Ändra längd på bindning med platta

gustavkar
3 inlägg
gustavkar 3 inlägg 3 mån sedan | Senast ändrad gustavkar (3 mån sedan)

Sitter här dagen innan fjällenresan med ett par beg völkl med xcell 16 bindingar i platta och undrar om det finns något enkelt sätt att justera längden på bindingarna utan att behöva borra o skruva loss för mycket? De är ca 2 cm fel just nu så behöver inte justeras hästlängder!

Löst smile

Svar

jarnebring
397 inlägg
jarnebring 397 inlägg 3 mån sedan | Senast ändrad jarnebring (3 mån sedan)

Har inte hanterat just Xcell, men det är markers racebindning på platta. Är det förborrade/färdiga hål i plattan? Det brukar det vara i plattor nu för tiden, t ex R21/22 från Look/Ross eller Free flex/Tyrolia (vissa äldre har inte det) I så fall gäller det att skruva loss tån och sätta den i de hål/läge som är rätt för din sullängd ex 305-312 mm (din sullängd står på pjäxans klack i mm). Sedan ska förspänning justeras genom att häldelen skruvas fram/bak tills rätt tryck uppstår. Det ser man på olika sätt, men ofta att häldelen har en liten ”mätsticka” eller att en del av häldelens hus ska linjera med en del som sitter fastskruvad i plattan när pjäxan är i. Du får googla för Xcell.

Halvsmurfen
161 inlägg
Halvsmurfen 161 inlägg 3 mån sedan

Kolla i Markers manual.

https://d3swkta9jjxguv.cloudfront.net/u … glisch.pdf

Efter en snabb koll. Två varianter finns. Den ena är det bara att borra och montera om (dvs i butik, om du inte har grejjor själv). Den andra verkar ha en demoplatta som verkar enkel att montera om. Kolla och begrunda.

jarnebring
397 inlägg
jarnebring 397 inlägg 3 mån sedan | Senast ändrad jarnebring (3 mån sedan)

Det är raceplatta till Xcell. Inte montera i skida eller demoplatta.

Halvsmurfen
161 inlägg
Halvsmurfen 161 inlägg 3 mån sedan

Vi kan väl vara överens att vi inte är överens. Kolla sidan 56 i länken ovan.

jarnebring
397 inlägg
jarnebring 397 inlägg 3 mån sedan | Senast ändrad jarnebring (3 mån sedan)

OP skriver att den sitter på en platta. Om det är en modern platta är det enkelt.

zerode
158 inlägg
zerode 158 inlägg 3 mån sedan

Jag har några testskidor med x-cell bindningar på raceplatta, och använder inte dem under skidtest då det är för lätt att råka tappa en skruv när man justerar bindningar, så om det är den med förborrade hål, så är det relativt enkelt att göra det själv, men är det inte några hål, så måste man göra på samma sätt som på ett par platta vanliga skidor, dvs borra efter mall...

Sen är det lite marginal som sagt, men bara en cm, så är de inställda på 26,5 så kan oftast dra ner dem till 25,5 eller upp till 27,5.

Dock måste jag verkligen inte råda dig att göra det här, då det är bättre att låta någon som kan göra det då det faktiskt handlar om säkerhet. Så mitt råd är att uppsöka en bra alpinskidbutik och låta de göra det åt dig.
Det finns garanterat dit du skall, och det tar typ 5minuter, så ingen ide att strunta i att få det gjort rätt


Logga in för att skriva i forumet
Bli medlem Logga in Logga in med Facebook