[Artikel] Världens bästa 12-åring på skidor?

MP1

Medlem
Åker verkligen bra. Kul att se. Starkt att hålla ihop det i puder, när han är så pass liten och svag jmf med en vuxen. Sedan finns det en del racekids ner i Alperna som åker väldigt mycket skidor, har föräldrar som är tränare, som är riktigt duktiga på att åka pist. Men när det gäller racing brukar underbarnen sällan bli de som vinner wc. Då krävs det mer än att bara åkt mer skidor än polarna i samma ålder. Den här killen är 8 år:
 

AndersWingqvist

Moderator
Forumvärd
@MP1 Wow, vilken kantning & fart han hade! Mäktigt.

Så klart svårare att fortsätta var bäst upp i åldrarna som underbarn inom racing. Hårdare konkurrens, organiserade träningar och utbildningar etc. Även att det blir så svart på vitt med tidtagningen: snabbast är bäst. I exemplet Kai Jones så har ju han, förutom enorm skidtalang, också en PR-megafon i hela TGR som dokumenterar honom och får ut honom i media. Och i friåkning är ju vem som är ”bäst” inte lika givet som att kolla av en klocka.
 

zel

Medlem
Det gäller att få in träning under sommarmånader också. Och det blir dyrt. Gör man inte det, så är det svårt att vara toppåkare.
 

Senaste inläggen

Snödjup

Advertisement
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp