Furberg Snowboards, længd på friåkningsbrædor?

DanielFurberg
18 inlägg
DanielFurberg 18 inlägg 8 år sedan | Senast ändrad DanielFurberg (8 år sedan)

Jag har startat upp ett nytt snowboardmærke, Furberg Snowboards. Bakgrunden till att jag startade detta mærke var att jag ansåg att friåkningsbrædorna kunde bli otroligt mycket bættre. Inspirationen har kommit från den enorma utveckling som varit på friåkningsskidor de senaste åren. Under den vintern som varit så har jag provat ut många prototyper med olika geometrier och flex och har nu fått fram en modell som jag ær vældigt nøjd med.

Læs mer på [url=]http://jbl.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=24313[/url]

Brædorna kommer att børja sæljas på internet till høsten. Længderna kommer vara 162, 167 och 172 cm. Før att veta på ett ungefær hur stor efterfrågan är på de olika längderna så hade det varit otroligt værdefullt om du kunde skrivit en kommentar nedan med din favoritlængd.

Stort tack!
//Daniel

https://www.freeride.se/img/photo/normal/89507e86a46008e8c733fc94744be9af.jpg

Svar

Kaskar
566 inlägg
Kaskar 566 inlägg 8 år sedan

Börja med att lägga in länkar som fungerar.
Sen är det ju väldigt svårt att säga vilken längd som passar med tanke på hur lite info vi får om brädorna. Du har kommit på något som ska göra friåkningsbrädor ofantligt mycket bättre. Men vad?

Det finns ju bredare brädor för att kompensera för bredare fötter. En bredare bräda behöver inte nödvändigtvis vara jättelång för att ge bra flyt i puder (det jag tolkar att du menar med friåkning). Alltså skulle jag personligen kunna överväga attgå ner från 172 till 169 om brädan var ganska bred.

Brädor med fokus på puder är ofta s.k tapered, alltså smalare bak än fram, för att ge bra flyt. En tapered bräda behöver inte heller vara lika lång. Så jag skulle kunna överväga att kliva ner några cm.

Om man gjorde en spikrak bräda med en skärradie på 2-300m skulle jag kanske kunna tänka mig att köra på 180-90cm... http://2.bp.blogspot.com/_QKvKs2yPi3o/T … G_0413.JPG

Men om min favoritmått just nu är 169cm så jag lägger nog min röst på 167

Andreas80
161 inlägg
Andreas80 161 inlägg 8 år sedan | Senast ändrad Andreas80 (8 år sedan)

Själv tycker nästan alla brädor funkar i puder problemet är bara att få tag på pudret. Är väll det som är fördelen med att åka bräda du kan åka över hela berget med en bräda vilket funkar si sådär med skidor.

Namnet friåkning freeride ska väll just va en bräda som funkar över hela berget?


Men nya idéer är alltid kul lycka till

DanielFurberg
18 inlägg
DanielFurberg 18 inlägg 8 år sedan

Länken fungerar fint i firefox, men inte i chrome så testa en annan webbläsare.

Brädans form och flex har absolut betydelse för vilken längd på bräda man väljer. Men jag var ute efter en ungefärlig uppfattning om vilka längder på friåkningsbrädor som folk åker på. Mer info om brädorna kommer dyka upp inom kort.

Svängradierna ligger mellan 15-20 meter, alltså inte idealt för kortsväng i pist men väldigt bra för friåkning. Var förresten en intressant tanke att ju längre svängradie desto längre ska brädan vara... smile

//Daniel

Kaskar
566 inlägg
Kaskar 566 inlägg 8 år sedan

Nej länken funkar inte alls eftersom själva länken, inte texten, är "http:///"
Kopierar man texten i länken och klistrar in i adressfältet funkar det.

Men berätta mer om brädorna.Det ser ut som att nosen är jättelång?

Max_Faktor
332 inlägg
Max_Faktor 332 inlägg 8 år sedan

Spännande!

PocaPuder
71 inlägg
PocaPuder 71 inlägg 8 år sedan

Jag letade friåkningsbrädor med lång svängradie och hittade ingen, kul att någon testar. Nu kör jag på 200 cm (Rad Air Tanker, ca 12,5 m svängradie) och är frälst, dock kunde svängradien varit lite längre.

För att svara på din fråga: 172 av de som finns men jag skulle troligen aldrig köpa en så kort bräda.

Poca Puder Citera

Logga in för att skriva i forumet
Bli medlem Logga in Logga in med Facebook