Fet upplösning!

F-T

Ny medlem
Var inne på Youtube idag och såg att de nu stödjer den ''nya'' 4K upplösningen. Tyckte att det var jävligt coolt kunde dock knappt spela upp klippen, men, men tänkte dela med mig av ett exempel :D
Sitter med en extremt ''ren'' Macbook, skulle vara kul och höra vad andra tycker och framförallt om det laggar för er. Få reda på om det helt enkelt är så att Upplösningen är för fet för datorer som inte har extremt hög prestanda eller om det är något annat :)
 

linder

Ny medlem
Jag ser den i 1080p här på freeride och 720p på youtube? Fattar inte vad som är speciellt?
 

John_Te

Ny medlem
Kan inte spela upp det som Youtube lite märkligt kallar för Native HD på min MacBook Pro. Sitter å andra sidan på ett trådlöst nätverk. När jag kopplar upp mig på jobbets nättverk fungerar det bra att kolla på klippet.
 

Pillard

Aktiv medlem
Funkade utmärkt på min Asus U31F med. Så nu har vi två Asus och två Macar. Asusarna klarar och macarna misslyckas. Vad kan vi dra för slutsats här kids? ;)
 

FilleJ

Ny medlem
Även om ni spelar den i Orginal 4k upplösning så ser ni troligen ändå bara i 1080p eller 720p då eran skärm inte pallar mer ;)
 

John_Te

Ny medlem
Helt rätt att ingen datorskärm klarar av 4K. Vilket än så länge gör det meningslöst med 4K. Så länge man inte visar filmen med Pro-projector. Vilket inte ens SF har på sina biografer.
 

Spangel

Ny medlem
min skärm klarar inte mer än full HD, men nog laggar det pga att grafikkortet inte klarar det, ajjt?

John_Te: alla vet att SF är noobs
 

havreboll

Aktiv medlem
Funkar fint på min Acer. lite lagg någon gång men knappt märkbart. Dock är det som resten säger, skärmen klarar bara 1080 p och därav blir det inte bättre än så.
 

ands

Ny medlem
tyckte det s¨åg bra ut iaf,, eller så är det min nya dator =P

Men det såg dock ut som att killen inte hade allt för mycket vågor :D
 

SebTorneus

Ny medlem
Ren spekulation, men i regel så höjer de flesta videotjänsterna bitraten på videon då du ökar upplösning, så om detta är = sant vid "4k" streamen från tuben så borde du i teorin få ut bättre kvalitet på det du ser.

PNyberg:

Vem har spelat in den filmen med budget för 4k kameror? :D Någon på Freeride som köpt en Epic eller?

Och fö. Inga problem att spela upp videos med "4k" på tuben.

Imac 27" 2011.
 
Senast ändrad:

linder

Ny medlem
Hey, efter att ha gått in på hans konto och sedan klickat mig fram till videon på det sättet fick jag upp "Orginal" upplösningen.

Det fungerade utmärkt på min dator men ser verkligen inte vitsen med det, visst det såg väl lite bättre ut än 1080p men det har ju endast med hur det efteråt komprimeras. Om han nu har redigerat och renderat videon för 4k och youtube skalar ner den så förlorar man ju kvalitet jämtemot om det filmades i "rätt" upplösning eller att redigeringsprogrammet gjorde detta.

Känns endast som en penismätning, sjukt onödigt men säkert lite halvkul för dom inblandade :p
 

Senaste inläggen

Snödjup

Snödjup har sommaruppehåll i väntan på vinterns snödump.
Advertisement
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp