Hyra bil München och köra till Bad Gastein

andy_999
20 inlägg
andy_999 20 inlägg 2 år sedan

Hej
Vi flyger till München och hyr bil där. Ska sen köra till Bad Gastein. Erfarenheter när det gäller snökedjor? Dyrt att hyra kanske bättre att ta med hemifrån? Då vi hyr bil i München blir det dubbfritt, borde funka till Bad Gastein?

Svar

ABadHabit
171 inlägg
ABadHabit 171 inlägg 2 år sedan

Skulle aldrig komma på tanken att släpa tunga kedjor på flyget. Brukar ha svårt att klara vikten på 20 kg, även utan kedjor.

Klart enklast att hyra alltså, kommer inte ihåg vad vi betalade i hyra sist? Kanske €10 per dag? Som tur var behövde vi inte använda dom, då det antagligen är rätt krångligt att montera i snö och mörker om man aldrig har gjort det tidigare. Men vi var nog i Frankrike iofs, du får kolla hyrfirmans hemsida helt enkelt då hyrpriserna garanterat varierar.

Eller hyr något med 4-hjulsdrift så bör ni klara er utan att behöva montera kedjor.

Det är bara vad du TROR! Citera
Joj2
11 inlägg
Joj2 11 inlägg 2 år sedan | Senast ändrad Joj2 (2 år sedan)

Hej.
Har hyrt bil många gånger på Münchens flygplats och då har alltid bra, dubbfria vinterdäck ingått i priset. Inget tjafs om svindyra snökedjor som i Italien, där bilarna oftast bara har sommardäck!

Dessutom är det ju inte nödvändigt (dock kul) att åka över bergspassen för att ta sig från München till de österrikiska skidorterna, som ju oftast ligger ganska lågt.

Har iofs aldrig kört till BadGastein men skulle tippa att det är motorväg så gott som ända fram. Glöm dock inte köpa motorvägsvinjett på någon mack (dyra böter annars) och kör försiktigt!

Snowgod
514 inlägg
Snowgod 514 inlägg 2 år sedan

Tror inte du kommer behöva snökedjor, dubbfria vinterdäck räcker gott om du inte ska ut på äventyr på småvägar. Inget utmanande på vägen mellan München och BadG, sista biten är det ju lite mindre väg men välskött och plogat.

termons
340 inlägg
termons 340 inlägg 2 år sedan | Senast ändrad termons (2 år sedan)

Har hyrt några gånger från MUC och alltid fått M+S däck på vintern. Några år sen sist dock...
Kedjor kan man köpa för ca 80€ på service stationer. Fick lifta tillbaka till Cortina ( och tillbaka till bilen) för att köpa kedjor en gång då vi var på väg till Arabba och det blev stopp på vägen upp. Nuförtiden brukar jag se till att få med att få kedjor då jag hyr. I Italien går de att få med utan tilläggskostnad hos några uthyrare.

1kocken
8 inlägg
1kocken 8 inlägg 2 år sedan

Om det blir kraftigt snöfall så lär det bli stopp sista biten från Bad Hof upp till BG , om man inte har kedjor vid snökaos så står polisen och stoppar dom som inte har kedjor.
Så mitt råd är att kolla väderprognos , om dom dom säger snö så köp kedjor
på närmsta mack !
Annars så är det fin väg ända upp till BG

andy_999
20 inlägg
andy_999 20 inlägg 2 år sedan

Problemet är väl att lagen säger att du måste ha med dig snökedjor? Vad händer om det är ok väder men de kollar ändå, hur mycket böter? Känns inte som man vågar chansa även om vädret kanske blir ok?

termons
340 inlägg
termons 340 inlägg 2 år sedan | Senast ändrad termons (2 år sedan)

Snökedjor är inte obligatoriska däremot måste man ha m+s däck på vintern. Kan vara så att kedjor i bilen är obligatoriska på vissa bergspass...också på sommaren..? Anyone ?

Om det börjar snöa och du kör i bergen utan kedjor (vilket alltså inte är en bra ide...) så åker du på böter om polisen tar dig. Du får troligtvis inte heller fortsätta att köra utan att du trollar fram kedjor.

Så det är möjligt att chansa men om det finns minsta möjlighet till dåligt väglag i bergen så skall man
ha kedjor i bilen. . Kedjor är ända sättet att ta sig fram. Ingen skillnad om två eller fyr hjuls drift.


Logga in för att skriva i forumet
Bli medlem Logga in Logga in med Facebook