[Artikel] 8 sätt att bära ett par skidor

Redaktionen

Aktiv medlem


Hur bär du dina skidor: Luffaren, resväskan, bära babyn eller bazookan? Här är åtta, mer eller mindre, framgångsrika sätt att med manuell kraft förflytta sina lagg. 

Läs hela artikeln:
 

demo8

Ny medlem
nr8: funkar nog för den korta skidåkaren. Är man lång som jag blir detta ofta ett bökigt sätt då skidorna blir jäääättelånga bakom axeln. Ofta bättre att vända spetsen bakåt och landa axeln i bindningen, mycket skönare och välbalanserat.
 

kvarn

Ny medlem
Avser sätt nummer 1 att bära ett kors eller en korsett? Tips från coachen: Kors i bestämd form stavas korset.
 
Då norrmännen, eller heter det norrhennen numer, torde ha begränsad internationell erfarenhet av tåg och kabinbanor mm saknas DEN HÄNSYNSFULLA RUTINERADE SKIDÅKAREN stil. Med något upplyft underarm fattar man tag i frambindningen så att skidstoppern låser skidorna i varandra och man enkelt bär skidorna i vertikal position utan att annars som DEN RUTINERADE SKIDÅKEREN i norge metodiskt klubba ner andra köande skidåkare.
Sedan finns det ju även självklart många variationer på de övriga åtta stilarna som KORSET fast då framför axlarna.
BAZOOKA stilen är särskilt vanlig bland yngre brädåkare som ännu inte likt en helipoter snurrat runt av att en i full fart förbipassererande skidåkare av misstag för man förmoda stött till den ena änden med full kraft.
 
DEN BLASÉ SKIDÅKAREN släpar skidorna efter sig med en hand strax under skidspetsarna så att bakändan/tailen släpar i snön. Ansiktsuttryck speglar att man har gjort det mesta, pjäxor, fickor, jacka och hjälm är sällan igenknäppta.
 

Senaste inläggen

Snödjup

Snödjup har sommaruppehåll i väntan på vinterns snödump.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp