Hmmmm... Japan eller Kanada 19/20?!

FredrikNilsson01
3 inlägg
FredrikNilsson01 3 inlägg 1 månad sedan

Hallå

Även om säsongen inte är riktigt slut ännu så börjar planeringen inför nästkommande skidsäsong. Förutom några resor till alperna och Norge så funderar jag på att antingen åka tillbaka till Japan eller Kanada.

Senaste resan till Japan var till Hakuba, men funderar nu på att antingen spendera några veckor i Hokkaido, alt. dela upp resan för att både hinna med Hokkaido och Hakuba. Någon som har varit på båda ställen och som kan dela med sig av de upplevda skillnaderna?

Eller varför inte Blackcomb och Revelstoke i Kanada? Någon som har varit där och som kan dela med sig av sina erfarenheter från dessa två ställen?

Tanken är att ta sig till skidområden där man kommer åt puder direkt från lifterna alt efter en liten hike. Tänkte åka någon gång mellan december 19 -februari 20.

Svar

Tancoll
433 inlägg
Tancoll 433 inlägg 1 månad sedan

Har varit i Whistler, Kicking Horse och Rogers Pass i Kanada samt Hokkaido i Japan.

Snön i Japan är för det mesta alltid bättre och mer snösäkert, dock så vinner Kanada på terrängen. Mycket mer fallhöjd, oftast bättre granskog att åka i till skillnad från Japan där det ofta är ganska tät björkskog.

Eftersom att du inte varit i Kanada så satsa på det, turade i närheten av Revelstoke i Rogers pass och utgick från Kicking Horse (Golden) och du kommer förmodligen älska terrängen där, hyffsat brant och det går att stå på rätt bra utför.

I Whistler är det väldigt mycket folk, så skulle undvika att åka dit igen även fast det kanske är bland de största skidorterna i världen så är det sådär kul att stå i liftkö över en timme på morgonen, där vinner Japan big time, vadå liftkö i de mindre skidorterna...

v_gurra
21 inlägg
v_gurra 21 inlägg 1 månad sedan

Kan instämma med Tancoll om Kanada och området runt Revelstooke

Japan (Hokkaido framförallt) är episkt men när Kanada leverera snö då är terrängen svårslagen.

Finns lite tuffa ställen på Hokkaido som jag inte haft möjlighet att besöka men som riktigt tar dig utanför normala skidområdena. Ashidake lär ska vara ett svin coolt ställe, där du kommer upp till en aktiv vulkan. Alla orter runt Niseko (östra Hokkaido) har nederbörd så det står härliga till men som sagt brantheten är sisådär. Men kör du en vecka och det snöar så tänkte man inte på det.

Fördelen med Japan kontra Kanada är Kulturen. Så mycket mer intressant och annorlunda än Kanada, som dock är fantastiskt på många sätt men inte som Japan. Rekommenderar starkt en mellan landning i Tokyo på vägen.

Sirblaizner
6 inlägg
Sirblaizner 6 inlägg 1 månad sedan

Va i Kanada i fem veckor i år, tre i Revelstoke och två veckor bilade vi runt och jag rekommenderar det starkt om du ska va där lite längre. I Revelstoke finns det mycket åkning direkt från liften om det kommer ett dump och snöar det inte på ett tag så kan man tura ut en bit och ändå få bra åkning. Sen finns Rogers Pass en knapp timme därifrån med bil (rekommenderar att ha bil) och där finns massa bra åkning!

FredrikNilsson01
3 inlägg
FredrikNilsson01 3 inlägg 3 veckor sedan

Tack för rekommendationerna - Det är nästan så att det lutar åt Kanada=) Hur är det med skidåkartätheten i Revelstoke och närliggande (någon timmas bilfärd) skidområden? Många skibums som en själv eller får man njuta i sin ensamhet?

Pillard
Online 3113 inlägg
Pillard 3113 inlägg 3 veckor sedan

Vi har flera gånger varit på väg till Kanada men landar varje gång i att det är bättre att åka till Japan. Anledningen för mig har alltid varit snösäkerheten. Åker man till Hokkaido i 2 veckor i slutet av januari så lär man ju få puder. Åker man istället till Kanada kan man ändå bli utan. Nu ska ju du åka längre tid så sannolikheten för puderbrist borde ju bli klart mindre då.

Jag har varit på Hokkaido och Hakuba och skillnaden är ju terrängen. Hakuba är klart mer alpint och brantare berg. Det är dock inte riktigt lika snösäkert. Vi hade en väldigt bra resa i Niseko 2014 och sen åkte vi till Hakuba 2016 och fick ca 2 plusgrader och strålande sol i en dryg vecka. Man kan då konstatera att Hakuba har bra terräng för piståkningen var fantastisk. Åkningen bredvid pist var väl dock sådär för att uttrycka sig milt. Eftersom det inte hade kommit så mycket snö hade inte småbuskarna täckts ordentligt så var man än åkte var det små små grenar som drog skidorna åt olika håll. Hokkaido är dock väldigt flackt. Så vill du maxa oddsen för puder, åk till Hokkaido. Vill du ha roligare terräng så välj mellan Hakuba och Kanada.


Logga in för att skriva i forumet
Bli medlem Logga in Logga in med Facebook