[Artikel] Skistar testar 2 eldrivna skotrar i Sälen

Redaktionen

Aktiv medlem


Skistar siktar på att skaffa sig en eldriven snöskoterflotta. I vinter testas två eldrivna snöskotrar och i nästa skede hoppas bolaget kunna köpa in ytterligare 50 elskotrar. Skistar har en flotta på cirka 160 snöskotrar. Flygplatsen i Sälen fortsätter stå som elefanten i rummet när Skistar kommunicerar kring miljö.

Läs hela artikeln:
 

simp1

Medlem
Löjligt med tanke på flygplatsen! Men men det är väl ändå positivt. Jag är dock tveksam på att en el-snöskoter under sin livslängd har mindre påverkan på miljön än vad en konventionell snöskoter har. Skulle gärna vilja se en livscykelanalys på denna miljöpåverkan eftersom det ändå verkar vara miljön som är huvudargumentet...
 

Alfakrull

Medlem
(Fossil-)Snöskotrar har större miljöpåverkan än vad man kan tro, dels finns inga krav på avgasrening och kombinationen av snö som löst underlag och en stor och tung matta som ska hållas i rotation samtidigt som den glider mot många hjul och plastskenor gör att förbrukningen på en snöskoter i bästa fall ligger i nivå med en Svensson-kombi, men med betydligt mer(/skadligare) utsläpp i andra änden. Batteriet på Taigan är relativt litet (21-28kWh, antagligen det lägre alternativet på skistars) på samma sätt som bensintankarna på skotrar är mindre än på bilar. Det innebär att batteriet har lägre produktionsutsläpp än elbilsbatterier. Jag tror att elskotrarna har potential att ha betydligt bättre livscykel än motsvarande fossilskoter.
 

Snödjup

Snödjup har sommaruppehåll i väntan på vinterns snödump.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp