Förskjuten gjutning på nya skidor - råd mottages tacksamt.

Loserindustries

Ny medlem
Fick precis hem ett par nya skidor och ser att underlaget förskjutet i längdled vilket gör att stålkanten sticker ut. Bägge skidorna har problemet men utsticket är bak på ena skidan och fram på den andra. Är det här ett problem eller något som man kan förvänta sig? Det känns som risken för delaminering är överhängande? På den övre bilden går att se att den redan har börjat delaminerat lite av transporten i en kartong... känns inte 100% stabilt.

Bägge bilderna är på bakre delen av skidan, men exakt samma förskjutning ses på skidspetsarna fram (fast i omvänd ordning).

IMG_4029.jpeg


IMG_4030.jpeg


Jag har inte monterat skidorna än och funderar på lämna tillbaka dem innan 14 dagar har gått. Råd mottages gärna.
 

MnO

Aktiv medlem
Den översta bilden ser inte ut som en fel i produktionen, utan snarare som att någon har smällt i skidan i ett betonggolv eller liknande. En rätt vanlig skada, men inte på helt nya skidor. Såg de ut så i butiken eller när du öppnade lådan skulle jag diskutera ärendet med butiken. Det är sannolikt inga problem att limma skadan och få det att hålla, men det ska man ju inte behöva göra på nya grejor.

Den nedre bilden är värre. Där handlar det om ett produktionsfel. Det är omöjligt att säga hur det kommer att hålla i praktiken. Det paret skulle inte ha gått igenom kvalitetskontrollen. Reklamera och begär ett annat par, eller lämna tillbaka och leta efter något annat.
 

Snödjup

Advertisement
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp