Alperna efter påsk

1157

Ny medlem
Behöver restips. Det ser ut som vi kan låna ut barnen en vecka efter påsk. Funderar på att ta sambon med till alperna och söker tips på snösäkra/åkbara orter. Förstår att det kan vara svårt att sia om snötillgången första veckan i april, men vad säger er erfarenhet?

Funderar på flyg till München och sen hyrbil, så 2-3 timmar från München. Offpist är ingen prio, utan fina pister, så att sambon tycker att det är roligt.

Har tidigare varit i Ischgl/Sölden så gärna något annat? Gerlos/Kitzbuhel, eller ligger det för lågt så sent på säsongen?

Har ni några roliga och bra förslag?
 

tacdel

Ny medlem
Lånar tråden lite.
Arbetar säsong i Sälen just nu till den 19 April och efter säsongens slut är vi ett gäng sugna på att ta oss ner till alperna för lite fetare åkning.
Vilken ort är den fetaste för åkning i slutet av April/början på Maj?
 

gubbfan

Medlem
Om du skall till Österrike är det bra att veta att tyskarnas påsklov är långt. Då är priserna höga och liftköer på dom populära orterna i Tysklands närområde. Själv skulle jag nog flyga till Milano. Därifrån är det inte långt till många fina höga orter.
 

kalle188

Ny medlem
helt rätt att åka till Milano. Finns ju några snö säkra orter se Cervina och champoluc Men kolla in vad Aosta dalen erbjuder.
 

1157

Ny medlem
Italien och Aosta är aldrig fel, får kanske börja leta billiga biljetter till Milano istället. Annars var det väldigt billigt att flyga till München direkt efter påsk. Men det låter inte så kul att stå och trängas med påsklediga tyskar.

Gubbfan, stort tack för den fina infon!!
 
Bra att tänka på är att många orter (iaf i Schweiz) stänger på slentrian oavsett snöläge dagen efter annandag påsk, så kom ihåg att kolla sånt innan du bestämmer dig.
 

STORPOTATEN

Aktiv medlem
Har du gjort Sölden kan du ju alltid spana in Kaunertal och Pitztal. Hög åkning på glaciär, dock lite tråkigt om det är ärtsoppa. Eller Hintertux som nämnts.
Kitz/Gerlos låter lite väl lågt för årstiden skulle jag säga.
 

Patrick

Ny medlem
Zermatt brukar ha väldigt bra förhållanden sent på säsongen. De har hela systemet öppet t o m 19/4 sen stänger de ner bit för bit.
 

1157

Ny medlem
Vi skippar München och kollar på flyg till Milano istället. Aosta är en favorit, men vi vill testa något nytt.

Har kollat lite på Madesimo, skulle det funka så sent på säsongen?
 

wasabi

Medlem
Om ni skall till Cervinia eller övriga Aosta-dalen så är Turin också ett alternativ att flyga till.
 

1157

Ny medlem
Letar vidare.

Kollar nu på flyg till Zürich och vidare till St Moritz. Funkar det sent på säsongen? Och hur stor plånbok behöver man ha med sig? Hittat fler prisvärda boenden, men går det att hitta lunch i backen för en ok peng? Samma med mat på kvällarna? Eller är snacket om lyxort överdrivet?
 

drm70

Ny medlem
E man lite flexibel med datum så är Geneve alltid intressant med Easyjet, om flyg från Arlanda är aktuellt. Man kan dessutom ta med sig egna grejor upp till 32 kg i ett paket = bra. Flera orter på skapligt hög höjd inom ett par timmars bilresa.

Var i Saas Fee en sen påsk för ett par år sedan. Grymt fina pister (bra utanför oxå på min nivå) i närmast perfekt skick trots varmt och sent på säsongen. Gillades mycket av frun.

Men Schweiz har för min del gått bort efter att CHF gick +30% för ett redan innan rättså, ahem, dyrt land.
 

kappakomplett

Aktiv medlem
1157 sa:
Letar vidare.

Kollar nu på flyg till Zürich och vidare till St Moritz. Funkar det sent på säsongen? Och hur stor plånbok behöver man ha med sig? Hittat fler prisvärda boenden, men går det att hitta lunch i backen för en ok peng? Samma med mat på kvällarna? Eller är snacket om lyxort överdrivet?
Tja, det är bara några veckor sedan jag var där. Det är dyrt. Man kan säga att det inte direkt hjälpte att dom släppte fördämningen på francen heller... Lunch i backen, ja, ett par wienerli med pommes och en starköl, 230 SEK på en självservering (ja, det stämmer). Annars finns det förstås mer exklusiva restauranter i backarna. Hahnensee på Corvatschsidan är trevlig...
 

Snödjup

Snödjup har sommaruppehåll i väntan på vinterns snödump.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp