[Artikel] Skifulness och hållbarhet i Skäckerfjällen

Redaktionen

Aktiv medlem


Strax norr om Åre ligger Skäckerfjällen. Vi tog oss dit med nattåget från Stockholm en långhelg för att botanisera bland mackor, skumraketssnö, hållbarhetsfokuserade hotell ägare, badtunnor och brandbilar. Tja, och så åkte vi lagg också!

Läs hela artikeln:
 

xviggenx

Aktiv medlem
Skäcker är grymt fint, drog en resa dit för två vintrar sedan med boende på Kolåsen. Hade lite otur med vädret som en har bitvis i fjällen men en fin tur med "fjällexpressen" och lite trevliga toppturer hanns med. Kan bara instämma helt om Anna och Mickes förträffliga ställe. Maten är grym och hotellbyggnaden är hur mysig som helst!
 

Lowe71

Aktiv medlem
Är det verkligen genom att använda skoter vid anmarschen som man minimerar sin Klimatpåverkan. Hotellet ligger uppenbart för långt ifrån fjällen för att fungera som base camp för toppturer och dom klimatsmata hipstrarna lär knappast vilja tälta! Ännu ett dårprojekt där företag som tjänar multum på att sälja kläder i plast vill framstå som klimatmedvetna geom att förknippas med POW! När ska konsumenterna genomskåda denna greenwashing?
 

Senaste inläggen

Snödjup

Snödjup har sommaruppehåll i väntan på vinterns snödump.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp