Italienska skidorter

pjexet

Ny medlem
Italienska skidorter
Hej!
Vi skall i vår tillbringa två veckor i Alperna, en vecka i Schweiz/Österrike och en vecka i Italien. Nu finns det ju hur många skidorter som helst i Italien och jag undrar om ni har några tips på trevliga italienska skidorter. Vi vill inte åka till någon av de orter man kan åka charter till från Sverige, utan helst till en mindre ort. Vi kommer att bila ner till Alperna. Vi har följande önskemål:
- Liten, mysig, pittoresk och vacker skidort.
- Skidsystmet måste inte vara jättestort. Orten får gärna ligga nära större skidort så man kan göra någon dagsutflykt till ett större system.
- Man skall kunna ta sig ut i backen utan att behöva åka buss jättelångt och sedan kånka på skidorna i evigheter.

Nja, som ni kanske förstår är vi inte ute efter att åka till någon bum-ort med hett nattliv....... utan är mer ute efter en bekväm skidsemester med god italiensk mat och breda smöriga pister.
 

carvingkimbo

Ny medlem
Italienska skidorter
Predazzo är en helmysig by, iofs utan skidåkarkänsla, med det fina systemet Ski Latemar runt knuten. Sedan har du ju Arabba och Canazei, som även de ingår i Dolomiti Superski. Också fina, typiska pistsystem i Dolomiterna, utan att på något sett likna Cortina, med pälsar o Ferrarisar. Mycket bra piståkning i samtliga nämnda. Off pist finns också, men är inte av den lättillgängliga typen, bredvid liften. Dessutom kan pistpolisen ha ett o annat att säga om off-piståkning. I alla fall om ni inte ser ut som fullfjädrade freerideproffs, eller alpinister.
Lycka till

/K
 

PO_ljung

Medlem
Italienska skidorter
Kommer ni från Österrike/Schweiz så låter det när tills hands att ni susar genom Brenner passet eller St Gottard. Kommer ni via Brenner är ni mitt i Dolomiterna som har väldigt väldigt fin natur. Jag bor själv där sen två månader och kan säga att det finns många mindre anläggningar i anslutning till småbyar. Anläggningar där ni inte kommer att se Charter bussar. Jag har själv gnessat runt varje helg för att spana in backarna och få grepp om dessa. Bil kan nog passa väldigt bra plus att man är morgonpigg. Sen är Italienarna lata så det är inte långt till liftarna. Jag vill inte rekommendera någon speciell backe eftersom jag inte provat dessa backar ännu men lokalinvånarna här talar gott om Dolomiti Superski, Canazei, Cortina mm. Kolla länk http://www.dolomitisuperski.com/ Där hittar ni info om backar och priser på kort mm.
 

pjexet

Ny medlem
Italienska skidorter
Tack för tips! Skall söka mer info om orterna.
Jag var i Courmayer i våras och tyckte att det var väldigt bra, vackert, mycket snö (det snöade första dagen och sedan var det strålande sol hela veckan), fina backar, trevlig by och underbar mat. Det är egentligen något likande jag är ute efter fast jag vill ha tillgång till ett större system. Man åkte väldigt fort igenom systemet i Courmayeur och La Thuile som vi åkte till en dag var lite väl flakt.
 

Tobbe101

Ny medlem
Italienska skidorter
Vi är ett gäng som ska till Gressoney la Trinité (Aostadalen) hela säsongen. Inga charterresor dit vad jag vet. Sembo har ett par lägenheter där, så det kanske blir några fler nordbor än vi sex, men inte så många. Skidområdet Monterosa lär vara stort och orter som Alagna och Champoluc ingår. Fokus lär ligga på skidåkning (för vår del utanför pisterna, men dessa lär också finnas ). Har aldrig varit där så mycket mer än så kan jag inte säga än. Jo förresten det ligger ganska nära Chamonix :)

/Tobbe
 

TerjeS

Ny medlem
Italienska skidorter
Ving har reiser til Gressoney og Sportsreiser til Champoluc. Ellers annonseres det svært billige flybilletter til Milano i Norge nå, 595,-
 

Feitaboogie

Ny medlem
Italienska skidorter
Jeg tilbrakte to måneder i La Thuile forrige sesong. Det er en veldig trivelig by, få turister (noen svenske og noen engelske). Skisystemet i La thuile er ikke så veldig stort, men til gjengjeld er det store offpiste områder som dere kommer til å ha helt for dere selv (Vi kjørte usporet pudder to uker etter snøfall etter å ha gått i fem min). La Thuile er mye billigere enn courmayeur som ligger like i nærheten. Far la Thuile tar det ca 45 min å kjøre til chamonix. I tillegg vil dere ha tillgang til alle orter som ligger i Aosta dal systemet. Gode muligheter for heliskiing.
Det eneste minuset er at toppheisene av of til er stengt pga usikkert vær i passet mellom Italia og Frankrike. Det er ca 30 min kjøring til Punta Hellbronner. Her er det muligheter for enten å ta breen ned til Courmayeur eller ned valle blanche og oppigjen på aguille midi for deretter å traske opp til punta hellbronner igjen og ned til Courmayeur.
La Thuile er et veldig fint sted hvis skikjøringen og ikke party er det viktigste. Når dere har bil gir dette stedet enorme muligheter far all type skikjøring.

Vil du vite mer er det bare å sende med en amil, så kan jeg gi deg litt info og bilder.

 

Wrex

Ny medlem
Italienska skidorter
Champoluc är att rekomendera om ni vill komma till en liten och pittoresk by. Var där i 4 veckor föregående säsong och har bara bra erfarenheter från området som sträcker sig från Champoluc till Alanga, grym skidåkning. De svenska "skidturisterna" i by är inte många utan knappt märkbara. Skidsystemet Monterosa har en bra hemsida där all info. finns www.monterosa-ski.com, närheten till Chamonix och Cervinia är perfekt för dags tripper med bil. Liftkort kan köpas som täcker både hela Monterosa systemet och de större systemen i närheten som t.ex. Chamonix.

Cíao
 

gubbfan

Aktiv medlem
Italienska skidorter
Kolla in Valtornenche som är sattelitort till Cervinia. Valtornenche ligger på vägen upp till Cervinia som den delar liftsystem med. Åkningen är riktigt bra med betydligt bättre piståkning än Monte Rosa. Det finns skyddad åkning för dåligt väder dagar.
Möjlighet att göra dagsutflykt till Zermatt ä inget minus.
En annan utflyktsmöjlighet är att ta bussen 10 min neråt dalen till Chamois ett bilfritt litet skidområde. Därifrån tar man sej i enkel offpist tillbaka till Valtornenche.
Den här delen av Italien kombineras lätt med Schweiz genom Saint Bernard tunneln.
Trevlig semester
 

Jespr

Medlem
Italienska skidorter
Jag brukar vara i en liten dal som heter Ahrntal i Südtirol, som har två mycket fina skidbackar (Klausberg och Spiekboden) och det ligger inte så långt ifrån dolomiterna.
Sen finns det ett annat område som är det bästa jag vart på som heter Solden eller Sulda, på italienska. Det är en perfekt liten pittoresk skidby som ligger långt upp i en dalgång som jag inte kommer ihåg namnet på. Där kan man åka på Sydtirolens högsta berg (Zebru eller nåt tror jag det hette), eller bege sig med lift över till andra sidan dalen och åka på solsidan, eller så kan man ta skidbussen ca 5 min längre bort i byn till kabinbanan och åka upp till en glaciär med underbar åkning, och även med offpistmöjligheter. Byn är typisk italiens alpby, det finns några goda restauranger, det finns ett brett utbud av bra hotell, men det bästa av allt är ändå skidåkningen.
Skidområdet ligger inte så långt från Bolzano och Merano heller.
 
Topp