Finland, platser som du inte har hört talas om

jariarkko

Ny medlem
Med så bra skidområden i Sverige, jag vet inte varför man skulle resa till Finland för att åka skidor. Men om du råkar komma hit för en eller annan anledning, här är ett par idéer där du kan åka skidor.

Muminvärlden

Min unge gillar att åka dit varje sommar, och jag ser också en hel del turister från Sverige där. Men visste du att det är också öppet på vintern? Det är, en vecka från 16 februari-24 februari. Lite kyligt kanske, jämfört med din sommar besök. Hur som helst, om do kommer hit, du kan också ta skidorna. Och göra några extrem skidåkningar. Ta dina isyxor, också, för återresan tillbaka till Muminhuset.Läsä hela artikeln från här: Moominworld cliffs blog article

(Varning:...! Detta är en riktigt dum plats att åka skidor. Klipporna är extremt farliga. Gå inte dit och om du gör, aldrig, aldrig, ta några ungdomar med dig.)

Peuramaa

Skidområdet nära mitt kontor i Kyrkslätt. Kanske den bästa litet område i huvudstadsregionen. Peuramaa är liten, bara 55 meter hög. Men det har många körningar. Och viktigast av allt, det har intressanta lekplatser på och runt i backarna. Hopp. Klippor. Träd. Skogar. Och kvällarna eller i dåligt väder, verkar det alltid ha intressanta färger.Folk frågar ofta om huruvida det är bättre att spendera sina ski semester: i Peuramaa eller i Chamonix. För två veckor sedan hade jag möjlighet att besöka både Peuramaa och Chamonix, när dom öppnade. Nu kan jag äntligen svara på detta viktiga frågan.

Läs hela artikeln om jämförelsen här: Peuramaa vs. ChamonixGrankulla

Skidområdet nära mitt hem, bara 2 kilometer bort. En av de minsta områden i Finland, bara 50 meter hög. Men jag har hittat massor av intressanta skidåkning på den. På natten, vid ankomsten av den första frosten, den slutliga lapp av snö i början av sommaren, Valborg, osv. Och jag har inte ens börjat att tala om offpist linjer.Kontrollera alla artiklar här: Seasons at Kauniainen, Back to Kauniainen, Grani Summer Ski, Skiing at 3AM, Frost Is Enough.
 

jariarkko

Ny medlem


På nyårsafton firandet brukar innebära fyrverkerier. Det förefaller lämpligt att lägga in en video om brand, pyroteknik och skidåkning. Och uppoffrande hedniska ritualer, naturligtvis.

 
U

user133436

Guest
Riktigt, Riktigt Jävla bra tråd. Ursäkta språket.
 

jariarkko

Ny medlem
Det här är inte riktigt i Finland, men ganske det är alla fall intressant. Skidåkning under jorden. Tunnlar och grottor. Skidliftar som går under flygplatser. Några platser som jag har åkte och vissa att andra har åkte.Hela artikeln finns här.

Finns det någon som vet andra platser där man kan åka skidor i grottor eller tunnlar?
 

Skandinaven

Ny medlem
Instämmer! I sverige hittar du bättre offpist och längre backar men på vår sida finns det en hel del skidorter med riktigt fina snowparks. Jobbar femte säsongen på Levi och jag måste säga att parken blir bättre år för år. Nästa säsong har dom planerat att flytta parken från lift 13 till lift 9 vilket betyder att parken kommer att bli mycket längre och större.
 
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp