Åsikter/erfarenheter Völkl Rise Beyond 96?

zanoii

Aktiv medlem
Åsikter/erfarenheter Völkl Rise Beyond 96?
Tja!

Jag lurar på ett par Rise Beyond. Bra pris nu på slutsäsongsrean, men saknar lite omdömen om dem.

Bakgrund: har ett par QST 118 med shift för offpist, och ett par Deacon V-werks för pist. Har letat ett par lättare skidor att tura med (har hudar till QST:arna men man går ju inga avancerade/långa turer med dem).

Den här recensionen verkar tycka att de är lättsvängda/överstyr och funkar bäst för låg hastighet: https://alpinemag.com/ski-test-volkl-rise-beyond-96/

Mina V-werks kör jag hårt och fort (i pist), tycker de blir tråkiga i låg fart. Jag har inte jättelätt att hantera mina QST i offpist, upplever att de är svårsvängda och kanske lite för mycket skida för mig - min teknik lämnar nog en del att önska utanför pisten, men jag utvecklas. QST är dock klart över förväntan i pist. Att de inte är så lättsvängda i lössnö kan förutom min teknik bero på att de är lite långa och breda - jag är 175 cm lång och letade ett par 106:or i lagom längd för mig men det enda som gick att få tag på var 118 i 186 cm.

Det känns lite som att Rise Beyond kan fylla luckan.. ett par skidor som är lätta, lättsvängda och funkar lågfart kan vara precis det jag letar efter för turande. Men äger nån ett par och kan fylla på med erfarenheter?
 

zanoii

Aktiv medlem
Åsikter/erfarenheter Völkl Rise Beyond 96?
Det blev ett köp. Kombinerade med Marker Alpinist för en riktigt lätt setup, 1590 gram per skida, känns sjukt. Min QST+shift setup väger nästan 1,3 kg mer per skida..
 

lmk30

Aktiv medlem
Åsikter/erfarenheter Völkl Rise Beyond 96?
Jag har ett par av föregångarna, Rise beyond 98 som jag är väldigt nöjd med! Enkla att manövrera, lätta och flyter ändå bra i kallsnö. Tror du kommer bli nöjd om du primärt ska ha dem för tur.
 

Snödjup

Topp