[Artikel] Ny lift i Vemdalen till nästa vinter

Redaktionen

Aktiv medlem


Släpliften Västliften på Vemdalsskalet byts ut mot en snabb sexstolslift med vindbubbla. I samma veva passar man på att röja fram nya backar i området ner mot Skalspasset vilket nästan fördubblar åkytan.

Läs hela artikeln:
 

Skare

Ny medlem
Vemdalen är helt grymma på att fixa moderna liftar! Hatten av. De har gjort ett jättejobb att förbättra skidåkningen de senaste tio åren. Även om modellen de använder för att få maximala bidrag från skattebetalarna kan kanske moraliskt sett jämföras med avancerad skatteplanering?
 

Heddious

Aktiv medlem

@Skare visst är det samma ägarmodell som användes när de byggde stolliften i Tegefjäll i vintras? Med ägarbolag och arrendering?
 

Marcus666

Ny medlem
Även om man bara kan imponeras av Vemdalens utbyggningstakt, så blir jag ifrågesättande till varför man lägger så mycket fokus på ett så litet berg (Skalet) istället för att bygga på ett berg med potential (Björnrike).
 

MackeN

Ny medlem
Nä, bygg ut Skalsfjället åt NV istället!! Hur fan blir åkytorna på skalet fördubblade med en ny Näässlinga samt ännu en söderblåst övre Väst? Låter ett konsortium bygga ny lift och ta väck några fjällbjörkar så drar aktiekursen upp några procent........ Ja ' ä int'bitter!
 

Senaste inläggen

Snödjup

Snödjup har sommaruppehåll i väntan på vinterns snödump.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp