Förstaårssäsongare 19/20

Hanna1

Ny medlem
Hej!!

Jag var i Cham på jobb för två veckor sedan och har nu bestämt mig att jag vill bli en säsongare till vintern. Jag vill dra så tidigt som möjligt för att hinna få jobb, och stanna till april/maj.

Jag är en 20 år gammal tjej från Luleå (= van vid vinter och snö) som till vardags jobbar med barn och dömer ishockey. Mitt största fokus under vintern kommer vara skidåkning (utvecklas och utmanas), jobb, bli bättre på franska och lära känna nya vänner. Självklart lite festande också, allt som är kul och gör en glad, men i första hand skidåkningen!!

Fokuset är på de franska alperna, men ej bestämt vart. Cham verkar trevligt, men kanske lite för mycket svenskar (?) samtidigt vill man ha en bra gemenskap... tips?

Jag har åkt skidor hela mitt liv, men är inget proffs på just säsong och vad man behöver köpa och styra upp osv. Vad har ni för tips på skidor, lavinryggsäckar, hur man packar för en säsong? Hur många jackor och hur varma kläder behöver man?Hur fixar man boende? Köpa skidor på plats? Säga upp lägenheten hemma? Jobba i restaurang eller butik? Hur mycket pengar behöver man om man tänkt jobba? Hur fungerar det med skatt?

Alla tips mottages gärna, och hör av er om ni är intresserade att hänga med mig i vinter eller bara spåna idéer, öppen för allt!!
 
Senast ändrad:

xQubeZ

Aktiv medlem
Jag har funderat mycket de senaste veckorna på att försöka göra en säsong 19/20 istället för att börja plugga (lockar inte alls..). Personligen är jag nog mest inne på Chamonix isåfall. Spenderade de första veckorna i februari där och blev smått förälskad utav stan och skidåkningen man kan hitta där. Jag är 19 och är ute efter mycket skidåkning och fokus på off-pist men även att allmänt bli bättre. Åkt skidor sen jag var liten. Ifall det låter intressant eller bara vill diskutera ideér allmänt kan du DM på insta: https://www.instagram.com/dav1db__/
 

SoniaLi

Medlem
Hej Hanna!
Vad kul att du vill säsonga! Jag är också sjukt sugen på säsong i alperna samtidigt som jag har väldigt många olika planer inför nästa vinter. Får se vad som händer och om jag kan bestämma mig nån gång. Jag har åkt skidor hela mitt liv och tänker lite som du att jag vill utvecklas och utmana mig själv. Jag har heller aldrig gjort säsong i alperna så jag har inte så mycket tips eller erfarenhet än.

Vill du dela med dig av lite idéer eller höra mina? @li_sonia på insta, hör av dig!
 
Hej Hanna!

Vad kul att du ska säsonga. Jag själv har säsongat som skidinstruktör i både Österrike och Kanada och har massa tips! Inte just om franska alperna med allt kring packning och livet i allmänhet i skidbacken :) Hojta till om du har några frågor matilda@snowminds.se
 

MarkusO

Aktiv medlem
Ett sant lyxproblem att sitta och välja säsongsort.

Kort inspel: I orter med sån dignitet som Chamonix blir du en av hundratals svenskar. Gemenskap ja. Men också nackdelarna i upplägget. Det låter i mina öron som en mitt-emellan-ort kanske är bättre som förstaval?

Jag är kass på Frankrike, men jag kan tänka mig att tex Val D'Isere, Tre Dalarna, Serre Chevalier eller nån sån variant med typ 30-50 (?) svenskar på plats är nån slags gyllene medelväg.

I termer av Österrike, som mer är min hemmabana, skulle det väl motsvara att välja bort St Anton till förmån för Zillertal eller Ischgl så att säga.

Sen tycker jag ju rent personligen att en ort med 10-talet svenska säsongare eller så är ännu bättre. Där man blir "svenskarna" med alla i byn. Men kan samtidigt förstå att det tar emot lite med ett sånt upplägg.
 

AxelRyden

Ny medlem
Vi är 2 grabbar i 20 årsåldern som ska säsonga i Chamonix. Vi letar boende så om det är någon med bra tips så är det bara att höra av sig:) kram
 
Hej!
Jag är jättesugen på att göra säsong i alperna i vinter! Vore kul att höra dina tankar och planer!
Så här gärna av dig på insta dm: johannasarnbrink
 

OscarWelen

Ny medlem
Hej!
Jag vill också göra min första säsong i vinter och skulle gärna vilja spåna ideer och planer!
Hör gärna av dig på insta dm: oscarwelen
 

Senaste inläggen

Snödjup

Snödjup har sommaruppehåll i väntan på vinterns snödump.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp