[FILM] Äckelgubbe utan stavar dampar i Falköping.

Hmps

Aktiv medlem
men hurrududu ? tänk själv hur många mormorar o morfarar o farfarar o farmorar på typ 75+ åker i backarna?

ne just de inte speciellt många..

tycker ändå att de är ganska kul hur mkt LemmeL går in för dehär =)

HAHa
 

LemmeL

Ny medlem
Hjalle_S sa:
Lite roligt att se en del användare i den här tråden som verkar leva under filosofin "jag har rätt, för jag är gammal." Kanske borde träna lite på det där med respekt.
Om du nu skulle syfta på mig då.. Jag har rätt. Det är inte för att jag är "gammal" utan för att gräva i backen är förbjudet. Lätt som en plätt. Respekten tordes komma för att man förtjänar den, inte för att vara cool och inte förstå hur fel man har i sak. Det är inte heller mkt till respekt att kalla folk för namn som inte stämmer..
Snorvalpar finns det gott om i denna tråd, och nej, jag bryr mig inte om er "respekt".
 

RHillblom

Ny medlem
Sur-stig har helt rätt! Får fan inte gräva mitt i pisten heller.

Gillar dock alla wailar han drar när han skriker
 

linder

Aktiv medlem
brorkanin sa:
Hej
Jag vill bara medela att Stig bara gjorde sitt jobb och att ungdomarna borde veta hut!
Jag är själv en mycket god vän till honom och tycker att ni behandlar honom avskyvärt!
De har ingen anledning att gräva i backen, det finns en park att hoppa runt i och där kan de hålla sig.

/Göran
Jag håller inte med dig.

1. Han gjorde inte sitt jobb då han inte va i backen för att vara liftvakt.
2. Han behandlar oss likadant.
3. Dom hade fått tillstånd att gräva i backen till det hoppet som fanns där idag men det ville han ändå ta bort.
4. Det finns inte alls en park att hoppa i och därför kan vi inte vara där. och måste därför gräva i backen.

Göran, bara att erkänna att du inte har varit i backen i år och vet inte vad du snackar om.

Och vet du varför det inte finns någon park?
1. För dålig kunskap inom området.
2. För velig personal/förening.
3. Inget engaskemang att bygga det då dom tror intresset är på noll.
4. Det finns för lite tid(?) (ett av stig's argument)
5. Det finns för lite snö(?) (ett till av stig's argument, men dom har haft snökanoner som varit avstängda flera kvällar då det har varit minusgrader... )
6. Dom säger att för tillfället finns det inte plats (?) (skövdes backe är mindre men har ändå 1 stort hopp och 3 boxar/rails)


Och om idag.

Där han står i början av filmen va ett helt okey hopp idag, som dom hade fått tillstånd att bygga. Men sen efter man hade gjort några sw3'or .. (som förövrigt inte gick bra då bindningarna löstes ut hela tiden) så tyckte han det såg för farligt ut med tanke på att det kan komma barn i dalen som man inte kanske såg vilket skulle resultera i katastrof.

Därför skulle hela hoppet rivas/pistas över, och han tyckte att det va säkrare att lägga hoppet längre bort (typ efter det lilla hoppet är i början av filmen)

Jag frågade då om det va speciellt smart då man i det hoppet som finns ser infarten och kan då beräkna om det finns någon bakom hoppet eller om det är fritt, medans om man skulle flytta det längre bort inte skulle ha en chans i världen att veta om någon va bakom...

Han tyckte fortfarande att det va säkrare... Medans 2 andra liftvakter i min egen ålder (20år) körde på min linje och tyckte det va mycket bättre att hoppet låg kvar.

Tåls det att säga att när Stig åkte och blockerade hoppet och skulle beräkna att det va osäkert så va det pist träning i backen, (han är tränare vilket är lungt.) men förutom dom som tränade (~6-10 st) så va det bara folk som ville hoppa vilket resulterade i när han stod där så va vi iaf 15 pers som ville ha kvar hoppet och eller diskuterade om varför dom inte hade byggt ett på ett säkert ställe när snökanonerna ändå inte sprutade vissa kvällar då det va minus grader.

Detta bevisar bara att det är grymt underskattat av FAIK och om det ska bli någon rätsida på det hela hoppandet så borde FAIK ha en undergrupp för hoppandet.

Tackåhej. /linder

ps. fortfarande bara massa spekulationer från mig men alla spekulationer har en grund. Samt att jag gillar att spalta upp saker :D ds.
 
Senast ändrad:

Cruff

Ny medlem
Fråga är väl inte om de har rätt att bygga hopp eller inte, för den diskussion kommer ingen av parterna ge med sig på! Den stora fråga är om det byggde hoppen så det låg farlig till för andra personerna i backen. Om den låg bakom ett krön eller ut för ett krön, nära liftspåret m.m. är väl en viktigare fråga. Tycker man ska ha rätt att ha roligt i backen så länge ingen annan lider, så om hoppet ligger "skyddat" så varför inte låta dem hållas?
 

Hmps

Aktiv medlem
HAHA såg på filmen en gång till nu o upptäckte en ganska kul sak..

kolla va martin gör vid typ 22 sekunder kvar eller nått...

ÖH ! sen fuckar han åt Stig ;D HAHa
 

svveet

Ny medlem
Grabbarna verkar ju känna snubben så varför inte fråga om man får hjälpa te å bygga dom hoppen som anläggningen gör, så blir det som man vill ha det och alla blir nöjda.

sjukt ändå att gubben blev så sur
 

dean

Ny medlem
Jag har köpt mig en volvo 240 och funderar på att bygga ett hopp på riksväg 40. Inget stort sådär, utan bara lite i utkanten på vägen. Någon som vet hur mycket asfalt/grus jag behöver för att flyga ca 2-3 meter?
 

allez

Ny medlem
Här kommer den efterlängtade kommentaren av allas vår älskade Martin!

Hoppet som byggdes var så långt ut i kanten av backen som möjligt plus att det i princip bara var "hoppare" i backen den dagen/kvällen. Att det lilla hoppet skulle göra någon större skada är i princip omöjligt (där hoppet var anlagt är det ALDRIG någon som åker, möjligen nedanför landningen)

Det otroligt sjuka är att Stig, som förutom agerar ointelligent pistvakt är tränare i FAIK, hade satt upp två banor med kortkjäpp i HELA övre delen av backen bara nån timma innan. Vad är farligast? Inte fan är det nyttigt att bli påkörd av en snabb slalomåkare som ger järnet på träningen iaf.

När det gäller hopp- & parksituationen i Falköping bör man inte uttala sig om man inte vet, och jag begär inte att ni ska veta det heller. Men till er som föreslår att vi ska snacka med Stig & Co och hjälpa till hit och dit: Vi har försökt! Mer än vi kunnat.
I början av säsongen fick vi reda på att "parken" skulle läggas i en backe vid namn Mittlöpan. Redan då vart jag skeptisk eftersom den backen är väldigt brant och inte alls är bra som park. Men det gick det inte göra något åt, så det var bara att acceptera.
När snöläggningen i pisten var klar tog Stig kontakt med några av de åkare som uppskattar att hoppa osv. Vi talade om hur vi ville ha hoppet: En dubbelkick längst ner med typ 5-6m plattå. När hoppet var klart hade vi fått en stor snöhög placerad i det brantaste partiet i backen med en landning brantare än chockens vinkel. Plattån var knappa 2m. Detta accepterade vi också i början men det allra värsta var att ju längre hoppet hade stått där, ju mer sällan gjorde pistmaskinsförarna nånting åt det.
Ni vet att om man aldrig pistar landningen i ett hopp så stelnar så småningom hela skiten och det är absolut omöjligt att göra något med en spade, speciellt då landningen är så brant och det är så halt. Vi hade även ett (ETT) rail som vi satte upp själva. Detta var kanonbra i några veckor, men sedan pistades inte nedfarten och hoppet till railet blev helt förstört. Även detta hoppet var omöjligt att göra något åt. (Klimatet i Fkp är typ regn-kallt-regn-kallt, så hoppet allt blir is och stenhårt)
När de inte ens kunde hålla ett hopp till railet i skick orkade vi inte mer. Så vi började bygga hopp på andra platser. Det var typ varannan gång vi blev tvingade att ta bort våra små hopp, men det var det värt. Vi hade också på känn att vi skulle åka dit så småningom, så när vi såg Stig dendär dagen var vi inte speciellt överaskade.

Kortfattat: De ville ha hjälp med designen av "parken", vi hjälpte dem, men de gjorde inte som vi sagt. Inget underhåll fanns heller på det som skulle kallas park, och som ni vet: en park kräver underhåll.

Hoppas ni förstår nu. Och vi bygger inte hopp för att förstöra!

Sen är ju filmen rätt rolig, även om jag cpar ur lite i slutet. Allra roligast är när jag älgar (målbrott).

Puss på er allihop, jag älskar er också. Ses i Kläppen v 7!
 

allez

Ny medlem
Läste lite till som var värt att kommentera.

LemmeL: Vad skulle vi gjort istället? Plogat oss upp och ner i pisten dagarna i ända?

Stig vågade aldrig ta liftkortet, dock har jag inte återvänt dit. Det gör jag när någon säker källa lovar mig att där finns ett hopp värt att hoppa på.
 
T

t0m

Guest
Tjooockt med Creds till martin iaf !! bra att du stod på dig, hatar sånna sura gubbjävlar !!
 

SebRingeby

Ny medlem
vi har förökt att prata med stig men han lyssnar inte....
det skulle komma en kille från sällen och hjälpa till med parken men bara för att han undrade om han skulle göra en ritning övar hur det skulle va bara för att det tog sånn tid innan dom sprutade upp den backen så blev stig arg....
vi försökte prata med honnom inför den här säsongen men han svarar inte
 

Zachrison

Ny medlem
Vill bara påpeka till er som klagar på Stig, att utan honom så hade backen i Falköping varit nedlagt för många år sedan. Visa lite tacksamhet och försök ha en vuxen disskusion om hur/var ni ska bygga hopp osv. Det hjälper inte med ett jävla klagande på Freeride....
 
Senast ändrad:

skidnarkoman

Ny medlem
allez sa:
Läste lite till som var värt att kommentera.

LemmeL: Vad skulle vi gjort istället? Plogat oss upp och ner i pisten dagarna i ända?

Stig vågade aldrig ta liftkortet, dock har jag inte återvänt dit. Det gör jag när någon säker källa lovar mig att där finns ett hopp värt att hoppa på.
tja... vad sägs om friåkt i backen och utvecklat er åkteknik - heller bra skidåkare än bra jibber. ;P gått med i klubben och börjat nöta port eller gått hem och gjort läxorna/hyrt en film?
 

Olof91

Ny medlem
Kanske vore bättre att behålla liftkortet och sluta böla? Men det va grymt underhållande att titta på martin :D
 

linder

Aktiv medlem
skidnarkoman sa:
allez sa:
Läste lite till som var värt att kommentera.

LemmeL: Vad skulle vi gjort istället? Plogat oss upp och ner i pisten dagarna i ända?

Stig vågade aldrig ta liftkortet, dock har jag inte återvänt dit. Det gör jag när någon säker källa lovar mig att där finns ett hopp värt att hoppa på.
tja... vad sägs om friåkt i backen och utvecklat er åkteknik - heller bra skidåkare än bra jibber. ;P gått med i klubben och börjat nöta port eller gått hem och gjort läxorna/hyrt en film?
alltså... backen är för kort för att köra stora svängar i då är man nere direkt typ... små svängar är tråkiga och när pistmaskinen är trasig så blir hela backen som en stor isgata... (som den är nu mao)

Det backen duger till är hopp och träna på tekniken att åka baklänges ordentligt bra.. men när det inte finns hopp och pistmaskinen är trasig så är det inte så roligt att åka skidor där skridskor skulle passa bättre.

/ linder
 

antonryding

Ny medlem
lemmeL? HUR ORKAR DU DISKUTERA DETTA. GE UPP , DET ÄR JU FÖR FAN SOM ATTT SÄLJA BACON I IRAK EFTERSOM 99% PÅ DENNA SIDA ÄR FREESTYLE,JIBB,SNWOBOARD ÅKARE KALLA DET VAD DU VILL! ALLA VILL HA HOPP


VAD DEN DÄR STIG ÄR RÄDD FÖR SOM ALLA ANDRA DRYGA GAMLALIFTWAFFAR ÄR UTVECKLING DOM VILL ATT ALLA SKA ÅKA CARVING OCH ÅKA PORT MEN DEN TIDEN ÄR ÖVER INSE TWINTIP OCH BRÄDA TAR ÖVER MER OCH MER.
 

ekdahl

Ny medlem
tycker det är bra att han står på sig, för det är ju oftast så att kroppsstrumpeflickorna tar upp hela backen med sina äckliga portar och käppar.

är med om det varje måndag så jag talar av egen erfarenhet.

Tex igår när vi hade lite nybörjarkurs för snowboardkids så sätter slalomklubben upp portar och pinnar i hela jävla backen utan att ens tänka på att det är flera som har bokat backen då.

Sedan så kommer dom jävla äckliga idioterna och skäller på en unge för att han råkade korsa deras bana.

blir seriöst jävla sur.
 

Zachrison

Ny medlem
Kunskapen att bygga parker finns inte i Falköping för tillfället, men om nån är intresserad så kolla om Faik är intresserade av att skicka nån till Dreams-utbildningen på Hundfjället. Dock 20-årsgräns för att köra pistmaskin tror jag.
 

allez

Ny medlem
FAIK/Stig har inget intresse av att ha en park öht. Det märktes tydligt förra året. Som Electric Eg5 säger så fanns det en kille från Sälen som skulle hjälpa till, men det var inte intressant så Stig valde att göra allt själv. Jag begär inte att Stig ska vara bäst i Sverige på att bygga parker, men om någon erbjuder hjälp, tacka inte nej då!

Zachrison: Om du läste vad jag skrev innan så försökte vi föra en vuxen diskussion om hur och var hoppen skulle vara, men hur blev det med det?

Visst, Stig har gjort massor för anläggningen, men den nya generationens skidåkning motverkar han snarare.
 

Zachrison

Ny medlem
Kan hålla med om att Stig är ganska insnöad (humor) på banåkning osv. Antingen så kan ni ju försöka jobba på att få ett hopp å nåra rails, eller så kan ni helt enkelt skita i det och lägga energin på annat. Försök ta disskusionen med andra som är involverade i anläggningen. Kan nog gå lättare. Hade jag bara haft tid och möjlighet (och vart i falköping) så hade jag gärna hjälpt till. Kan dock höra mig för lite om nått går att göra.
 
N

ND

Guest
fyy faan man borde ju få bygga hopp (gubbjävel)
 
Senast ändrad:

Whaaat

Ny medlem
LemmeL sa:
Stackars liten kille.. han (martin) börjar ju nästan böla. Stackars liten.
Det är ju liftwaffe säger, ge fan i att gräva i backarna. Lämna in ett önskemål om att ni vill ha ett jävla hopp som går att hoppa på. Sluta förstöra för de som vill ha en hoppfri backe. Vad skulle ni säga om jag stack in på eran tomt och tyckte att det hade varit jävligt fint utan den där jävla granen som stör mig så mkt? Martin och Co har ingen som helst jävla rätt att gräva i backen, oavsätt varför dom gör det.

snorungar är vad ni är. Vet hut.
LemmeL var det din farsa eller? jävla tönt! Dom får väll fan gräva vart dom vill..om det inte finns hopåps som duger å köra i får man väll fan göra ett själv..
 

Kalasson

Medlem
GUbben kunde ju vart mer saklig och sagt varför...
Hopp ska inte vara mitt i backen kidsen kunde byggt det i kanten av backen eller hört med liftskötarna var de kunde bygga.. folk är sällan omöjliga om mna frågar först.

men att bygga hopp mitt i backen sådär är farligt.
 

perschan

Ny medlem
haha, fan va go kille. Men orka sånna "mogna" jäklar som skriver att man måste respektera de som vill ha hoppfri backe.. va fan har sånt folk att göra på freeride över huvudtaget.. de borde inte få kallas skidåkare...
 

Bergh

Ny medlem
Känner att de är lite för många personer som skrivit i denna tråden som ej klarar av att vara "SAKLIGA". dvs. inte hålla sig till ämnet,


Har inget emot varken stig eller martin, Men ja tycker att båda kunde bete sig lite mer vuxet och använda ett lite mer vårdat språk.

Vem de nu är som lagt ut filmen skiter jag i, men tycker de inte är riktigt rätt och hänga ut någon person på detta viset som ni nu gör. Tror inte ni skulle vilja bli behandlande på samma sätt.

Vad innefattar stig så tycker ja han kunde utryckt sig lite bättre å inte stå och gapa över halva backen på en kille som är i den åldern och med så starka ord.

Har varit pistmaskinist i fkpg en säsong, varför ja inte fick fortsätta vet ja ej, och bryr mig faktist inte heller.

Nu till ämnet
Tycker de är helt ok att bygga hopp om de byggs på säkra grunder, med bra avspärrningar, klar sikt efter och runt hopp, kanske en varningsskylt som beskriver hoppets svårighetsgrad och en skylt att hopp görs på EGEN risk.

Vill nog påstå att vi fick upp ett riktigt bra Big Jump för 2 säsonger sedan då jag och sebastian "efternamn kommer ja inte ihåg" pistade upp ett kanon hopp.
Har för mig att de då blev klagomål på hoppets storlek (för stort)
Det är ju alltid svårt och uppfylla allas önskningar då skidområdet har en begränsad yta.
Fast alla vill ju ha sin del av kakan så ett hopp kanske vore på sin plats.
Men då ska de diskuteras runt ett bord och inte gapandes i backen.

Har inget emot någon av personerna ifråga.
Känner dom väl då ja har tränat martin i slalom, och haft stig som tränare.
Så no hard feelings, detta var bara lite snabba tankar ja skrev ner nu när folk håller på med en massa påhopp på folk.

Mvh: En avdankad tävlingsåkare/jibber.

Ps: hoppas du har de gött uppe i sälen zack. ds
 
Senast ändrad:
J

JoInt-1992

Guest
Han va ju helt sjuk. Det va en gubbe som skrek så åt oss när jag va i branäs nu v.7 på sportlov..
 

Snödjup

Snödjup har sommaruppehåll i väntan på vinterns snödump.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp