Åt helvete med Sälen!!

tele_mark

Ny medlem
Sitter här nu nyss hemkommen från en riktig skit vecka i sälen.(julveckan)
Första misstaget jag gjorde var att köpa liftkort i Lindvallen.. dom sa att dom hade 25 backar öppna. Visst hade dom det var av 22 var kortare är 100 meter och gröna backar=barnbackar...(1200:- för veckokort rakt sjön)
Åkte sen till Hundfjället för att åka där...
Men hela sälen är ju så äckligt barnvänligt så i varenda backe ligger det folk som försöker ta sig ner... plogande tyskar och ungar i hela backen och av nån viss anledning ska dom alltid stå på alla krön i led. Sånt förstör hela åkningen!!!!+ hasande snowboardåkare som gillar att hasa ner all snö från alla branta backar.
lägg till detta till 2 plusgrader och snålblåst så har du en "toppen" vecka i sälen
 

Retard

Ny medlem
Åk till brudare-backen i gbg så blir det lika bra åkning fast mkt billigare och med bättre after-ski.
 
Z

Zimeth

Guest
Hmm..
Jag har spenderat den gågna veckan i Sälen ja me.
Isigt, få backar o massa folk som trängdes.
Dock god mat på julbordet=p

Men man kan inte kräva så mycket av Sälen i December. Det är bara ett lotteri.
Förra julen ska ha varit kalas där.. Mycket snö och minus medan året före var värre än i år.

//
 

Dr_Snow

Ny medlem
Nej, man kan inte kräva någonting alls av de svenska fjällen runt jul och nyår. Vad hade du för förväntningar? Ett tips är att göra GROV research innan man slänger pengar på något. Kolla vilka backar som är öppna, snöförhållanden från en oberoende källa osv... Med lite sunt förnuft kan man ju gissa sig till hur det är i Sälen just nu...
 
Åk till Vemdalen. Vemdalsskalet Björnrike och Klövsjö på samma liftkort. Dessutom är Härjedalen mycket snösäkrare än Sälen. Bor du i Mälardalen tar det inte många minuter extra att åka dit. Direktbuss från stockholm ,Uppsala och Gävle
 

Fritzan

Ny medlem
Jag var i Hemsedal den gångna veckan. FIck puder mitt i veckan så det var fint+ bättre fallhöjd än Sälen plus de flesta ställena i Sverige + bara 55 mil från Götet.
 

JL-N

Ny medlem
Jag va i fjällen (Nalovardo) nyss kanon var det även om jag inte var på nått sånt där eftertracktat ställe.. Det var kanon dom hade pistat dan för och på kvällen hade det kommit 15cm nysnö ca 5-10minus härligt..
 

Black_baver

Ny medlem
man åker ju inte till sälen om man vet att det är ont med snö!!! och vet man inte det borde man ju ha koolat det innan!!! sälen är riktigt kul om man är där när alla galna danskar och feta skåningar är där! (v 7) hehehe va där förra året då! och ska dit i år igen samma tid! och vi som var där hade då riktigt riktigt kul! Har man bra sällskap sol och 2 - 4 minus grader knapppt nån vind då är det riktigt bra!
 

Patrikken

Ny medlem
men om man tajmar in sin resa så kanske man ska göra det efter snötillgång? om man sen är dum i huvudet nog att åka till lindvallen får man fan skylla sig själv!
 

ChristofferB

Ny medlem
Håller med båda lägren. Sälen är bara en fest för lönnfeta 35 åringar med lite livslust. Skidåkningen suger pung (möjligtvis lite skog om man har tur).

Men med tanke på att jag (trots snöbrist) fick hoppa lite från stenhögar o känna lite ankeldjupsnö i idre (största runket)runt nyår känns det som om även sälen kan bjussa på någon glimt av glädje.

Men vad förväntar man sig av sådanna ställen. Det är bara att jämföra priser. Lika bra att dra till alperna för samma peng.

C.
 

Theoldskipper

Ny medlem
Åk inte till Sälen när det magnifika Trysil ligger 6 mil bort. Kronan är inte så svag längre, det är inte så dyrt numera.
 

Forslund

Ny medlem


Hahah.. Det är ju som att åka till grekland i oktober!!!

Jag tycker sälen är bra, men jag brukar åka från v. 8 och framåt.. Har stuga där!
 

matshogberg

Ny medlem
Ja vafan ska man säga.....

Alla vet väl att Seeelen inte är nåt Friåkningsparadis i den bemärkelsen som de flesta lågligg här på sajten tolkar "Freeride"...letar man efter meterdjup VirginSnow så kanske man skulle fundera på andra ställen.....
Vad fan är då "Freeride", som det så populärt heter ???

Jo, fanimej FORTFARANDE vad det alltid har varit, åkning som inte är portbunden...därav namnet liksom.....Freeride är INTE enbart = Big Mountain Riding......Vete fan om nörden med ursprungsgnället åkte med farsans brorsas morsa eller va fan som gjorde att han inte valde nåt annat ställe....jag menar vafan...för det första så rekar man lite på stället innan man drar....Som sagt Lindvallen = Barnfamiljernas ULTIMATA paradis....varför dra dit om man vill ha bästa möjliga åkning i området.....det finns helschyssta löpor på baksidan på Granfjället, med helt ok skogsåkning...inte så långa men orörda...dock får man antingen knalla eller lifta med skoter.....eller som nån anna sa...dra upp till Trysil, området är större och där kan man hitta lite schysst offpist om man har tur........sen så är det fanimej som så att det suger råballe om vädret är taskigt, och det fan var man än befinner sig....var glad att du satt i Squaw Valley med samma Väderförutsättningar........nä, kom igen och visa lite skidåkarglädje....skitsamma om det är PowPow, Slash eller -18 och storm.....det går fan att åka hur det än är....så länge det är snö vill säga.....

Personligen har jag både jobbat i Sälen och varit där säkert 25 gånger och det finns vettig åkning...beleive me...notera även att det finns mer i Seelen än Tandådalen o Lindvallen....jag brukar crasha på golvet på ett slakterikontor utanför Lima....men jag åker fanimej helst till Stöten eller Trysil och åker om man e i Selen

Nä, inse fakta nördar o lågligg......skippa det jävla Sverre & Kaj-wannabee tugget och börja förihelvete att åka skidor......

Surf´s up
 

Tim

Ny medlem
Har ni hört historien när Kaj satt och provade klätterskor på trappan utanför Chambre nöf?
-todally rad

Vem är Sverre? Tänk om det är samma kille som Zvarre? Ni vet han som var med och startade Börft records? Ni vet skivbolaget som ordnade technofester i början av 90talet med grupper som Alvars orkester och Frak? Och tänk, det lever ännu! kolla:

http://w1.455.telia.com/~u45502141/

Snyggaste loggan också.

Vem åker till sälen?
 

Tim

Ny medlem
Vådå sketen? Ska du ha stryk? Jävla skitunge.
Det handlar om respekt. Då åker man inte till sälen, om man inte bor i Huddinge såklart.
 

FredrikB

Ny medlem
Haha, jag har inte åkt till sälen. Senast jag var i sälen va när jag va typ 4 år och började min skidkarriär.

Den där sidan. Jag tycker bara att den är lite gammal och inte så ny direkt.
 

FredrikB

Ny medlem
Hehe, näe. Men det är lite coolt med en sån gammal sida faktiskt. Svart bakgrund och grön text. =D
 

Prochoice

Ny medlem
Nä nu jävlar i min själ skall det skipas rättvisa......Vad är det för jaävla Stockholmspretton som skickar in jönsiga mail till detta forum......ger mig fan på att merparten av alla ni "Freeriders" åker typ 1-2 veckor om året......max...medan ni å andra sidan sääääkert har merparten av alla skidfilmer man kan uppbringa...åtminstone om man kan döma av tugget på denna sida........alla ni som gnäller på Sälen, Trysil, Åre osv osv....vad fan duger....??? Nedlåter ni er inte att åka på ställen som inte heter Valdez, Cham, eller svåråtkommliga berg i de mest vilda delarna av Kanada ????....jag tror inte det.....sannolikt är att ni pryder er "skidbestigningssäck" med diverse kabinhakar, lavinsonder, istegsbindningar o dyl när ni ska på afterskin i Kläppen........nä, håll er till Huddingebacken så slipper vi er här på sajten..
 
K

Krischan

Guest
Jag var i Lindvallen en dag veckan innan dig.. de påstod att de hade något liknande öppet med backar då, men blev faktiskt riktigt besviken, tror jag räknade till att det var 3 backar som man kunde åka i. Synd att det var blå-is bara. Så nej just då var det ingen höjdare alls.
 

Fippe

Ny medlem
Nån nämnde nått om dålig vinter, är det inte tvärtom att det är bra i dem "riktgiga" fjällen? dvs Åre och norr ut.Jag vet att det är dåligt i Åre nu, men det räknas ändå som riktiga fjällen.......
 

Snödjup

Advertisement
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp