Bagageregler för skidutrustning till USA

Fiberteknologi
1937 inlägg
Fiberteknologi 1937 inlägg 5 år sedan

Hej!

Kommer åka till Mammoth under februari och mars. Både boende och liftkort är fixat men flygbiljetten återstår. Det finns många flyg att välja på men min fråga är vad man ska tänka på vid skidbagage.

Vet att lufthansa har skidutrustning för 100 eur per väg. Vilket inkluderar ett par skidor, ett par pjäxor, en hjälm och ett par stavar. Någon som vet hur det funkar att resa med en rejäl skidbag som rymmer två par skidor samt en massa kläder?
Att checka in skidväskan som en större och tyngre väska skulle nämligen kosta 300eur per väg.

Så till alla er där ute som flugit med skidbagage (framför allt till USA). Vilka bolag har ni flugit med, hur har ni packat och vad har det kostat?

Svar

havreboll
1049 inlägg
havreboll 1049 inlägg 5 år sedan

KLM kostade 6000 tor till kanade där det ingick 2x23 kg där ena baggaget byttes ut mot skidbaggage. Japan nu i december 7500 med 1x23 kg som byts ut mot skidbaggage utan kostnad.

Överlag så tryckte i ner 2 par skidor, stavar, lavinutrustning samt lite smått och gott på våra 23 kg så att klara sig under det borde inte vara något problem. Pjäxorna vill du nog ändå ha i handbaggaget ifall det strular.

Fiberteknologi
1937 inlägg
Fiberteknologi 1937 inlägg 5 år sedan

Har aldrig hört om att man kan byta ut bagaget så, är det KLM som har det så eller vet du om det funkar över allt?

MrHotDog
129 inlägg
MrHotDog 129 inlägg 5 år sedan

Iceland Air gratis skidfrakt, mellanlandning i Reykavik.

Malma4
5 inlägg
Malma4 5 inlägg 5 år sedan

Med icelandair kan man som sagt ta med gratis genom att byta ut en väska mot skidutrustning på samma sätt som havreboll beskrev med KLM, jag gjorde det för en vecka sedan. Tjejen i incheckningen hade dock inte koll på det men jag hade tagit en print screen på deras bagageregler från deras hemsida och visade. De kan även kolla upp det om du bara säger till dem.

Enligt reglerna fick en skidutrustning endast innehålla skidor, stavar och pjäxor men de kollade inte, vägde det bara ihop och såg att det totalt inte vägde över 23kg. Alla bolag bör ha bagagereglerna på sin hemsida så kolla där

makeasound
233 inlägg
makeasound 233 inlägg 5 år sedan

Icelandair har till och med 2 x 23 kg nu förtiden

Malma4
5 inlägg
Malma4 5 inlägg 5 år sedan

makeasound :

Icelandair har till och med 2 x 23 kg nu förtiden

Ja precis, men ska man ha skidutrustning med så går skidutrustningen som en av de väskorna.


Logga in för att skriva i forumet
Bli medlem Logga in Logga in med Facebook