Behöver guide i gogglejungeln

Primary

Medlem
Tjena

Jag tänkte försöka "fynda" ett par goggles nu när det är massa reor här o där.
Jag har i dagsläget Oakley Splice med Fire iridium och Hi Yellow linserna, men fire iridium linsen har fått sig några smällar och börjar bli repig. Väldigt nöjd med Hi Yellow linsen så tror jag ändå kommer behålla den för det sämsta vädret. Om jag köper nya goggles vill jag ha två linser, 1 lins som funkar när det är bluebird och sol, och en när det är växlande molnighet och sämre väder helt enkelt (behöver då inte vara lika ljus som Hi Yellow).
Har tittat närmre på:
- Oakley Fall Line Xl men då brukar man oftast bara få med en lins så behöver köpa till en till isf, priset då blir ca 2000 (med två linser)
- Smith I/O Mag Xl, blackout med den hel svarta linsen och deras rose flash lins, priset blir då ca 1800
- Chimi, osäker på vilken färg men lite sugen på Berry (helsvarta) och då får man även med en ljusare lins, ca 1500 (hittat rea med pris på ca 1100)

Gillar gogglar som är "frameless", hur ställer sig tex Dragon mot dessa? eller finns det något märke/modell man bör kika närmre på som jag glömt? Någon som har erfarnehet av dessa jag nämt nu och kan tipsa lite?

//Primary
 
Senast ändrad:

mWadsten

Medlem
Tjena! Köpte precis ett par spektrum, modell skutan. De är frameless och man får med 2 linser. Själv valde jag blackline modellen. En kolsvart goggle med en lika svart (sollins) extra linsen är en lins för sämre väder och den ska förstärka kontraster vid sämre sikt. Jag har tyvärr inte testat den på fjället ännu, premiär på måndag! Men de verkar riktigt sjyssta, sitter bra på hjälm också.
Svenskt märke från Åre, lite rabatt nu också. Kan vara värt att kika på.
Med vänlig hälsning, Marcus
 

lainenR

Medlem
Jag kör med Anon M2, som är frameless med magnet (finns numera M4, frameless med val av sfärisk och icke sfärisk linser). När jag köpte mina så var extralinser billiga till Anon, vilket dom inte är längre.

Jag lever i tron att dom flesta kända premium märken är rätt likvärdiga, POC, Sweet Protection, Oakley, Smith, Anon, m.fl. Snarare intressant att koll på utbud och kostnad av extra linser.

Jag köpte helsvarta med svart lins och en ”low light” lins. Jag kompletterade snabbt med en mellan lins då den svarta väldigt sällan är användbar och när den väl är det så duger mellanvarianten. Snyggt med svart men inte så praktiskt är min erfarenhet.
 

Tottek

Aktiv medlem
Jag skulle tipsa om sweet protection interstellar eller giro goggles, både giros infrared och sweets Light amethyst är grymmmmma lowlight linser
 

MKOL

Medlem
Jag har egentligen inget tips förutom att Giro Moxie och Giro Roam passar oss högnästa. Men däremot kan jag tipsa om att sportbrillor.se har stor utförsäljning och riktigt bra priser.

Och det är en förbannat bra butik!
 

LuxLuthor

Medlem
Som lainenR ovan så har jag Anon-gogglar framför ögonen, men M3-modellen. Bästa gogglarna jag haft. Magnetfästena för linserna är genialisk. Man byter lins på några sekunder om ljusförhållandena ändras.
 
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp