Tips på boende Golden/ Kicking Horse

IngridKr
2 inlägg
IngridKr 2 inlägg 1 år sedan

Vi är ett par som tänkte åka till Golden/ Kicking Horse i två månader mitten av januari- mitten av mars 2018. Vi letar efter boende med kök och Wi-fi. Är det någon som har tips? Tas emot tacksamt.

Svar

btm
37 inlägg
btm 37 inlägg 1 år sedan

Kicking är helt grymt att åka, men Golden är inte precis det roligaste stället att bo. Om ni bara tänkt ägna er åt åkningen och turandet så inga probs. Men inget speciellt uteliv att erbjuda.
Har ni kikat på air bnb och sidor som denna? Jag vet att det fanns en del ute i och runtom golden som hyrdes ut av privat personer där förut iaf. Då kommer ni ev undan lite billigare om ni gör upp med uthyrare om pris. Många är beredda att gå ner i pris om ni stannar en längre tid. så hör er för med uthyrare innan ni bokar smile
Lycka till!

IngridKr
2 inlägg
IngridKr 2 inlägg 1 år sedan

Tack för tipset! Ska kolla Air bnb. Vi har gjort en säsong där för drygt fem år sedan, så känner till stället, en vanlig by, ingen fest. Kommer för skidåkningen.

herrgard
334 inlägg
herrgard 334 inlägg 1 år sedan

Rondo funkar bra för det ändamålet. Nu var jag där för tre år sen men då var det bra (de hade hot tub!), wifi, tv, kök och låg hyffsat centralt. Värt att ta ett titt på iaf.

solteszkristian
63 inlägg
solteszkristian 63 inlägg 1 år sedan

Hallå,

Vi bodde på Rondo förra året och bodde på Marys säsongen 10-11. Marys har visst bytt ägare, så vet inte hur det är nuförtiden, men kommer bo där jan-mars om vi inte tycker det är trist/hittar något bättre... Ses i Golden smile

Shellstrom
44 inlägg
Shellstrom 44 inlägg 9 mån sedan

Hej allihopa!

Jag funderar på att åka till Revelstoke eller Kicking Horse i vinter och spendera strax över tre månader (dec-mars) där. Just nu har jag väldigt svårt att försöka bestämma mig vilken av dessa två som är det bästa alternativet.
Eftersom det är flera av er här som spenderat lite tid i KH tänkte jag kolla dels vad ni tycker om att bo två-tre månader på Marys och Rondo? Funkar det bra? Hur är standarden och vad kostade det ungefär?

Jag åker iväg själv så jag är lite i behov av att det är fler i liknande situation då jag självklart vill träffa folk att åka och hänga med, skulle ni säga att KH funkar bra på den fronten? Känns som att det är större skara folk som åker till Revelstoke men det är någonting med Kicking Horse som lockar mer.

herrgard
334 inlägg
herrgard 334 inlägg 9 mån sedan

Jag bodde en månad på Rondo och det funkade bra. Är som att bo i en lite äldre lägenhet liksom (de kanske har renoverat nu eftersom det är något år sen jag var där?), med allt som det innebär. Skicka ett mail till dem och fråga om pris, de brukar ha special på längre vistelser. Att bo i hus är såklart bättre, men då gäller det att hitta några att bo med, har du tur kanske du kan börja på Rondo/Marys och flytta till ett hus med folk om det dyker upp något.

Revelstoke är lite större och har mer folk, men iaf året jag var i Kicking fanns det massor av säsongare där. I värsta fall får du väl hänga med supertrevliga kanadicker wink

Shellstrom
44 inlägg
Shellstrom 44 inlägg 9 mån sedan

Tack, jag får ta och skicka ett mail och höra mig för lite med Rondo!

Är det stor skillnad på mängden folk i systemen mellan Revvy och kicking? Förhoppningen är att spendera mycket tid utanför men gissar på att det lär bli både en och två dagar i systemet under de månaderna jag tänkt stanna..

herrgard
334 inlägg
herrgard 334 inlägg 9 mån sedan

Skulle tro att det är lite mindre i Kicking, men båda systemen lider av rätt dålig kapacitet och kommer det plötsligt jättemycket extra folk blir det långa köer. För det mesta är det helt ok på båda ställena.

Till Kicking kommer folk från Calgary på helgerna och till Revy en del från Vancouver. Revelstoke har även en väldigt stor del locals som släpper allt de håller på med och sticker upp till berget så fort det snöat. Vid dump kan det vara en halvtimmes kö på morgonen för att komma upp med första gondolen även om det är mitt i veckan och var helt tomt dagen innan :-)

Shellstrom
44 inlägg
Shellstrom 44 inlägg 9 mån sedan

Jag tror att eventuellt resesällskap kommer få avgöra vart det bär av, låter som att båda två kommer att göra en nöjd faktiskt smile

EmmaPau
17 inlägg
EmmaPau 17 inlägg 6 mån sedan

Shellstrom :

Jag tror att eventuellt resesällskap kommer få avgöra vart det bär av, låter som att båda två kommer att göra en nöjd faktiskt smile

Tjeena, jag har tänkt att åka till båda, ca 1mån i varje, såg ditt svar i Revy tråden också, men är i samma läge som du gällande Kicking, spanar runt lite gällande boende. Kommer du resa ensam eller hur ligger det till?

Shellstrom
44 inlägg
Shellstrom 44 inlägg 6 mån sedan

Jag hade tänkt att ha Revvy som bas men ditt upplägg låter ju ganska lockande det också smile
Jag kommer resa själv men har börjat snacka med 2-3 pers som är i lite liknande situation. Resesällskap verkar inte vara några större problem att hitta!

Hur länge hade du tänkt att stanna i dels Kanada och hur länge på de olika ställena?

EmmaPau
17 inlägg
EmmaPau 17 inlägg 6 mån sedan

I Kanada lär det bli typ 2-3 mån, dock så lutar det mer åt Nelson istället för kicking nu, då jag inte kommer ha bil så verkar kicking bli lite problematiskt. Whitewater verkar nästan bättre dessutom!! Har som du märker inte bestämt mig men kommer troligtvis va 1-2mån revy och lika länge i Nelson. Om några har nån spektakulär plan så kanske jag ändrar mig liksom. Kommer vilja bo på olika ställen då det känns mycket roligare att verkligen känna av olika orter. Mer spännande och helt annan känsla! Och jag kommer trötta på att bo på samma ställe för länge.
Tror du att ni kommer bo på samma ställe elr inte?

Shellstrom
44 inlägg
Shellstrom 44 inlägg 6 mån sedan

Låter som en ganska härlig plan!
Min tanke har varit att åka till ett ställe från början men jag kommer att plugga lite på distans och även jobba lite på distans med mitt jobb här hemma så har inget som håller mig fast vid en ort. Anledningen till att jag har lutat mot en ort är för att jag har tänkt att det blir svårare att lösa boende och då speciellt om man åker själv. Men är man 2,3,4 pers så borde det ju gå att lösa relativt enkelt.

Har du tänkte nått på boende? Funderar du på att hyra direkt av någon privatperson eller bo på olika Motell som verkar ganska vanligt bland säsongarna?

EmmaPau
17 inlägg
EmmaPau 17 inlägg 6 mån sedan

Lite både och, jag skulle föredra att hyra direkt egentligen. Man är mer självständig och bor mer där då. Men är lite svårare att hitta folk som är taggade på det verkar det som tyvärr.

Shellstrom
44 inlägg
Shellstrom 44 inlägg 6 mån sedan

Jag slängde ut en annons att jag sökte boende i Revvy Rentals på fb och fick svar från några olika alternativ så att hitta rum att hyra verkar inte vara några större problem, iaf inte när det fortfarande är några månader kvar till säsongen.

EmmaPau
17 inlägg
EmmaPau 17 inlägg 6 mån sedan

Okej, men hur länge vill du va i Revy då?

JacobSjolin
34 inlägg
JacobSjolin 34 inlägg 5 mån sedan

Hej @EmmaPau och @Shellstrom!

Jag har varit på en roadtrip i Whitewater, Fernie (två svaga snödagar), Nelson (charmig ort) och Revelstoke (grym åkning), ni vet X-travels variant. Men nu vill jag precis som ni stanna längre och bara åka skidor, inget jobb. Jag tänker att jag ska ta ledigt 4-8 veckor från kontoret i Stockholm och bara åka skidor. Men jag har inget resesällskap den här vintern. Har ni fortfarande planer på att komma iväg?

Shellstrom
44 inlägg
Shellstrom 44 inlägg 5 mån sedan

Hej @JacobSjolin!
Jag kommer att åka men har bestämt mig för att ha Revy som bas men förhoppningsvis åka runt lite i BC/AB till diverse ställen.
Jag har boende bokat på Alpine Inn i Revy och kommer att bo med tre andra personer, som det ser ut just nu så är det fullt i vår lägenhet.
Om inte annat så kanske vi ses i backen!

JacobSjolin
34 inlägg
JacobSjolin 34 inlägg 5 mån sedan

Det var långt från tanke till handling i år. Skrev i Revy-tråden. Hoppas kunna lösa något! @Shellstrom


Logga in för att skriva i forumet
Bli medlem Logga in Logga in med Facebook