Alperna efter påsk

1157
14 inlägg
1157 14 inlägg 4 år sedan

Behöver restips. Det ser ut som vi kan låna ut barnen en vecka efter påsk. Funderar på att ta sambon med till alperna och söker tips på snösäkra/åkbara orter. Förstår att det kan vara svårt att sia om snötillgången första veckan i april, men vad säger er erfarenhet?

Funderar på flyg till München och sen hyrbil, så 2-3 timmar från München. Offpist är ingen prio, utan fina pister, så att sambon tycker att det är roligt.

Har tidigare varit i Ischgl/Sölden så gärna något annat? Gerlos/Kitzbuhel, eller ligger det för lågt så sent på säsongen?

Har ni några roliga och bra förslag?

Svar

tacdel
3 inlägg
tacdel 3 inlägg 4 år sedan

Lånar tråden lite.
Arbetar säsong i Sälen just nu till den 19 April och efter säsongens slut är vi ett gäng sugna på att ta oss ner till alperna för lite fetare åkning.
Vilken ort är den fetaste för åkning i slutet av April/början på Maj?

gubbfan
695 inlägg
gubbfan 695 inlägg 4 år sedan

Om du skall till Österrike är det bra att veta att tyskarnas påsklov är långt. Då är priserna höga och liftköer på dom populära orterna i Tysklands närområde. Själv skulle jag nog flyga till Milano. Därifrån är det inte långt till många fina höga orter.

gubbfan Citera
kalle188
284 inlägg
kalle188 284 inlägg 4 år sedan

helt rätt att åka till Milano. Finns ju några snö säkra orter se Cervina och champoluc Men kolla in vad Aosta dalen erbjuder.

Mr. pierre Citera
1157
14 inlägg
1157 14 inlägg 4 år sedan

Italien och Aosta är aldrig fel, får kanske börja leta billiga biljetter till Milano istället. Annars var det väldigt billigt att flyga till München direkt efter påsk. Men det låter inte så kul att stå och trängas med påsklediga tyskar.

Gubbfan, stort tack för den fina infon!!

Kalle_Luzern
344 inlägg
Kalle_Luzern 344 inlägg 4 år sedan

Bra att tänka på är att många orter (iaf i Schweiz) stänger på slentrian oavsett snöläge dagen efter annandag påsk, så kom ihåg att kolla sånt innan du bestämmer dig.

KaitsuH
571 inlägg
KaitsuH 571 inlägg 4 år sedan

Tux, Tux, Hintertux!

KaitsuH Citera
STORPOTATEN
625 inlägg
STORPOTATEN 625 inlägg 4 år sedan

Har du gjort Sölden kan du ju alltid spana in Kaunertal och Pitztal. Hög åkning på glaciär, dock lite tråkigt om det är ärtsoppa. Eller Hintertux som nämnts.
Kitz/Gerlos låter lite väl lågt för årstiden skulle jag säga.

STORPOTATEN - Lite saftigare.. lite godare.... Citera
Patrick
188 inlägg
Patrick 188 inlägg 4 år sedan

Zermatt brukar ha väldigt bra förhållanden sent på säsongen. De har hela systemet öppet t o m 19/4 sen stänger de ner bit för bit.

Stockhorn Citera
1157
14 inlägg
1157 14 inlägg 4 år sedan

Vi skippar München och kollar på flyg till Milano istället. Aosta är en favorit, men vi vill testa något nytt.

Har kollat lite på Madesimo, skulle det funka så sent på säsongen?

wasabi
73 inlägg
wasabi 73 inlägg 4 år sedan

Om ni skall till Cervinia eller övriga Aosta-dalen så är Turin också ett alternativ att flyga till.

1157
14 inlägg
1157 14 inlägg 4 år sedan

Letar vidare.

Kollar nu på flyg till Zürich och vidare till St Moritz. Funkar det sent på säsongen? Och hur stor plånbok behöver man ha med sig? Hittat fler prisvärda boenden, men går det att hitta lunch i backen för en ok peng? Samma med mat på kvällarna? Eller är snacket om lyxort överdrivet?

Igel
160 inlägg
Igel 160 inlägg 4 år sedan

Mayerhofen Hintertux är ett säkert kort. Svenska landslaget tränar där (glaciär). Enormt långt åk att pumpa på.
http://www.nortlander.se/oesterrike/mayrhofen/

Live 2 tell Citera
drm70
13 inlägg
drm70 13 inlägg 4 år sedan

E man lite flexibel med datum så är Geneve alltid intressant med Easyjet, om flyg från Arlanda är aktuellt. Man kan dessutom ta med sig egna grejor upp till 32 kg i ett paket = bra. Flera orter på skapligt hög höjd inom ett par timmars bilresa.

Var i Saas Fee en sen påsk för ett par år sedan. Grymt fina pister (bra utanför oxå på min nivå) i närmast perfekt skick trots varmt och sent på säsongen. Gillades mycket av frun.

Men Schweiz har för min del gått bort efter att CHF gick +30% för ett redan innan rättså, ahem, dyrt land.

kappakomplett
415 inlägg
kappakomplett 415 inlägg 4 år sedan

1157 :

Letar vidare.

Kollar nu på flyg till Zürich och vidare till St Moritz. Funkar det sent på säsongen? Och hur stor plånbok behöver man ha med sig? Hittat fler prisvärda boenden, men går det att hitta lunch i backen för en ok peng? Samma med mat på kvällarna? Eller är snacket om lyxort överdrivet?

Tja, det är bara några veckor sedan jag var där. Det är dyrt. Man kan säga att det inte direkt hjälpte att dom släppte fördämningen på francen heller... Lunch i backen, ja, ett par wienerli med pommes och en starköl, 230 SEK på en självservering (ja, det stämmer). Annars finns det förstås mer exklusiva restauranter i backarna. Hahnensee på Corvatschsidan är trevlig...


Logga in för att skriva i forumet
Bli medlem Logga in Logga in med Facebook