensus blir nog svårt att uppbringa i dessa dagar då valmöjligheterna i stort sett är oändliga i urvalet!

Om du inte har testat annat sedan 2004 så har du en del att ta igen. Men i snarlikt segment, vilket jag nog skulle definiera som frontside-dominerad allmountain med hyfsade offpistförmågor, så kan du börja kika efter modeller som Armada Invictus 99, Down ShowDown 95, Black Crows Orb, 4frnt MSP 99, Blizzard Brahma, Völkl Mantra i alla dess varianter...

Men, du behöver verkligen inte dra dig för att gå upp mot 105 mm i midjan och även något däröver och ändå hitta vettiga onequiveralternativ med dagens skidprestanda även om det kräver en del (mental) tillvänjning med steget från B2. Så låt inte lilla startlistan utgöra begränsningen!

Sen kan du hänga B2:orna på väggen som minne av en lång och fin vänskap!

iSooLi
iSooLi 4 mån sedan Lavinutrustning i Alperna? (29 svar)


Kom att tänka på den här tråden när jag såg @pd 's inlägg och bidrar gärna till spridning. Du har väl inte missat Filmen?

iSooLi
iSooLi 4 mån sedan En film att visa för dina vänner, så du slipper göra en film om dem. (1 svar)

Mycket bra inlägg. Jävligt trist att filmen finns dock, eller rättare sagt att anledningen till att filmen finns. Men håller med dig och hoppas att den får bra spridning. Varför inte klistra tråden?

Det dyker ju upp många frågor om offpist och utrustning och behovet av densamma vid t.ex. liftnära åkning i diverse trådar. Bra att kunna länka in denna som inlägg där!

iSooLi
iSooLi 4 mån sedan Angivna vikter/mått och faktiska vikter/mått - Vad är acceptabelt? (18 svar)

Men sneglade du på dessa när du kollade på Moment eller har jag missat nåt i dina krav?

https://www.momentskis.com/products/wildcat-tour-108

Tillgängligheten i Europa är det väl inget fel på, frakten ingår ju i köpet. Okej att moms tillkommer och det är väl surt i sig, men de är ju iaf tillgängliga.

iSooLi
iSooLi 4 mån sedan Transfer Genève till Val Claret (7 svar)


De har nog bara inte uppdaterat sidan för säsongen ännu. Prova att maila till dem.

iSooLi
iSooLi 4 mån sedan Transfer Genève till Val Claret (7 svar)

Brukar vara snäppet billigare på Alpexpress men de kanske inte har sidan uppe ännu för säsongen...

iSooLi
iSooLi 4 mån sedan Montera binding i befintliga hål? (6 svar)

Det är egentligen bara två saker som är någorlunda viktiga. Den ena är att du ska ha i ett lim som är vattenfast, avsikten är framförallt att täta mot vatteninträngning. Det andra är hållfastheten i de befintliga hålen, och den ger i regel sig själv. Om du bara har skruvat lös bindningarna och ska skruva tillbaka samma prylar så brukar det sällan medföra några problem att återanvända hålen.

Jag skulle göra den enklaste varianten först, plan A alltså, d.v.s. droppa i lite vattenfast lim, dra i skruvarna (med bindningarna så klart) skruva försiktigt från början så de hittar i de gamla gängspåren. Om hålen håller för att dra skruvarna hårt så kommer monteringen att hålla också, vilken den med största sannolikhet gör.

Om hålen inte håller så är det plan B som gäller. Testa plan A först.

Edit, Epoxy är bra men inte nödvändigt, det är ju bäst ur hållfasthetssynpunkt och vattenfast så det fyller alla krav men är absolut inget krav.

iSooLi
iSooLi 4 mån sedan Omöjligt att hitta en vettig skidjacka (41 svar)

Jag förstår TS till hundra procent. Jag hade tidigare en Eider där huvan kunde tas bort och den satt aldrig där för min del. Kvar blev bara en störtskön krage av skorstensmodell. Perfekt när man oftast ändå åker med hjälm. Nu för tiden verkar dom mest ha fodrade plagg dessvärre.

Jag har efter det också sökt alternativ utan huva men gett upp. Dessutom kommer huvan till pass ibland, men kragen sitter aldrig lika skönt mot ansikte/hals som den på min Eider. Snölås i midjan dessutom.

iSooLi
iSooLi 4 mån sedan Monterosa Ski (7 svar)


Just det här talar väl mest till fördel för Turin eller Milano, annars kan jag bara rekommendera skidåkningen i Monterosa! wink

iSooLi
iSooLi
iSooLi 4 mån sedan Salomon Shift (212 svar)


Det där H:et verkar ju dessutom vara något av en marketing scam för att lura på folk Markerbindningar. Enligt flera källor, såväl Wildsnow som TGR kan man placera borhål utanför H:et utan negativa konsekvenser. De angivna viktbesparande hålrummen i kärnan ska man även kunna stöta på innanför H:et.

Völkl har dessutom ändrat instruktionstexten "Använd endast Marker-bindningar..." till "Marker-bindningar rekommenderas..."

En god dos epoxy och "upp-och-ned-läge" under härdning är väl ändå att föredra vid montering!

iSooLi
iSooLi
iSooLi 5 mån sedan Stålullsarmerad epoxi (54 svar)

Knaslänk men där finns de iaf

iSooLi
iSooLi
iSooLi 5 mån sedan Stålullsarmerad epoxi (54 svar)

Sök på gängsnitt (eller mutter) 5/16-18, handla där du kan.

iSooLi
iSooLi 5 mån sedan Stålullsarmerad epoxi (54 svar)


Hitta en mutter eller nåt med motsvarande invändig gänga (ett gängsnitt är väl optimalt) som inserten har utvändigt och skruva insertsen genom den några gånger. Det borde rensa tillräckligt.

iSooLi
iSooLi
iSooLi 5 mån sedan Boende på Östgötaslätten är i behov an nya skidor (fysiskt eller online) (12 svar)

Men alltså för en åkare med dina proportioner som gillar att stå på så måste ju de Moment Governor som nyss kom ut på Köp&Sälj sitta som en smäck, särskilt om du vill botanisera marker utanför pisten!

Eller varför inte Nybergs Extrem Opinion 108 Charger, även de på köp&sälj, kanske t.o.m. ännu vassare som allmountainalternativ än de förstnämnda.

iSooLi
iSooLi 5 mån sedan MnO&Co presenterar: PROJECT OPINION (1917 svar)


Men han ska i alla fall känna sig varmt välkommen tillbaks i gemenskapen! Tack oxå för fylligt svar. Låter, precis som jag misstänkte, att 108 Ch är en riktigt vettig one ski quiver för en någorlunda friåkningsinriktad individ.... Måste tygla köplusten, måste...

Note to self, one ski quiver är inget för mig, repeat, repeat..!