Fenet - räddare i nöden

SKUMberg

Ny medlem
Rätt och fel om alkohol

Alkohol förbränns fortare om man badar bastu eller joggar.

Rätt! Det går att öka förbränningstakten. Kroppen klarar i medeltal att förbränna ca 1,5 - 2 cl alkohol per timme. Men vid intag av Fernet ökar kroppen förbränningstakten och efter 10 minuter är all alkohol katalyserad.

Man kan köra bil efter att ha druckit en hela brännvin.

Rätt! En hela brännvin från fel barskåp resulterar i en rejäl smäll av en snubbe ( läs Tisse ). Då täcker gott och väl försäkringspengarna ett nytt körkort.

Det är varken skadligt att dricka lite varje dag eller att ta en rejäl fylla.

Både rätt och fel. Grunda på Fernet så är det helt ok.

Det är inte större risk för en brantåkare att dricka än för en vuxen.

Fel! Den som börjar dricka tidigt i livet fastnar lättare i alkoholberoende. Dessutom är brantåkares kroppar inte färdigutvecklade, vilket innebär att de löper större risk att drabbas av alkoholskador och förkrympta genitalier.

Man kan banta med hjälp av vitt vin för det minskar energiupptaget i kroppen.

Rätt! Att dricka en stor klunk Fernet gör sedan att kroppen utvecklar abnorm muskelmassa.

Man blir fullare på Fernet än på öl.

Ja, om du dricker på tom mage. Men undersökningar visar att det kan ge omvänd effekt med mat i magen. Slutats: ät lite ( helst inget ) och drick enorma mängder Fernet.

Man får lättare huvudvärk av mörk än ljus alkohol.

Rätt! Mörk alkohol (rött vin, whisky, cognac och andra mörka alkoholdrycker?) innehåller flera hundra olika ämnen och vid framställningen bildas biprodukter som kan ge allergiska reaktioner. Dessa biprodukter finns i mindre grad i till exempel vitt vin eller sprit. Därför ger mörk alkohol oftare mer baksmälla än ljus alkohol. Slutsats: mörkt = brantåkarmedicin.

Varje gång man tar en Boeing dör några tusen Amerikanare.

Fel! Några tusen Amerikanare dör inte om du tar en eller ett par plan. Däremot är det möjligt att hjärnan skadas om du regelbundet kraschar dessa mot avsett större ting.

Man blir fullare om man blandar huvudvärkspiller och alkohol.

Rätt! Tabletter mot huvudvärk innehåller paracetamol eller acetylsalicylsyra. Båda är ofarliga vid rätt kombination med... ja just det FERNET.
 

FMA

Medlem
Fernet Branca.

Men det finns en mer lättdrucken variant som ofta felaktigt benäms Fernet Menta men den heter i själva verket Branca Menta.

Nyttig info, eller hur.
 

Lobas

Ny medlem
Har för ett par veckor sedan testat fernet branca för första gången. Jag tänkte på alla låvord härifrån freeride och tog en stor klunk. Min omedelbara reaktion var som följer:
Fy fan vad äckligt!!!
Kommer aldrig komma i närheten av en flaska fernet igen. Såvida det inte är gratis förstås. Man är ju inte dum...
 

Lirum

Ny medlem
Man kan ju säga så här att om man inte tar dricker fernet så dör man. Ni novisa kan ju dricka den ännu lätttare drycken Fernet Lemon men då fimpar man hela konceptet. En öl ett järn en öl ett järn osv. de nåt man måste komma in i men ja jävlar va de ger resultat.. hurra
 

Snödjup

Snödjup har sommaruppehåll i väntan på vinterns snödump.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp