För Feg ?

Nattva

Ny medlem
Tja! jag har åkt snowboard i 4 år . När jag testar 360 osv brukar det sluta med krash ! De säger att det är för jag har för lite fart osv ! men jag är så jäkla feg . känns att jag sa skada mig !! Nån med tips hur man peppar sig själv lite ? eller kan träna innan man utför tricket i ett hopp ! tacksam för svarrrrrrr !
 

simonrydstedt

Ny medlem
träning ger färdighet:)
du kan ju börja med att hoppa i småhopp och sen gå till störrre och större, och tänk inte så mkt, kör bara!:)
 
E

eff

Guest
Du kommer att minnas det du inte gjorde när du lämnar din kropp. Må det du minns vara så lite som möjligt.
 

Raaz

Ny medlem
fixa lite The Cool Kids i lurarna sen så kommer det automatiskt :)
 
Senast ändrad:

Mnemonic

Ny medlem
Det här kommer nog låta helt fel men, du måste först acceptera att du kommer att slå dig någon gång så tillåt dig själv att krascha, slå ut en tand eller bryt ett ben. För du kommer att träna för att just undvika sånt för här är lite tips som har hjälpt mig rätt mycket:

1. Om du inte redan har, köp en kruka och dunka på huvudet.
2. Har du råd, köp även en ryggskena så har du det viktigaste skyddat.
3. Som tidigare talare, träna träna träna.. Åk ut i lämplig offpist precis i anslutning till pisten där du har lite puder men inte för brant och hitta mindre avsater och så slår du på Rammstien i iPoden och dundra loss där ute.
4. Öva att ramla. Ja faktiskt :) Inom budo kamparterna får man lära sig att andas ut helt och ta emot fallet med en rullning. Det fungerar på samma sätt på brädan. När du är på väg att falla, andas uuut och kryp ihop något och ta emot fallet med överkroppen.
5. Styrketräna :) Det gör alltid gott att ha lite extra.

Det kanske låter som nybörjar grejer och du säkert känner att du bemästrar åkningen och det har jag full respekt för. Men det handlar inte om det, så ta det inte som någon kritik för din åkning :) utan råd för hur man kan ta emot ett fall.

Jag själv kan berätta att jag smällde i landningsvallen till big jump hoppet första gången, stukade två revben( för lite fart ). Året där på smällde jag knäet i half-pipen, uppsvälld i två veckor. Och när det var läkt var jag dum nog att göra samma sak igen. Poängen är, man slår sig. :)
 

700312

Ny medlem
bygg ett litet hopp där du landar mjukt i puder om du kraschar, då behöver du ju inte vara rädd för att ramlar överhuvudtaget? för övrigt så är ett ryggskydd helt suveränt, då det "fördelar ut" smällen på ett skönt sätt om du råkar krascha. Jag åker inte en meter utan ryggskydd och hjälm. Bättre att tillbringa våren i en Park och inte på sjukan!
 

Boardberg

Ny medlem
Jag brukar tänka , ähh skit samma de får då som de går . efteråt när man har gjort de känns de hur bra som helst och sen tänker man de var ju inte så farligt!.
då fortsätter man pressa sig mer för man vill ha den känslan :)


åk bara tänk inte, de brukar funka för mig.
 
Senast ändrad:

Corin

Aktiv medlem
Tänk såhär: (ja, jag tänker så innan varje linje)

"Vad är det värsta som kan hända?

Jag kan dö.

Då dog jag iaf på ett djävulst coolt sätt. Nu kör vi!"
 

mmarcus

Medlem
GOS sa:
Tänk såhär: (ja, jag tänker så innan varje linje)

"Vad är det värsta som kan hända?

Jag kan dö.

Då dog jag iaf på ett djävulst coolt sätt. Nu kör vi!"
haha word!

då kan du impa lite på killarna också, vet att nästan alla killar här på forumet diggar tjejer i parkerna ;)
 
Senast ändrad:

Granli

Ny medlem
lyssna på peppande musik och så kan du göra som jag brukar tänka, 'sjukanmäla, sjukanmäla, sjukanmäla' funkar suuuusen :D
 

Palsmastaren

Ny medlem
Alltid så bestämmer ja mig för att ja ska göra det innan jag går in till hoppet så kroppen o hjärnan är inställd på det, om man tänker att man ska testa om det känns bra på väg in i hoppet så klarar man det aldrig. Det som fick mig att våga var att jag åkte med polare och när den första klarade det så ville man inte vara sämre så då gjorde man det till varje pris!
Dock åker jag skidor man antar att det funkar ungefär likadant :)
 

hilla

Ny medlem
börja med att göra 180's över små vallar i backen, träna på att gö 360's på marken. se först till så att du får bra kontroll i luften när du gör vanliga straight airs.

oftast är det bättre att ta för mkt fart än för lite. men gör du de i väldigt små hopp så gör det oftast inte så mkt om du tar för lite fart.

när du snurrar fs 360, så går du ut på hälskär,tänk på att den främre axeln är den som för rotationen, och kom ihåg att ta med blicken runt.

för att stompa landningen så blir det lättare om du ser till att du är ordentligt mjuk i knäna när du kör in, då landar du oftare med böjda knän och landningen blir mjukare.

sen är de bara att tro på sig själv och nöta, det är inte farligt att slå sig. och man måste slå sig för att utvecklas :)

be dessutom någon filma dig så att du kan se själv vad det är som händer :)
 

Snödjup

Advertisement
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp