JL, en högst oansvarig klädestillverkare.

KaptenStofil
19 inlägg
KaptenStofil 19 inlägg 13 år sedan

Då jag under en resa till Storvallen stannade till Åre för att införskaffa den senaste fjällkartan från Lantmäteriet kom jag att få se det senaste inom idrottsuniformer för skidåkare. Med mycket upprörda känslor har jag turat i helgen och fortfarande blir jag arg när jag tänker på vad jag såg. Hur kan Fjällsäkerhetsrådet och Skidsäkerhetsrådet tillåta dylika dresser? Om dessa ungdommar, så kallade "jibbers", skadar sig i snön, hur ska då Fjällräddningen och SLAO Skidpatrull kunna återfinna dem? Dagens skidklädsel sys av så kallade kamoflagetyger som mig veterligen mest hör hemma i det gamla anrika Fältjägareregementet!

Med hopp om bättring,

Svar

deza
272 inlägg
deza 272 inlägg 13 år sedan

JL har väll shock rösa och mint gröna plagg oxå.

Sen brukar det inte vara nått problem med skadade jibbers då dom oftast inte vågar sig utanför lekparken

Robintrolin
829 inlägg
Robintrolin 829 inlägg 13 år sedan

JL tillverkar väll inte camoflage kläder?? Deras kläder brukar väll vara "knalliga" färger, d.v.s rosa, turkos, snorgrönt..

Fancy Skiers Citera
pizzaaugust
2333 inlägg
pizzaaugust 2333 inlägg 13 år sedan

vit,svart^^

Kiwi repre$ent Citera
Besse
63 inlägg
Besse 63 inlägg 13 år sedan

Nä-ää, tacka vettja Chanel.
http://www.aftonbladet.se/vss/mode/stor … 00,00.html

Jibbing Åmål Citera
seaflowah
573 inlägg
seaflowah 573 inlägg 13 år sedan

kaptenstofil is back!

mööh... Citera
seaflowah
573 inlägg
seaflowah 573 inlägg 13 år sedan

haha, skulla aldrig köpa "chanels" skidkläder om dom var så där dyra tongue

mööh... Citera
pizzaaugust
2333 inlägg
pizzaaugust 2333 inlägg 13 år sedan

skulle aldrig köpa chanels kläder om dom var så här billiga: 1 kr!

Kiwi repre$ent Citera
Mountain_Man
4119 inlägg
Mountain_Man 4119 inlägg 13 år sedan

Bäste KaptenStofil.

Det tycks som det föreligger en betydande missuppfattning. JL som du nämner i ditt inlägg har under utvecklingsprocessen av sina skidkläder haft ett intensivt samarbete med såväl STF, Fjällräddningen, SLAO och Playboy. Man har därför genomgående valt klara rena färger som syns tydligt både i ren snö, bland fjällbjörkar och mot mörka klippor.

Vad du sannolikt sett är kläder av märket Oakley, Burton eller liknande som har sitt ursprung från snowboardsporten. Ursprungstanken med dessa kläder har aldrig varit att de ska användas på fjället utan på Stureplan i Stockholm och närliggande statsterräng. På dessa platser fyller de sin funktion mycket väl och samtidigt som de värmer förträffligt ger sina innehavare den status och personlighet som eftersträvas.

Tyvärr kan både du och jag konstatera att många mot bättre vetande även använder dessa klädesplagg i fjället. Användarna som mestadels är ungdomar brukar försvara sitt beteende med: - Men de är ju så varma!

Jag uppskattar verkligen ditt inlägg och hoppas att det kan leda till en omfattande debatt och att de aktuella ungdomarna sätter sig in i de säkerhetsregler som ska följas i fjällterräng!

That´s all folks! / MM

Går det att missförstå ... så är jag på! Citera
taiL
137 inlägg
taiL 137 inlägg 13 år sedan

JL är dom som aldrig ens skulle tänka på att göra ett par kamoflage kläder! Nån måste ha missupfattat det hela!

ay caramba! Citera
antonS
42 inlägg
antonS 42 inlägg 13 år sedan

Mountain Man, dagens bästa ironi !

PNyberg
4251 inlägg
PNyberg 4251 inlägg 13 år sedan

MountinMan for president!

Generiskt citat som alla gillar! Citera
BigAir
2623 inlägg
BigAir 2623 inlägg 13 år sedan

KaptenStofil driver med oss igen.

Håller med han totalt, varför gör JL så mörka kläder som syns så dåligt ifall man skadar sig.....

Den där BigAir.. Citera
KaILe
572 inlägg
KaILe 572 inlägg 13 år sedan

ojojoj palla snacka om JL dom har inte kamoflage eftersom dom bara gör kläder med starka förger ex rosa mintgrön mm annars bara kolla på http://www.jlindeberg.se

LeoWL
43 inlägg
LeoWL 43 inlägg 13 år sedan

största skojjarna... HAHA

lägg ner de där "diplomat-snacket", bara löjligt.

vad är problemet med att folk klär sig som de vill? varför har alla börjat kommentera folk på hur de ser ut i backen? kör och ha kul för fasiken!!


pz

pizzaaugust
2333 inlägg
pizzaaugust 2333 inlägg 13 år sedan

män cäpä dom gr svarta o vita också era purjos.

sen tror jag också att han är lite ironisk och ja. då man läser hans andra inlägg

Kiwi repre$ent Citera
kevin_bengtsson
90 inlägg
kevin_bengtsson 90 inlägg 13 år sedan

haha. fan va jag älskar sånna här trådar. speciellt delen då någon vis alltid måste få sitt sagt, och när alla andra måste hålla med honom (Mountain_Man)... Men seriöst, kaptenstofil, vet du verkligen vad du pratar om nu?... mer liknanade trådar till folket för fan!

fuck u Citera
KaptenStofil
19 inlägg
KaptenStofil 19 inlägg 13 år sedan

I min upprördhet har jag tagit fel på klädesmärke.

Efter att i lugn och ro nagelfarit skidåkarekläderna från JL kan jag enkelt konstatera att ett samarbete med den anrika föreningen STF måste ha ägt rum. Det är med stor glädje jag konstaterar att jackan "Damon Fast Forward with Coyote Fur" är påtagligt lik den klassiska svenska fjällanoraken. Den vindstyva struten har till och med försetts med pälskrage. Den är sydd i klara färger som lätt återfinns av Fjällräddning och SLAO Skidpatrull. Tyvärr är färgerna aningen feminina för att höra hemma i den krävande fjällterrängen.

Som tidigare nämts är det märken som Oakley och Burton vilka har upprört mitt fjällsäkerhetssinne. Vi kan dock inte beskylla snöbrädeskulturen för angreppet på den svenska fjällsäkerheten. Svenska skidklädestillverkaren Peak Performance syr tyvärr kläder i det förkastliga kamoflagetyget. Dekadens på min ära, då detta företag tidigare sytt fjällkläder i signalrött och härliga flanellskjortor att bära under anoraken.

"Mountain_Man", jag uppskattar ditt engagemang i fjällsäkerhetsfrågor. Dock vill jag som beivrare av intrång i det svenska språket påtala ditt olämpliga val av namn, särskilt då det svenska språket bjuder på så fina möjligheter. "Fjäll_Karl" hade varit ett långt mer passande namn på en för ungdomarna så stor förebild som dig.

Med hopp om bättring,


Logga in för att skriva i forumet
Bli medlem Logga in Logga in med Facebook