Hur hänga skidorna på väggen?

Muerto

Ny medlem
Jag tänkte hänga upp de nya skidorna på väggen i väntan på snön, men då slog det mig: Hur fanken gör jag det bäst? Med minst åverkan på lägenhetsväggen...?

Har sökt men inte funnit någon lösning.
 

Koste

Ny medlem
Jag spikade upp dom. Man det var ett par lagg från 30 talet.

Taklist? Sätt i 2 spikar och häng dem med fisklina i tådelen på bindningen.
 

Ace_DG

Aktiv medlem
En synnerligen relevant fråga! Många har i hemlighet ställt sig den, därom är jag förvissad. Jag känner människor som tapetserat hela väggar i sina lägenheter med skidor, upphängda i kronologisk ordning, komplett noteringar om dess olika åkmässiga kvaliteter och ev entuellt bidrag till sportsliga framgångar. Bindningarna, där dom fortfarande finns kvar, kan som parantes nämnas vara utmärkta som hängare för en t ex en klädgalge eller en våt handduk. Mycket chic!

Nåväl. Den gängse upphängningsmetoden torde kännetecknas av att skidans bakände stöds mot vägglisten. En liten flik av plast trä eller metall skruvas i listen och förhindrar skidan att glida av den samma. Eftersom varje sann skidsamlare i princip aldrig kan tänka sig borra i skidan och brutalt spika upp densamma (fy, Koste!), måste ett speciellt fäste av t ex aluplåt tillverkas. Den bockas på ett sådan sätt att plåtdetaljen först skruvas i väggen (t ex) varefter skidans brätte medelst en enkel manöver snäpps in i anordningen. Glöm nu föralldel inte att klä anordningen med ett mjukt tyg (velour t ex) sa att rariteterna inte får oönskade repor (förutom dom tidigare ärorika rent operationella reporna).

En förundrad omvärld kan nu beskåda dessa tecken på ditt livsverk i dom branta sluttningarna. Dom kan också tyst och förundrat reflektera över ditt mentala tillstånd...

G´day buddies!

Hem nu!
/A
 

Muerto

Ny medlem
Provade förrut att hänga dom medelst en lina runt bindningarna fästa i ett par tavelkrokar över sängen. Mindre lyckat. Såg skitsnyggt ut ett tag med dom hängande horisontellt 3 meter upp. Men efter en halvtimme hördes en dov duns när dom trillade ner på sängen. Spikarna i krokarna hade på något skumt sätt letat sig ut ur väggen...
 

Snödjup

Snödjup har sommaruppehåll i väntan på vinterns snödump.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp