Funderingar om japanskt pow!

AxelHassel

Medlem
Hejsan allihopa!
Jag har fått för mig att åka till Japan några veckor nästa år och efter att kollat runt på forumet och på nätet så har jag kommit fram till några funderingar!
Har alltid sett Japan som världens puderparadis med Kanada på någon slags andra plats, men nu när jag börjar kolla upp säsongsnederbörderna på dessa platser så visar det sig att flera orter i Kanada har mer/lika mycket snö än vissa japanska orter (Whitewater 13m, Revelstoke 11-12m osv). Vad jag förstår så snöar det mer i norr än runt Hakubaområdet (ca 12m) då niseko har runt 15 meter i genomsnitt.

Om man väljer norra delen är jag helt med på noterna men min fråga är:
Varför åka till Hakubaområdet när flera kanadensiska orter får (minst) lika mycket snö om vi bortser från kulturen och då det är snön som är det viktiga? båda platserna är ju kända för sitt lätta puder men är det ngn skillnad på snön?

Hoppas ni kan ge mig lite klarhet!


Whitewater http://www.akaskidor.se/artiklar/artiklar/20080121/nelson-whitewater-storleken-har-ingen-betydelse
Revelstoke http://www.revelstokemountainresort.com/conditions/historical-snowfall
Niseko http://en.wikipedia.org/wiki/Niseko,_Hokkaido
Hakuba https://www.freeride.se/content/5728/
 

free_fall

Aktiv medlem
Åk till Kanada, Hakuba är inget jämfört med Kanada.. detta säger jag bara för att vi ska fortsätta få ha Hakuba relativt ensamma.
 

Goora

Ny medlem
Tja Axel

Är inte säsongen ganska så mycket kortare i Japan? Kan i så fall vara en förklaring.
 

Soppan

Medlem
Goora sa:
Tja Axel

Är inte säsongen ganska så mycket kortare i Japan? Kan i så fall vara en förklaring.
Helt rätt! T.ex. i Niseko snöar det rejält konstant i nästan i ca 2,5 månader. Jämför det med Kanada där det oftast snöar mycket i början i dec/nov för att sedan vara lite "torka" och sedan dumpa senare igen i mars/apr.
 

havreboll

Aktiv medlem
Kanada mäter mellan Nov-Apr =1,8 m/mån
Japan mäter Dec-mars = 3,75 m/mån

Själv har jag varit i Revy och ska till Niseko/hakuba i vinter

Sen är ett tips att inte ha åka skidor som källa, större skojare får man leta efter.
"Åker man för nära ett träd kan snön och grenverket ge vika och du kan plötsligt befinna dig i fritt fall på väg mot marken tio meter längre ner". Jag skulle vilja se dessa 10 meters tree wells...
 
Senast ändrad:

SSyk

Ny medlem
På Hokaido är det nästan pudergaranti hela Januari. På de flesa anda bra skidställen kan det vaa pwrfekt, en det kan ockå vara piss. I t.ex. Niseko är det bra i Januari!
 

UEnarsson

Ny medlem
Var i Niseko med Xtravel i mitten av Januari i år. Snöade i princip 24-7 då vi var där. Berget snöade igen till nästa dag, så det var bara att ta samma repor dag efter dag. Inte världens längsta åk dock. Men i princip inga liftköer så det blir många åk/dag. Rekommenderar resa med guide så hittar man guldkornen lättare.
 

whippo

Ny medlem
lillishard sa:
Finns det någon som har varit hos Pär och provat hans "privata" berg?

http://www.parpowparadise.com/par/parpowparadise.html
Nej men provade Mike och BIG Mike´s"privata" berg. De kör med catski i Niseko. Skulle kanske inte säga att det är värt så mycket pengar som det kostade. Okej du får orört puder i varje åk och då var det behov av snorkel men allt tar tid hela tiden. Vänta på att alla ska komma ner, packa, åka upp osv, allt tog tid.

För er som inte varit där så är det inget som på filmen på hemsidan. Det fan snöar hela tiden och det är fett mycket mer snö. Det där måste vara i slutet av säsongen eller något.
 

Snödjup

Snödjup har sommaruppehåll i väntan på vinterns snödump.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp