Alternativ till DPS Wailer 112RP2 PURE3

hforslund
16 inlägg
hforslund 16 inlägg 2 år sedan

Jaha, jag trodde jag var klar med skidvalet.

Jag har ett par Extrem P100 och ett par Opinion 115 ståendes hemma. Mycket nöjd med båda skidorna, framförallt för kvalitetskänslan och stabiliteten. Men så var jag i Salt Lake City i helgen och hyrde skidor för enkelhetens skull. Råkade få ett par DPS Wailer 112RP2 PURE3 (utan att veta det direkt, trodde det var den gamla klassiska Wailern men fick veta hur det förhöll sig i butiken när jag lämnade tillbaka dem). Hur som helst, ställde mig på dem och fick en skidupplevelse utöver vad jag trodde var möjligt. Visst, 1 meter nyfallen puder underlättade med det blev lite piståka också, men den stora upplevelsen var skidorna som gav ett leende från öra till öra.

Jag anser mig inte vara någon specialist, det kanske blir 7-12 dagar om året, och jag börjar bli gammal (54) men helt plötsligt så fanns en nerv i åkningen som jag inte upplevt på ett tag. Framförallt var det pop och en krispighet i skidan som inbjöd till aktiv åkning. Lite veka bak så åkte man med för mycket bakåtvikt så ramlade man baklänges helt enkelt.,.. Fördelen kan nog vara att i puder så viker sig "aktern" lite och då lyfter spetsarna fram. Och man uppmanas stå neutralt just därför för att inte ramla baklänges vilket är uppfostrande för en halvsopig åkare som mig.

Nu till frågan, finns det andra alternativ (Extrem eller annat) som ni tycker jag borde pröva innan jag slänger iväg en halv förmögenhet på ett par DPS? (För de är inte billiga det är ett som är säkert).

PURE3 är ju Kol om jag förstått rätt, vilket gör skidan lättare. Kanske mer pop också. Och jag har ändå varit inne på en uppgradering till nåt som är lättare.

Fråga 2, jag är 186, väger ca 86. Skidan jag hyrde var 178, men de skidor jag har är ca 185. Jag förstår att en del av lekfullheten som jag upplevde den kan komma just för att skidan är lite kortare än vad jag är van vid. Om det nu skulle bli DPS, skulle ni tänka 178 eller 185?

Som ni förstått vid det här laget är jag inte någon charger, utan gillar snarare lekfull "lättmanövrerad" åkning.

Svar

blomman67
467 inlägg
blomman67 467 inlägg 2 år sedan | Senast ändrad blomman67 (2 år sedan)

Om det blir Dps så tycker jag att du ska välja emellan 185 eller storleken större 190 har jag för mig? Har själv gjord just din resa vad gäller att hitta den perfekta skidan. Howitzer, Helldorado, Patron,Opinion, Purple Haze, w99 är några utav dom jag haft och nu då w112 pure 3 185cm, i två år (rekord). Nästa års skida heter Alchemist ifrån Dps och tydligen så är det en ersättaren för wailer som jag förstått det. Försök att hitta en begad w112 pure 3, den är oförändrad dom två senaste säsongerna. I o m att det dyker upp en ny Dps så borde det gå att få tag på någon på rea eller begad, tycker jag. En underbar skida, rolig med bra flyt och lätt att flytta runt i skogen, köp en 185 om du vill att den ska vara rapp och allround, 190 ger bättre flyt förstås. God jaktlycka smile

hforslund
16 inlägg
hforslund 16 inlägg 2 år sedan

Tack för ditt svar blomman67!

Hittade en gammal tråd där MNo beskriver skillnaden på ett talande sätt.
https://www.freeride.se/forum/thread.php?t=88913
Följdfrågan igen då, det var 4 år sedan. Har det hänt nåt sedan dess, eller är det DPS som gäller?

Realmode
114 inlägg
Realmode 114 inlägg 2 år sedan

Det som hänt är väl att den skida du nämner har blivit lite mer dämpad, dvs lite mindre som du säger "poppig" :-)
Jag är 181cm 82 kg, dom jag har är 190´s längd. Rätt för den åkning jag har dom till.
Det är riktigt bra grejor, tycker ivf jag. Men utbudet av skidor är stort, så att säga att något är "bäst", det är nog helt omöjligt :-) Men gillar du dom så är dom ju rätt för dig, och då är det väl bara att handla :-)

224moh
61 inlägg
224moh 61 inlägg 2 år sedan

Pure3 kommer att ersättas av dps nya konstruktion "Alchemist". Om jag förstått det rätt.


https://www.freezeproshop.com/blog/ispo … ki-special

blomman67
467 inlägg
blomman67 467 inlägg 2 år sedan | Senast ändrad blomman67 (2 år sedan)

hforslund :

Tack för ditt svar blomman67!

Hittade en gammal tråd där MNo beskriver skillnaden på ett talande sätt.
https://www.freeride.se/forum/thread.php?t=88913
Följdfrågan igen då, det var 4 år sedan. Har det hänt nåt sedan dess, eller är det DPS som gäller?

Det som Dps ändrat på för två år sedan vad gällande w112 pure är att dom sänkt tippen ganska så mycket så att plogning i djupare snö försvunnit, dvs tippen var så hög att den bromsade i djup snö. Sen så har dom även dämpat den lite mera så att den inte känns lika nervös. Lika rolig, ej nervös, nästan typ en rolig charger .

MacL3an
28 inlägg
MacL3an 28 inlägg 2 år sedan

Jag har inte provat dem själv, men Salomon Soul 7 ska ge lite samma känsla som DPS Wailer. Googla lite så hittar du många som jämför dem m DPS. De är ju också rätt mycket lite billigare.
/En nöjd DPS 99 och 112-ägare smile

RWD
621 inlägg
RWD 621 inlägg 2 år sedan

Hej,
Jag är också inne lite på ett par DPS, har nu ett på Soul 7 HD som jag iofs trivs med.
Funderar på ett par Pure3 106or. Antar att det i princip är samma konstruktion som 112orna?
Är det ingen större skillnad mot Soul 7orna?

hforslund
16 inlägg
hforslund 16 inlägg 2 år sedan

Soul 7 har ju också fått jättefina omdömen och jag har kompisar som har dem. Men de känns så jäkla "plastiga".... :-). Å andra sidan, ja, det skiljer en hel del i pris!

RWD
621 inlägg
RWD 621 inlägg 2 år sedan

Ja Soulen är bra,
Någon som har testat Lotus 124 pure3?
Egentligen skulle jag nog vilja komplettera mina soul 7 med en bredare skida, och fick nu ett erbjudande på ett par Lotus 124or av årets modell ist för 106orna.

hforslund
16 inlägg
hforslund 16 inlägg 2 år sedan

Jag har ett par opinion 118 till salu.... ;-)

ABadHabit
171 inlägg
ABadHabit 171 inlägg 2 år sedan

Tror att Salomon Q-lab kan vara ett alternativ också, bör gå att hitta till bra pris nu. Självklart i den längsta modellen. smile

http://blistergearreview.com/gear-revie … omon-q-lab

Det är bara vad du TROR! Citera
frejo
1 inlägg
frejo 1 inlägg 2 år sedan | Senast ändrad frejo (2 år sedan)

Jag kör på rp2 pure3 i 190. Hade tidigare rp(1) pure. Den gamla skidan var mycket roligare men mycket kämpigare i pisten, lite väl lekfull och nervös i högre fart. RP2 är nog egentligen en mycket "bättre" skida om man är ute efter att bara ha en enda skida med sig, men leendet är helt enkelt inte lika stort (förutsatt att förhållanden passar). För övrigt har jag provat några olika Extrem men jag tycker att DPS är roligare att åka på - och det är väl det som är det viktiga.

Jag väger strax över 80 och står på ganska ordentligt, skulle aldrig drömma om att köra på 178. Låter väldigt kort...

hforslund
16 inlägg
hforslund 16 inlägg 1 år sedan

Jag köpte ett par beggade Wailer RP2 Pure 3 i längden 184 och testade dem i helgen i Vemdalen. Inte världens bästa skidort kanske, men nu bjöds det tillfälle och skidåkning är alltid roligt. Inte mycket snö på sina ställen även om vi hittade någorlunda trevligt före på något ställe så nog blev det någon repa undertill, men som en kompis sa, "- Man måste ju använda grejerna...".

Jag är därmed jäkligt nöjd, för mig den roligaste skidan jag testat någon gång och jag tror den kommer göra mig glad i flera år framöver.

Tack för svaren i denna tråd! :-)


Logga in för att skriva i forumet
Bli medlem Logga in Logga in med Facebook