ACTIONPANNBENET- läsning vi minns // MAJ 2003

overkill

Ny medlem
ACTIONPANNBENET- läsning vi minns // MAJ 2003
Läs nerifrånupp!

2003-05-30
Äntligen är nomineringstävlingen avgjord. Redaktionen har verkligen fått tänka till den här gången. Vi börjar som vanligt med att presentera andrapristagaren. Vinnaren får ni vänta på till nästa vecka. Men allra först några tröstpris:

Tröstpris 1: Vincent Skoglund som nominerat Oscar Axhedes gamla mustasch (se bild)

Tröstpris 2: Janne Tjärnström som nominerat Jesper Rönnbäck med motiveringen "En gång mr Racklöfska, alltid Mr Racklöfska". Efter som vi känner till att omröstningen om snyggaste manlige elev vid Racklöfska skolan 1994 var riggad blir det tyvärr bara ett tröstpris för Janne. Jesper har själv via mail kommenterat händelsen "Är helt säker på att jag vunnit utan de 212 rösterna från Tomas Ferry och Hans "Hallon" Ericsson". Visst, visst...

Fler tröstpris presenteras nästa vecka. Nu går vi raskt till andrapristagaren: Det är signaturen Fetingen Fetingen som nominerat bland andra Andreas Kantermo med följande motiveringar, som trots sina bitvis ganska barnsliga och burdusa undertoner, går precis i redaktionens stil:

"Snyggast i actionsportsverige är just nu utan tvekan puckellegenden David Kantermo. Trots sina krumbukta, halvlappsrötter från Ullån har den unge mannen tjusat både en och annan ungmö som besökt Åredalen under den gångna vintern. Rykten säger att unge herr David varit och kladdat på inte mindre än 30 oskyldiga små damer (På en säsong? Skärpning David om det är sant! reds. anm.)

Om ryktet stämmer eller inte vågar jag inte spekulera i, men han har allt hånglat en hel del de gånger jag sett honom på Dippans dansgolv, så helt befängt är det ju inte.

Enligt min ringa åsikt är DET om något ett kvitto på att han måste vara en av de snyggaste inom Svensk Actionsport just nu.

Andra snyggingar:

Fiona Fitzpatrik tar världen med storm och kommer att ta över tronen efter det att Julia Bergklint blivit på smällen och på tok för stor och tung för att någonsin få in ett klätterrep mellan sina framtänder (i gluggen).

Min gode vän Stig Strands dotter Josefin är heller inte att sticka under stolen med. Visserligen är hon inte riktigt en "actionsportare" som ni coola killar vill ha utan lite mer äventyrande skogsmulletjej. Men hon rekommenderas starkt!

På näst sista plats kommer Wakeboardåkare Fredrik "Igge" Egriell. Motivering: Större höknäsa får man leta efter!

På absolut sista plats kommer ingen mindre än laddaren själv, Jon Larsson. Motivering: Ansiktet blir ju inte direkt vackert av att man försöker BITA i en sten på Skarvarna. Skärpning Jon!"

2003-05-29 Grattis Henrik Windstedt som i överlägsen stil körde hem ett något förkortat NM. Bra jobbat av Robban och Emanuel också.


2003-05-29
Actionpannbenet följer Baltic Open Championships i poker med hököga. I år sitter grabbarna på Olympic Casino i Tallinn och lirar. Turneringen startar på måndag och håller på tills på torsdag. En av redaktionens favoritservitörer är regerande mästare. Han skall försöka försvara den titeln till helgen och har lovat gratis lunch hela näst nästa vecka om han fixar det. Schema för turneringen finns på den här länken. Vår man i Tallinn är på gång. Han fick nämligen in From Above i helgen på Valla och gled därifrån med 60 tuss i brallan. Att han och polarna sedan krökade upp stor del av degen under resterande del av helgen är en annan sak. Aces high!

2003-05-29 APB tycker Svea Wakeboardförenings initiativ till en svensk wakeboardtour med tre stop är beundransvärt. Det är kalas att wakeboardåkarna får ett gäng riktiga tävlingar förutom SM, som i år hålls i Nynäshamn. Konfetti och partytuta till trots så måste vi toksåga namnet på touren: Shark Triple Crown of Swedish Wakeboarding 2003 (länk). Att sno namnet Triple Crown rätt av utan att ha Vans (länk) med som huvudsponsor känns plumpt och taffligt. Vans har under många år framgångsrikt arbetat upp Triple Crown som en serie av olika events, och borde få ha namnet i fred. Och ja, vi vet vad som är på toppen av Stadshuset i STHLM och vad vårt landslag i ishockey heter. Namnet till trots så ger vi Svea Wake och Martin en stor kram för det fina initiativet.

2003-05-29
Glöm inte att slingra er ut till Högdalen på lördag! Skateboard av finaste kvalitet utlovas. Kräla in på www.sideways.se för mer info.

Tävling Nu efterlyser vi snyggingar. Nominera läckra killar och tjejer till Actionpannbenets lista: "Snyggast inom actionsport". Eftersom vi gillar snack smäller en bra motivering högt. En fin bild är dock alltid en liten bonus. Bästa nomineringen belönas naturligtvis med en t-shirt. Fila pennorna, ladda digitalkameran och säg Prrrrrrrost! Sorry, tiden är ute. Vinnarna presenteras under veckan.

2003-05-27
APB saluterar Method Mags kommande pappersutgåva som skall utkomma 4 nummer/år. Med varje nummer medföljer en DVD. Vincent Skoglund och Patrick Armbruster blir senior photographers, vilket lovar stort. Alla andra i "kärnbesättningen" har så coola namn att vi knappt vågar uttala dem. Eller vad sägs om Jason "Monkeyboy" Horton eller ADn Droidy? Calle får nog skaffa sig ett salt alias om han skall platsa i gänget. Vi föreslår Corey Webmaster. Historielektion: den gamle hjälten från filmen Thrashin', eller "Gängkrig på rullbräda" som trean så käckt översatte titeln till, hette Corey Webster (Josh Brolin).

Bra kommer det säkert att bli i alla fall. Pressreleasen skvallrar om en skön "no bullshit-attityd" och det gillar vi. Citatet "We may not please everybody all the time, but we´ll keep it real" säger en del. Kör hårt!

2003-05-27
Vincent Skoglund rapporterar exklusivt för APB att snötornet "the wall" i Gränsen blev en succé. Hampus Mosesson lär ha kört riktigt bra och imponerat på Salomons team manager så till den grad att gubben fick "tuppskinn". Vi väntar med spänning på bilderna!


2003-05-26 Actionpannbenet ger upp det för Smack (IT) Multimedia Sweden och ROCsport-gänget som står bakom vinterns hittills skönaste film: "Nu kan man visst få en caffe latte över hela fjället". Vi ger fem meloner av fem möjliga till Caffe Latte med motiveringen:

"Med mycket kärlek och nästan skrämmande klarsyn beskriver Smack den unga jibbinggenerationens vedermödor i gränslandet mellan barndomen och vuxenvärlden. Caffe Latte är en sant gripande historia om fördomar, livslust och förvirring i en värld vi trodde förgicks med trippel-twisten. I bjärt kontrast mot den muntre och livsbejakande "Ryssen" står den inskränkte och enkelspårige Ole Jonsson - en skidgalen existentialist med en enda dröm: att få åka baklänges rakt in i jibbervärldens "hall of fame". Det är trovärdigt, sublimt och träffsäkert. Vi kommer att minnas denna kompakta livsstilsskildring, uppsatt mot bakgrund av ett allt mer multikulturellt Åre, som ett samtidsdokument i paritet Easy Rider och Top Gun."

2003-05-25
APB småmyser i plyschdivanen. De finare delarna av reklambranschen hänger på låset för att förlösa kreativiteten inom actiongebitet. Det är ingen hemlighet. Att den stockholmsbaserade, byrån KING, fick ett påskägg för sin aptråkiga ICA-reklam var föga förvånande. Länge leve kommunikationen, det var ju helt genialiskt... ...i tre veckor tills fantasin tog slut. Men visst, det går säkert att motivera spektaklet för de stackars ICA-handlarna med riggade observationsvärden från någon obskyr undersökning. Inte heller utmärkelsen för Sylvia.se var särskilt överraskande. Vi ger dock fem actionpannbensmeloner av fem möjliga till Kings Jonas Yrlid som har utformat The Battle´s logotype. Bra jobbat, hade vi inte haft så många duktiga designers ombord hade du fått utforma vår nästa frontpage-header. Ta det lugnt.

2003-05-24
Actionpannbenets fave Janne Aikio har i vinter designat en funpark i Loussavara-backen i Kiruna tillsammans med snowboardsamen Joel Hagström. Aikio lär f ö ha fällt följande obetalbara kommentar under en intervju i lokalpressen i samband med bygget: "När jag började på 70-talet kallades det ju hotdog".

Vi vill påminna Aikio om att han faktiskt inte vara mer än 2 år när Hotdog Trophy gick av stapeln i Duved -76.

2003-05-23
Actionpannbenet imponeras över att så många som 140 personer anmält sig till de nordiska mästerskapen extremskidåkning i Riksgränsen. APB minns den gamla goda tiden då åkare som Per Swartling, Patrik Carlman och Peter Sandberg dominerade. Hjälmtvång var ett okänt begrepp och banketterna var roliga. Sandberg däckade innan prisutdelningen och prisutdelarna fick informationen att han pratade i telefonen när han inte dök upp. Man bestämde sig så klart för att vänta in den gamle lastbilschaffisen. Att han talade i den "vita telefonen" var det ingen som begrep. Sandberg dök som tur var inte upp och prisutdelningen fick fortsätta. Janne Aikio, vår favorit, förklarade för en kanadensisk deltagare på knagglig samisk-engelska: "I'm a cock". Han menade att han var kock. Oj, vad det skrattades.

Eller varför inte när Jesper Rönnbäck rymde från det finska skidmagasinet "Skimabalaja" vars reporter jagade honom utför apelsinklyftan med isyxor och rep? Och när Jonas Söderqvist låg i sängen med pjäxor på en hel träningsdag och såg på Will Hunting. "Oh, den är så bra och han blir kär på slutet". Vem minns inte när Mattias Fredriksson lovade att ställa upp i telisklassen en sen kväll på Grönan? "De kan ändå inte åka med ordentligt knädopp". Det blev aldrig av. Eller när Robert Gustavsson kissade på sig i domartornet för att han hade dragit i sig sju liter lingondricka i ren nervositet när Robert Olsson skulle åka. Eller när Sofia Halldén rökte en limpa cigg på två timmar utan att blinka. Eller när Jörgen Nilsson började gråta för att Mikael af Ekanstam snott hans linje. Eller alla norska tjejer som kommit till tävlingen tillsammans med André Pracek och åkt därifrån med svenska killar. Eller när Östis och Strumpan teamade upp och spöade Bubbis för att han hade bögiga kläder. Bubbis började träna som en dåre efter incidenten och toppade 34 kg i bicepscurl ett år senare. Eller när Felix St Clair dömde upp en finsk snowboardåkerska med "naturlig framvikt" just för att hon hade naturlig framvikt.

Oj, det var tider. Honung Konung spelade och alla var kära i de unga systrarna Miskowski. Det var innan Lisa hade blivit smal och kommersiell. Det var innan alla blivit så bra och innan det byggdes kickar i åken. Med en tår i ögat önskar redaktionen arrangörerna och åkarna lycka till i årets upplaga av tävlingen... Kör säkert.

2003-05-22
Actionpannbenet ger upp det för vår neger Annika Sörenstam. Klarar du cutten på Colonial imorgon kommer vi att fira så luvorna ryker. Go Annika, APB håller tummarna och skulle utan tvekan ta in dig som teamrider om du ville!

(Den uppmärksamhet som Annika får nu för automatiskt tankarna till något som Mattias Fredriksson skrev i Magasin Åre. Nämligen att Jon Olsson är den svenske idrottare som får mest täckning i media "även om man räknar de traditionella grenarna". Jon, vi älskar dig, men uppmanar söndagsbilage-journalisten Mattias att gå in på t ex Sports Illustrated SI och läsa rubrikerna.)

2003-05-22
Actionpannbenet får höra att Vincent Skoglund har uppfört norra europas fetaste snödriva i Riksgränsen. 100 pistmaskinstimmar lär jättehögen ha tagit att smälla ihop. Ögonvittnen på plats påstår att basen mäter 30 * 30 meter och att luften vid toppen är så tunn att "shaparna" bara kan ta ett par spadtag i taget innan de måste bryta för en rökpaus. PG och Johan Eriksson planerar tydligen ett toppförsök till sommaren. Johan skall dessutom riva av några house moves han plockat upp i nördkällarn på Berns när toppen är nådd.

Nej, på fullaste allvar, det kommer att bli hoppa av så fort vädret klarnar upp. APB önskar för Vincents skull att så blir fallet för mästersprutaren lär vara den störste aktieägaren i kullen. Vi vill se bilderna och önskar Vincent lycka till. Vi konstaterar dessutom förnöjt att storbyggartrenden håller i sig. David måste förNya sig om han skall hänga med, för nu är det tydligen slut med duttandet.

2003-05-21
Actionpannbenet kan inte låta bli att sätta blåslampan i röven på Oscar Axhede (som för övrigt inte heller kan åka wakeskate). När han visade sin nuna i ZTV´s Wimans igår för att promota snowboardfilmen Flavour drattade ett femtiotal lingvistiker vid Uppsala universitet på röven medan Fredrik Lindström glatt klappade sin anglofila mage och mös åt språkförbistringen. Nedan listar APB Oscars fem mest slitna uttryck just nu (vi översätter också för alla som inte har lika fult pannband som Oscar).
1) Crew En samling människor med liknande intressen (eller som haft sex med ungefär samma brudar).
2) Flavour Smak (kan även föra tankarna till en av frontfigurerna i det halvmilitanta rapp-bandet Public Enemy). APB föredrar vanilj och melon framför jordgubbe och skomakarlåda.
3) Cash Deg, smet, flis och para (något som APB´s redaktion har j-vligt gott om).
4) Scenen Ett litet hörn av Hyde Park där Vincent Skoglund laddar på för fullt (även kallat Spritzers Corner).
5) Stokad Upphetsad, imponerad, nöjd, proppmätt och tillfreds (fast på ett sätt som bara småborgarungar från medelklassen med brädor kan vara).

Glöm inte bort att Actionpannbenet älskar hängmörad Entrecote för 349 Kr/kg. En flatrökt ål är riktigt fint det med.

2003-05-21
Vattenskidsmarodösen Pernilla Wiberg får ABPs och Dolph Lundgrens hederspris för intetsägande uttalanden i media. Hör av dig Pillan så skickar vi en t-shirt...

Pillan om sitt hotellprojekt i Idre:

"Det kommer att bli ett mysigt fjällhotell med mycket glada färger."

2003-05-20
Actionpannbenet protesterar mot det helknasiga "byxorna-i-strumporna-modet" som satt skräck i esteter under vintern och våren. Redaktionen kör det klassiska "strumporna-i-byxorna-tricket" istället. Välhängda som aldrig förr vandrar vi genom staden.

2003-05-20
Actionpannbenet hänger med likt den torrare och aningen mer konkreta branschtidningen Sportfack. Säsongen 2002 köpte sportfackhandeln ca 60 000 par alpina skidor. Ytterligare 30 000 par köptes in av sportshopar för uthyrning. Skistar nyper alltså åt sig en hel del av degen även på laggen nuförtiden. Länge leve bidragsfuskarna!

Följande kan emellertid med viss sorgsenhet konstateras : Även om vi lägger till 25 000 snowboards imponerar knappast den totala försäljningen i jämförelse med de 250 000 paren alpina skidor som såldes under "Stenis" storhetstid.

2003-05-19
Imorgon släpps nyheten om freestyle- och snowboardlandslagets nya huvudsponsor. Actionpannbenet vet naturligtvis redan vem det är. Vi kan dock av hänsyn till pressetiken inte avslöja namnet. En par ledtrådar är dock målade naglar, Posh Spice och Ferrari. Grattis grabbar, snart kommer ni att kunna läsa APB ute på touren.

2003-05-17
Hos vår fete lillebror Freeride.nu diskuteras ämnet tåghoppning ivrigt, därför känner sig APB tvunget att reda ut begreppen. Tåg har hoppats många gånger. Den första gången någon hoppade över ett eldrivet tåg (kräver lite mer höjd om man vill komma över ledningarna och inte få en stöt i tassarna) var i Riksgränsen 1991. Åkaren var Patrik "Hoppas du kör ur Anders Jonell" Norman. Patrik var dock lite ivrig att starta, vilket medförde att han hoppade "framför" tåget och skrämde slag på den stackars lokföraren. Patrik gjorde även ett trick som kan liknas vid en halv bakåtvolt. Han kom dock över linorna och kan väl sålunda sägas ha varit först. Efter detta busiga tilltag gjorde Patrik en hyfsad karriär som puckelåkare. Hans främsta resultat kom 1993 i Åre då han knep ett JSM-guld. Janne Aikio och Jesper Rönnbäck, som var med vid Patriks hopp, men inte fick chansen att pröva själva eftersom helvetet bröt lös uppe i Gränsen och hoppet revs, gjorde i maj 1996 om samma stunt tillsammans med riksdåren Jakob Winstrand från Borlänge. Den här gången filmades hoppet av Ruben Östlund som efter detta började röka och skaffade långt skägg. Hoppet fotograferades även av Calle Eriksson som sedermera blev APB's sponsor. Rubens filmsekvens finns att beskåda i Filmen Time Zero. Så då vet ni det. Om Robert Gustavsson försöker slå oss på fingrarna och hävdar att mr Ski, Uffe Edborg, hoppade över tåget 1954 tillsammans med Keps och Ronald Crawford-Curry eller något liknande, så vet vi att han snackar goja.

2003-05-16
I Actionpannbenets serie "Töntiga företagspresentationer" har vi nu kommit fram till ett riktigt bottennapp. Det är Svantes och Bingos' skötebarn Lejonmedias outsägligt pinsamma ledmotiv. Klyschorna, den dåliga engelskan och det hopplöst barnsliga försöket att låta "corporate" får oss att må riktigt illa. Skärpning grabbar - håll er på Stureplan i fåniga hattar - det gör ni mycket bättre!

"The company

Lejon Media is a successfull player in the Swedish media and entertainment industry. Today, Lejon Media combines both tradition and experience with considerable knowledge and flexibility.

Lejon Media is gradually building up a comprehensive portfolio of brand names within the premium media and entertainment sector. The company strives to represent products with potential to be well accepted by the Swedish consumers.

Lejon Media works responsibly, developing the local market effectively and competently, and we take pride in having a close and direct communication with our partners and costumers, both current and new."

Trevlig helg alla heads därute och därinne. Ikväll är alla en DJ och det är så härligt.

//A to P to the mothafuckin' B

2003-05-15
APB struntade självklart i att åka upp på Freeride 2003 eftersom Playground inte svarade på något av våra mail. Nytt för i år var MTB på Skutan, vilket uppskattades av….. MTB-åkarna själva. Cyklisterna var tydligen jätteduktiga som klarade av att åka nerför asfort på bara två hjul. "Hej vad det går, och gud vad skönt det är med en massa klistermärken överallt". Johan "jag gillar att ragga på andras tjejer" Possman lyckades muta någon packad lirare i sekretariatet och snikade åt sig förstaplatsen i herrklassen. Förresten, visste ni att MTB-åkare är de inom actionsport som har mest attityd och sämst täckning? Alla har grönt hår, är piercade och gaddade samtidigt som de inte ens vågar dyka från 3:an på badhuset.

Word up, PowerPoint up, Excel up och Access up på Er!

2003-05-15
Actionpannbenet lyfter på hatten och gratulerar Julia Bergklint till de fina bilderna i Slitz. Det var ett sant nöje att få beskåda konstverken. Som grädde på moset så har det stora felstavarmagasinet Café placerat Fröken Bergklint på 41:a platsen på årets lista över Sveriges 69 Sexigaste. APB har på känn att Juliafebern kommer att hålla i sig hela sommaren, och förutspår att hon kommer "co-hosta" Allsång på Skansen med Niklas Hyland i slutet av augusti. De kommer förmodligen riva av en hel del av Nils Poppes material och även någon sensuell duo a la Sonny & Cher.

2003-05-14
Surströmming och konfetti! Nu har det gamla pannbenet blivit höstfint. Vår Web-avdelning har gått helt banan och lagt ut halva freeride-sverige i sidhuvudet. Gissa vem som är Prippa!

2003-05-14
På tal om Internet: Actionpannbenet surar till. Designkollektivet We har tappat bort sin hemsida. När vi pitchade för uppdraget att få göra en ny med ett fantastiskt FrontPage-alster vi slängt ihop under en dagsfylla "at the office" blev vi utskrattade. Nu har vår guvernant Method Media tillsammans med den nördiga WEB-byrån Moonwalk (vars feta konton vi kissar på) fått uppdraget. Sidan beräknas vara klar om 60 dagar. Rom brygger man inte på en dag!

2003-05-14
Actionpannbenet frågar sig: är tjejer sämre på allt? Bästa Annika Sörenstam om du mot förmodan skulle täppa till våra stora näbbar på Colonial nästa helg är vi bara glada.

2003-05-13
Actionpannbenet anmodar alla läsare som är äkta att sluta upp på HIGH VALLEY CLASSIC 2003 VIII som går av stapeln på Högdalstoppen lördagen den 31 maj kl 12.

"...900m head to head roadkill on skateboards... ...en hyllning till skateboardåkningen i dess naknaste form, dess åkare, dess vänner, den något överförfriskade glada publiken och sommaren..."

Det kanske vore något för alla låtsasskatare på lokalen i Åre som åker skateboard bara för att man ska göra det. Ta dit era rädda små rumpor och brösta upp er för gubbarna som varit med ett tag. Redaktionen lovar att stå i publiken i alla fall.

Mer info på: http://www.sideways.se

2003-05-12
Actionpannbenet hade i dagarna kallat till extra styrelsemöte för att komma på något syrligt och sarkastiskt att skriva om Nike Freestyle-reklamerna. Efter tre timmar var vi tvungna att ajournera mötet då vi för första gången drabbats av total kreativ solförmörkelse. Vi kom inte på ett j-vla dugg.

Under tiden lyckades vi emellertid enas om följande:

1. Det är fel att reta Jacob Wester. Fy på dig "Skvallerbytta" som skrev att Jacob börjat grina när någon haft sönder hans skateboard på en fånig grillfest. Jacob är Vässjöbackens definitiva "linjal" och en skön lirare. Ge dig på en Jacob i din egen storlek istället (t ex Jacob Söderqvist, Jakob Winstrand eller Jacob Wilhelmsson).

2. Den blonda tjejen i A-teens vill vi helst steka.

3. Jan Gradvall är så otroligt pretentiös att vi blir alldeles trötta (ja, senaste numret av Café låg på bordet). Hur f-n kan man komma på att Debbie Harry är popens prinsessa nummer 1. Popprinsessor är Britney, Shakira, Kylie och Madonna. Cafés läsare fattar inte bättre. Skjut inte över målgruppen Janne. Nina Simone, Kathleen Hanna och Nico, vem bryr sig egentligen, förutom Andres Lokko och några örebroare som inte blev uttagna till TV-pucken och startade ett konstant felstavat Fanzine istället. Café tror de är finare än Slitz... Tjenare!

4. Töntigaste uttrycket just nu: Superfinal. Vad heter de steg som kommer före? Semisuperfinal, kvartssuperfinal, åttondelssuperfinal? Skippa onödiga prefix och akta rygg!

2003-05-11
APB rotar i borttappatlådan och finner följande obskyra ting:

Wakefarbrorn Stefan Ahlfeldts långa polisonger. Snälla Stefan, de ligger bäst i lådan här hos oss, du ser bättre ut när du är helt rakad.

Snowboardvurpingen Anna Hellmans mormors köttbullar. Återfås mot beskrivning av tallriken de ligger på.

Skidsnyggingen Jon Örarbäcks hängbracka med lucku. Vi skickar med ett skärp, så slipper det hända igen.

Gammelrövaren Peter Ströms hårfäste. Han fick vad han ville för en hatt, och det är vi glada för.

Prettomärket We´s hemsida. Snälla Hövding/Älderman/Kalif/Boss/Visionär/Gubbe/Påve/Spanska tupp Greger, skriv ett mail så skickar vi den.

2003-05-11
Actionpannbenet delar med sig:

För att uppnå bästa effekt i en quarterpipe skall man enligt Janne Aikio försöka få till den s k "pendeleffekten". "Släng upp underkroppen så hänger resten av kroppen med upp till oanade höjder." Aikio pendlade rakt in på Powder Mags omslag -95, så han borde veta. F ö används tekniken enligt uppgift både på sträckorna Uppsala – Stockholm och Grycksbo – Rättvik med framgång.

2003-05-11
Signaturen Mats Nilsson avslöjar exklusivt för Actionpannbenet att en stor del av hardcore Åre-crewet blivit s k "toffelhjältar". Namn som Jesper Björnlund, Christian Wiesner och Robin Rådeman nämns i brevet från Mats. APB har också drabbats av vårförälskelser många gånger och förstår därför problemet, men hoppas självfallet att killarna skärper sig snart. Till vidare nöjer vi oss med att konstatera att de absolut finaste tofflorna inköps på 711 Madison Avenue i New York till det facila priset av $220 och naturligtvis bär signaturen Roberto Cavalli.

2003-05-07
Liksom våra buksvågrar på ROCsport frågar sig Actionpannbenet: Park eller puder? Men eftersom vi är så j-vla tjatiga nöjer vi oss inte med att svara det ena eller det andra utan konstaterar iskallt att det som avgör är nog, som nästan alltid, varans exklusivitet. Ok, den observationen välter inga kiosker och ger oss knappast nobelpriset i filosofi. Puder är mer sällsynt, således måste det vara roligare att åka i. Jämför med den gamla devisen "Tänk om det vore julafton varje dag...". Om det bara fanns en park och det enda sättet att ta sig dit var med snövessla genom halva Kanadensiska inlandet vore det naturligtvis roligare med park. Eller om det alltid var en halvmeter fresh i Hammarbybacken...

Nu är det inte så, alltså är det självklara och politiskt korrekta svaret: "Puder!" Vi har hört den förmätet provocerande frågan i många actionintervjuer: "Men om det skulle komma en halvmeter puder, vad skulle du välja då? Friåkning eller pipe?" Journalisten som ställer frågan hoppas naturligtvis att någon stackars dåre skall säga: "Pipe så klart!". Det vore ett scoop. Det trista är att ingen gör det. Speciellt spännande är det att ställa frågan till Alpina Snowboardlandslaget. För då finns det kanske en liten microfleecisk chans att någon försäger sig. Daniel Bivesson kanske skulle lyckas kläcka ur sig att han hellre tränar intervaller på fåniga inlines än kör puder. Men inte ens det händer. Frågan är helt meningslös. Alla med koll vet att man skall tycka att puder är roligast. Speciellt om någon nämner ordet tävling i samma mening. Då är det extra mycket tabu att inte välja puder.

APB kan inte låta bli att undra över hur snacket gick bland de gamla figuråtte-racarna: "Ok powder-boy om någon hade kommit och kört en pistmaskin här bredvid träningspudern - hade du fortsatt träna åttor då eller hade du tagit ett friåk i det nypistade?" Powder-boy hade svarat att han naturligtvis skippat träningen och carvat lite.

Vad är grejen? frågar ni er nu. "När kommer poängen?" Ha-ha, det kommer ingen poäng. Ja, förresten, en liten. Senast vi kollade in på röstningsresultaten hade 32,7 % (171 röster) svarat park. Ser man på! När omröstningen är anonym går det bra att erkänna sina svagheter. Det finns folk som väljer bort den heliga pudern. Närmare bestämt en tredjedel åker hellre omkring och nöter trick. App, app, inte särskilt core! Ni har tyckt fel! Nu får freeride-Sverige ställa sig i skamvrån eller rösta om.

Actionpannbenet gläds däremot åt ärligheten och ger upprättelse till snowboard baben Jenny Jonsson som häcklades av livsstilsfilosofer för att hon gillade pipen lite för mycket. Alla får tycka som de vill! Punk Royal på berget när vi glider fram.


2003-05-07
A to the P to the B! Vi har faktiskt skrivit en egen dikt:

Gå, gå, gå shawty

Det är din födelsedag

Vi ska festa som om det vore din födelsedag

Vi ska smutta på Bacardi som om det vore din födelsedag

Och du vet att vi inte bryr oss ett himla dugg

Det är inte din födelsedag!

2003-05-06
Efter att ha besökt "Festivalen" i Hemsedal i helgen och med förra årets upplevelser från Lindvallen färska i minnet frågar sig APB: Varför har inte Åre någon riktig säsongsavslutning? Boomfunk MC's, pjäxdans, en öl och en burgare för 130 spänn och modevisning med Kari Traa - så får man fart på kassaflödet. Varför försöka vara fin i kanten, trendig och ball? Åre kommer ändå aldrig att bli flott eller coolt. Nej, Mats Årjes, på med Bacardi-hatten, Buttricks-brillorna och vadmalsbyxorna och lär av våra vänner i väst som vet hur man har kul på riktigt. Mer bira i backen, mer rostig musik och mindre genuint trams. Det är då degen börjar trilla in. FMX-uppvisningen och Big Air-tävlingen går ändå pressa in och Dippan går alltid att dela upp om man inte vill trampa semi-bratsen från Granen och Karolinen på tårna. Dessutom skulle Sverige behöva lära sig ett och annat om hur man bygger terrängparker och vinner sympati hos den core-gruppen. APB har tjuvkikat på grejerna som börjat ta form inför Burton-shooten i H-dal. Vi säger: "Hejdå Big Air, hejdå Battle och länge leve den dåliga Norska smaken - störst går först".

PS. Vi hoppas André Pracek hinner knäskura "Pakkishytta". Nästa år kommer vi tillbaka och tar era tjejer en gång till. DS.

2003-05-05
Felix St Clair Renard har hört av sig och dementerat att han skulle ha rökt gräs ur sitt objektiv (se länk). Det var enligt Felix vanlig oregano. Att den kostade 100 frassar per gubbe berodde helt enkelt på att den var så nyttig. Felix drog inte heller några halsbloss. Eftersom Felix är en sann njutare som sett och gjort mer i sina dagar än samtliga fjuniga säsongare här i Åre tillsammans gillar vi honom skarpt. För den yngre läsekretsen kan vi upplysa om att Felix är en legendarisk skidfotograf som spelade sig själv i Sällskapsresan 2, var med om att starta tidningen Åka Skidor och har hängt med både Clintan och Dalai Lama samt diverse obskyra italienska aktriser med politiska ambitioner och tapirer. Tack för mailet Felix, vi ser fram emot fler historier och kanske rent av ett bad i den berömda bastun vid tillfälle.

2003-05-03
Actionpannbenet väntar med spänning på nya Free Radicals filmen "Whitetrash". Vi har hört att Jon Larsson slickat ett högt drop, att Henke och Jon som vanligt uppvisar skills, att Pata Sundberg och Sebbe kör fett, att Fala dödar linjer som den värsta Johannes Brost och mycket mer. Appropå Pata så lär hans fitnessintresserade banker till bror Figge ha klarat London-maran på dryga 2.40 h. Actionpannbenet bugar sig för familjen Sundbergs sportiga stil och hoppas att Patas Rambo-ärr från kraschen skall hjälpa honom att fixa lite brudar. Hoppas också att Jenny Eidolf och Marja P frisknar till snart. Dessutom passar vi på att uppmärksamma babyboomen i Free Rads-familjen. Det är nämligen så att Sebbe, Fala och PG alla reser omkring med små knyten i bergen. Gulligt, men knappast coolt. Något sådant skulle aldrig ha gått på Krokens tid.

2003-05-03
Sportguiden goes bananas. Efter idogt sökande hittade vi rätt. Äntligen finns det damasker när man skall ut och spela golf, med reflexer och allt. Redaktionen frågar sig om damaskerna kommer bli en lika stor försäljningssuccé som Rubiks Kub och Slime? Besök länken för att få smutta på vaniljen.

2003-05-03
Actionpannbenet har tjuvlyssnat i allkonstnären Stigas hörlurar. Vi blev mycket förvånade när vi hörde Avril Lavignes hopplöst risiga cover av Knockin on heavens door. Vi hade nog trott att Stiga åtminstone skulle kunna lyssna på något mer "djävulskt" ;-) Shape up Stiga, det funkar inte att spela tuff, och vara nörd ;-)


MER FINNES.....
 
Senast ändrad:
E

Ewasx

Guest
ACTIONPANNBENET- läsning vi minns // MAJ 2003
öööh, var jag född då?


Edit: ok, jag såg nu att det var från 2003, jag var född
 
Senast ändrad:

MarkusO

Aktiv medlem
ACTIONPANNBENET- läsning vi minns // MAJ 2003
Ett tips är ju att läsa nerifrån, annars är man lite lost.


APB var en actionsport-newsblog med ironiska förtecken som existerade en period för ett par år sen. Precis där i slutet av den gamla goda tiden förflyttades det sista som en gång var freeride.nu:s anda till APB av redaktion X. Det spekulerades rätt vilt ett tag vem som låg bakom, och det avslöjades väl ungefär i samma veva som sidan packade ihop. Är man sugen på att veta vem det var - konsultera forumet, där finns svaret....

Numera finns naturligtvis inget av sånt här kvar på www.fjortisfreeride.se.

Jag sammanfattar läget:
alexfernstrom - "någon som pallat läSa?"
bois - "Förstår inte vad det handlar om? Förklara...!"
alwaysCrash - "aa ja palla inte läsa,, vafan äre för skit ?"
Ewasx - "öööh, var jag född då?"
 

FilleJ

Aktiv medlem
ACTIONPANNBENET- läsning vi minns // MAJ 2003
JAg är fan inte gammal men jag tyckte det var jävligt kul ändå! Även fast jag varken åker puder eller är en gammal räv på freeride:D
 

Peter_K

Medlem
ACTIONPANNBENET- läsning vi minns // MAJ 2003
Huruvida man fattar nåt eller ej handlar väldigt lite om hur gammal man är (som Fille nyss bevisade). MarkusO fixade ju t.o.m. instruktioner för hur man gör. Lägg lite tid på att läsa det, det är värt det.
 
Topp