Hur är Engelberg i november?

Davvvee

Medlem
Hur är Engelberg i november?
Engelberg/Titlis öppnar liftarna idag. Om man skulle åka dit nästa vecka, hur är åkningen jämfört andra glaciärer? Pisterna 1, 2, 3 och 4 är öppna (karta nedan). Svårt för en som inte varit där att säga om det är något att hänga i granen. Hur stor skillnad är det mot glaciäråkning i t.ex. Zermatt?

Andra förslag på områden i Schweiz för att åka några veckor nu i november/början december? (Nära Zürich fördel men inte nödvändigt). Zermatt är dyrt. Känns som att man får trängas mycket med träningsläger i Saas-Fee, annars är väl de två egentligen bäst just nu med tanke på höjden?
DD3E8B3C-4CCF-47BD-8128-416078DC879C.png
 

Kalle_Luzern

Aktiv medlem
Hur är Engelberg i november?
Öppet sen 9 oktober faktiskt på glaciären!
Var där ett par timmar idag, skönt att komma över dimman! Åka från Sverige för åkningen idag hade jag inte gjort...
Pisterna på glaciärerna är bra (1 och 1a), men på helgerna fulla med skidklubbskids. Kan ha kul i korta åk bredvid pisterna också! Går inte åka den gula (Rotegg) till Stand, för lite snö.
Pist 2: öppen till anslutning till 3 och sen biten från stolsliftstationen ner till Trübsee. 4 bara röda delen öppen. Samtliga bara konstsnö i princip.
Verkar kunna komma lite mer snö i veckan som kommer, håll tummarna!

Tänker att Saas Fee kan vara ok, världscupen har ju iaf startat så nog inte så mycket landslag etc. iaf? Inte kollat vad de har öppet, så ren spekulation.
Davos har en del öppet har jag sett, Schweiz landslag hade läger där för ett tag sen.
 

Davvvee

Medlem
Hur är Engelberg i november?
Tack för rapporten! Sitter i en lite prekär situation i Österrike, så får hitta ny bas nu. Tror nog jag satsar på Engelberg, verkar trevligt.
 

Kalle_Luzern

Aktiv medlem
Hur är Engelberg i november?
Tidigare skidstjärnan Mattias Hargin var där nere nyss och la upp lite videos på sin youtubekanal.
Ser riktigt trevligt ut.
Typiskt influencer-inlägg? 😂 Visst, har fått en del pudersvängar däruppe redan den här säsongen, och kom ju en-två dm förra helgen. Varit varmt i veckan, så mer varierat före idag. Korta åk på glaciären, men perfekt försäsongsträning och bättre än ingen åkning alls. Folk (eller galningar?) har kört Steinberg redan också, men nu är det barmark sista flera hundra höjdmeterna. Bra i Engelberg är att det kan fylla på väldigt fort när det blir nordvästläge. 👍🏻
 

Senaste inläggen

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp