Gå upp i storlek på pjäxa?

MartinDafgard

Ny medlem
Tjenare funderar på en bekvämare pjäxa. Har idag Head Raptor supershape som jag haft som pistpjäxa i storlek 24.5. Den sitter som gjutet på foten och är perfekt i pisten. Dock är den så tight att jag måste ha en tunn sportsocka i den tjockare ullstrumpor är bara att glömma. Foten är mätt till 24.2. Tror ni det kommer kännas skit med 25.5 när man åkt in den? Nåt tips på någon freeride pjäxa som känns liten i storleken? Kan tillägga att head pjäxorna har jag kört på i 6 år.

/Martin
 

herrgard

Medlem
En 25.5 blir ju inte bara större på längden utan även i höjd och bredd. Hittar du en pjäxa som kan hålla fast din fot även i en större storlek så funkar det ju bra men generellt sett brukar folk bara gå upp i storlek på turpjäxor där du använder dem till att gå mer än att åka. Jag har också fötter strax över 24 cm och har aldrig varit helt nöjd med en pjäxa i storlek 25. Asskönt att gå med men sämre att åka med.

Sen fattar jag inte vad du menar med strumporna? Man har ju alltid tunnast möjliga ullstrumpa på sig, och bara en.
 

MartinDafgard

Ny medlem
Tack du har nog rätt har aldrig åkt i ett par 25:er. Med strumpor menar jag att jag köpte ett par specialstrumpor för skidåkning i typ merinoull men de kändes alldeles för tjocka. Nu med supertunna strumpor från Bula men det blir lite kallt ibland.
 

Ruben

Medlem
Gå till en bra Bootfitter. Ta med dina pjäxor. Låt han/hon titta på dina fötter och mäta dom.Så kke det kan tryckas lite etc för att få dom passa din fot. Har du en formgjuten sula nu? Om inte ,gör sådana.
Är dina pjäxor inte för dina fötter, köp nya.
 

Drkosmos

Ny medlem
Finns batteridrivna värmesulor och värmesockar. Hade jag haft ett par pjäxor som satt som gjutna skulle jag aldrig tänka tanken på att byta. Köper du en rymligare är nog bara risken att du spänner dom hårdare vid åkning = punktttryck, smärta, dålig cirkulation och kalla fötter.
 

dallan

Medlem
Kör med varma kläder, det är bästa botemedlet mot kalla fötter.

Men visst gå upp i storlek kan va en komforthöjare, har själv 28,8 fot, kört 28,5 hela livet tills för två år sen då jag gick upp till 29,5. Bästa jag gjort i pjäxväg, och åkning har inte blivit lidande.
 
Senast ändrad:

iSooLi

Aktiv medlem
Eftersom pjäxan verkar sitta riktigt bra känns det som en omväg att i förstaläget byta bort dem. Finns det möjligen nån möjlighet att ner slipa underlägget under innerskon en halv till en millimeter?

Det kan ge den extravolym du söker utan att sabba passformen.
 

eriC1

Medlem
Du har nog garanterat en ganska volymiös fot om du tycker 24,5 är tajt för din 24,2 fot. Vet inget om pjäxan i fråga om den är lågvolym eller ej men troligen finns det pjäxor som passar din fot bättre.
Jag själv har en ganska smal, låg fot som är 282 mm, och skulle aldrig drömma om att simma runt i en 28,5 pjäxa (undantaget toppturs-tofflor), annars är det alltid 27.5 som gäller för min fot.
Så jag skulle tro att en bekvämare pjäxa i ditt fall är antingen en modifiering av dina nuvarande, eller en annan i liknande storlek som passar din fot.
 

Snödjup

Advertisement
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp