San Francisco över jul - skidåkning?

Peete1
25 inlägg
Peete1 25 inlägg 7 mån sedan

Tja!

Jag ska ev till SF från 1 dec - 1 april och tänkte ta med skidorna för en tur till kanada. Men nu med långledigheten som är över jul-nyår funderar jag på om det finns någon vettig åkning i kalifornien? Nån som har nå rekommendationer på bra åkning på ”bilavstånd” från SF?
//Peter

Svar

Vattendroppe
3049 inlägg
Vattendroppe 3049 inlägg 7 mån sedan

Du har ju Lake Tahoe med alla tillhörande skidorter <4h bort.

www.randoscando.com || @rando_scando Citera
lamboren
43 inlägg
lamboren 43 inlägg 7 mån sedan

Det finns som sagt flera bra orter kring Lake Tahoe, jag har varit på tre:
- Sugar Bowl, ligger närmast SF, ca 3 timmar om jag minns rätt, så en kan åka över da’n. Är dock inte så stort system, och begränsad fallhöjd. Enligt uppgift får Sugar Bowl mest snö av Lake Tahoe-orterna.
- Squaw Valley, stort system, även med europeiska mått helt ok. Mycket trevlig offpist som är lätt att komma åt, men konkurrens om snön. Här finns legendariska åk som McConkey’s/Eagle’s Nest på KT-22 (brant och kul även vid sidan av den egentliga linjen som inte så ofta är åkbar - döptes om till minne av Shane) och Palisades, har inte varit öppna dom gånger jag varit där.
- Alpine Meadows (samma liftkort som Squaw Valley men inte ihopbyggda (än)). Mindre system men med flera bowls, och backbowls, och här får man vara ensam med snön bortsett från någon enstaka prärievarg bara man promenerar/skråar ut en liten sväng, iallafall dagarna jag var där.

laketahoe
5 inlägg
laketahoe 5 inlägg 7 mån sedan

Tjena, ar I Tahoe omradet.
om jag inte jobbar sa kan jag hjalpa dig runt har.
om vi har sno!

Peete1
25 inlägg
Peete1 25 inlägg 7 mån sedan

laketahoe :

Tjena, ar I Tahoe omradet.
om jag inte jobbar sa kan jag hjalpa dig runt har.
om vi har sno!

Ah kul! Jag flyttar till SF om 2 veckor men hinner kanske dit en helg innan jul men annars blire det början av januari. Skicka gärna ett PM smile


Logga in för att skriva i forumet
Bli medlem Logga in Logga in med Facebook