Åka goofy och normal

Ruuge
13 inlägg
Ruuge 13 inlägg 8 år sedan

Jag har börjat att åka lite park med brädan. Jag ska börja med snurrar o sånt. Jag undrar om det är viktigt att kunna åka på båda sidorna, dvs goofy och normalt ifall man gör en 180. Tacksam för svar!

Svar

dduuddee
76 inlägg
dduuddee 76 inlägg 8 år sedan

regular heter vänster fram

Emil-T
44 inlägg
Emil-T 44 inlägg 8 år sedan

Klart att det underlättar om du kan åka med "fel fot fram", du kommer ju ändå rimligtvis landa så om du gör en 180.

SolarCircle
63 inlägg
SolarCircle 63 inlägg 8 år sedan

Ja, att kunna ta några skär samt kunna göra en duglig ollie switch (tvärtom mot vad du brukar åka/baklänges)) är grundläggande om du ska börja snurra. Ta dig till backarna som du tycker är lätta (blå?) och lär dig köra dem "baklänges" Det kommer gagna dig i längden. Fast en fs180 är inte överdrivet svår i låg hastighet, det är när du kommer upp i större hopp, dvs mer fart, som du önskar att du var säker på att köra switch.

riccweee
374 inlägg
riccweee 374 inlägg 8 år sedan

du menar att åka switch. och enligt mig, lär dig bara åka rakt länge nog så du tar dig iväg från hoppet/jibben sen reverta till att åka vanligt, du lär resten av switch åkandet med tiden.
så onödigt när folk sätter stop för sin egen utväckling med att "träna switch" åkning i flera veckor innan dom börjar prova 180 och andra spins, prova om du känner att du har bra koll på bad du ska göra!

Ruuge
13 inlägg
Ruuge 13 inlägg 8 år sedan

Så jag det kommer naturligt när man hoppar 180?

riccweee
374 inlägg
riccweee 374 inlägg 8 år sedan

typ. alltså, enda switch träningen jag har e typ när jag landar switch, sällen jag bara åker switch för att "träna" fast det e väl bra också antar jag, ut och kör bara! big_smile

Andreas80
161 inlägg
Andreas80 161 inlägg 8 år sedan

Håller med riccweee, bäst är att få till lite switch åkning utan att behöva träna på det big_smile

Är man seriös kan man ju lägga in ett switch åk i uppvärmningen innan man börjar ladda i parken. Annars kan man ju köra switch om man åker med folk som åker sakta.

Thomsson
712 inlägg
Thomsson 712 inlägg 8 år sedan

Inte så branta backar och transportsträckor är ju guld för swtichträning.

Foreignboardsco? Citera
sCaz
127 inlägg
sCaz 127 inlägg 8 år sedan

Jag tycker du ska åka switch i liften för lite extra träning. Se även till ha någon form duck-stance. Jag körde +21 / +6 förut men har sakta gått över till +18 / -9 nu under vintern och det underlättar rejält vid switchåkning och jag imbillar mig även att det ibland underlättar vid grova "det-här-var-jag-inte-beredd-på-tåsvängar" i lössnö.

Mvh
Peter

sCaz Citera

Logga in för att skriva i forumet
Bli medlem Logga in Logga in med Facebook