Kangaroo-tävling avgjord!

jon_olsson

Ny medlem
Rätt svar på hur många Kangaroo flips jag har satt, och hur många av dessa jag landat på fötterna är:

21 testade
varav 16 satta

Först med rätt svar var RHillbom, på 4e sidan i tråden. Du kan kontakta mig här på freeride angående dina nya oakley goggles, grattis!

Vad vill jag säga med det här då?

Jo, att det är väldigt ledsamt att se att majoriteten här på Freeride redan kallar Kangaroon uttjatad, och att jag bara gör den hela tiden. Med det säger ni ju att jag bara har gjort 21 hopp sedan den satt för första gången, vilket skedde i april. Det är inte världens enklaste sak att komma på ett nytt trick som man själv tror är möjligt, särskilt inte när det involverar dubbelvolter, och att sen våga testa det på snö är ännu svårare. Som referens kan jag säga att Jacob Wester har testat 10 stycken, varav 5 stycken som han har satt. Vi har gjort drygt 30 tillsammans. Behöver jag ens börja gå in på hur många switch 1080s vi har gjort tillsammans?

Mångas argument har varit att Kangaroon är enformig, den är en dubbelvolt med japan, hela tiden, och att det är allt vi gör. Då vill jag bara påminna er om hur de första 30 switch 1080s som gjordes såg ut. tror ni dom var nosemutade och stompade i botten på cityhopp? Kangaroon har haft ett halvår på sig att utvecklas, medan switch 1080 haft mer än 5 år. Jag kan avslöja att vi båda har testat nya grabar i k-flipen ute på bosön, och att vi verkligen inte tänkt nöja oss med att göra japan hela tiden.

King of Style i helgen som varit var det mest pinsamma för vår sport som kunde hända, hur innovation och nytänkande totalt döms ner till förmån för samma gamla vanliga snurrar som vi sett i flera år nu. Att Jacob blev slagen av folk som gjorde switch 900 och vanlig d-spin 900 med halvkass grab är ren skandal, och det tror jag de få som var där för att se kvalet håller med om fullständigt. Hans K-flip var på samma nivå som min, och jag var efter kvalet helt övertygad om att vi skulle knipa de två första spotsen i finalen. Resultaten kom, och då visade det sig att ingen av oss skulle varit i semi ens en gång.

Jag ville bara få detta sagt, för det är inte så lätt att vara "pro skier" alla gånger, när så många gnäller om hur enformig sporten är och att dom vill se något nytt, sen sliter man häcken av sig i ett halvår och allt man får är ännu mer missnöje. Vad är det ni vill se? För sista gången, ingen kommer glida lite halvslappt ner mot hoppet och göra en häftig cork 360 för att få props av en internetcommunity. Alla vill vinna tävlingar och synas, och det som det måste bli ändring på är systemet som vi åkare döms på.

Så, är verkligen ett trick som vi har gjort ungefär 30 ggr, varav vi bara satt 21 ggr redan uttjatat?

Ska vi utlysa en tävling om hur många switch 1080s vi har gjort, och hur många vi landat?

mvh

Jon & Jacob
 

jeppenator

Aktiv medlem
Jävligt bra skrivet jon, fattar lixom inte varför alla trackar ner på kangaroo flippen. den är ju nått av de bästa som hänt sporten.. kör vidare på den och prova lite nya grabar på snön..
jag själv blev så J*vla förvånad när jag såg Jims 2a försök, då han plockade mute å va nära på att stopma den.. kör vidare å skit i alla Sw 10 de är dom som kommer ta död på sporten om dom inte redan gjort det..

Grattis RHillbom till gogglesen föressten
 
Senast ändrad:

JockeSki

Ny medlem
Helt rätt Jon & Jacob! Jag har aldrig förstått kritiken mot Kangaroon. Jag tröttnade på spin-to-win-tävlingar för många år sedan och har länge efterlyst mer flippar.

Kangaroon är grymt bra och nytänkande och viljan att utveckla och komma med nya trick ska ni ha tusen tack för. Keep up the good job.
 
Senast ändrad:

jeffa

Ny medlem
Tror alltid att detta problem kommer att finnas så fort en sport blir "komersiellt" stor. Vet inte om jag tycker att skidåkning/jibbing/friåkning är något man kan bedömma. (så vida man inte tävlar i att åka fortast/hoppa långt o.s.v.)

Respekt till alla som kör och skit i dommarna!

Fred

Jeffa
 

Nenne

Ny medlem
Håll fanan högt i kampen mot att rädda Big Air tävlingar mot en säker död!
Blev dock förvånad att du inte har provat fler gånger :) Trodde du körde flipen natt och dag i Australien.
Jävligt kul och höra åkarna själva berätta sin syn på det hela. Håller helt och hållet med om att King of style förstördes helt, med tanke på att en jibbtävling äntligen skulle sändas i svensk tv, och då får tittarna se något som ser ut som OS eller nått och får helt fel uppfattning om sporten.

Om jag ser någon av er göra en sw1080 i nästa års filmer så slutar jag köpa dom! ;)
 

JockeSki

Ny medlem
dubbeldaffy sa:
Och visst kan vi komma överens om att man inte kan åka switch på lagg? Kan man kalla det fakie?
Snälla håll dig till ämnet. En sån där fråga kommer bara skapa massa jävla off-topic skräp i denna tråden. Vill du diskutera swtich vs. fakie så startar du en egen tråd istället för att stjäla Jon & Jacobs tråd som är betydligt viktigare än att bråka om vad det ska heta!
 

FilleJ

Medlem
Ni har så jävla rätt mycket bra sagt! Det är alltid kul åå se lite softa cork 360s! men jag fattar att ni vill vinna tävlingen och vi alla är trötta på switch 1080s! Jag tycker du gjorde rätt som körde kangaro! Man borde kunna lägga upp tävlingarna bättre och sätta en regel som att man inte får göra samma trick hela tvälingen t.ex. Kanske lägga upp det så att man drar en dubbel volt eller bara en volt. En 720 spin och nån 900 sen drar man lite show med cork 360 truckdrivers m.m! Då skulle en tävling bli mycket roligare att se!

Din intervju på tv var också riktigt bra! Du visar att du vill!

Keep up the good work!

Props till dig Jon!
 

JWester

Medlem
nenne: Vi syftade på de gånger vi landat dom på snö, på vatten tycker jag inte det räknas, eftersom man aldrig "sätter" något på vatten. svårt att åka vidare liksom....

J
 

sebbe_h

Ny medlem
Har nu läst alla kommentarer gällande K-flippen och jag kan inte göra annat än att hålla med er. Jag tror att folk tror att man kan slänga fram nya dubbel-flippar varranan vecka. Att folk kanske börjar bli lite anti kangaroon tror jag till stor del kan beropå den rätt kassa mediabevakningen. Det vi fått se på tv etc har vart just från JOI och stadium winterjam och från din sida Jon var k-flippen det man fick se. Och just därför känns det som det är allt du gör. Självklart så ska ni båda fortsätta att slänga k-flppar. Förhoppningsvis så kommer det ge presic den varriation som sporten behöver för att bli ännu mer mediabevakad.

Som det tidigare nämts så tycker jag att ni gjorde rätt båda två som körde flippar i lördags de förgyllde tillställningen och det kan jag lova att alla håller med om. Sen vad dommarna höll på med ska vi inte prata om. JAg tycker persolningen att det är tävlings systemet som sviktar. Men tyvär så kan det nog bli svårt att hitta en tävlingsform som gynnar sportens växande samt den redan hängivna publiken och åkarnas vinnarvilja.
 

iana

Ny medlem
Kör på killar!!
Flippar är kul att se, snurrarnas tid borde varit förbi sen länge!!
Jag vill ju tro att Big Air handlar om akrobatik och inte att spinna loss halva kicken.
(det var ju fan straffbart förr i tiden)
Jon, din gamla mora nisse, fortsätt att utveckla hoppen och skit i de svenska jantelagarna!!
Utan framåttänkade går Big Air tävlingarna mot en för tidig grav!
 

Rydellen

Ny medlem
Jag tror att problemet är att det inte finns någon bedömningsstandard. Alla tävlingar har olika domare och olika system och åsikter. Självklart blir det inte rätt bedömning då! Man borde standardisera ett sätt att bedömma på som minskar "den egna åsikten". Många domare dömer efter vad dem tycker va "ballast". Kan man kanske dela upp hoppet i flera "moment" som man gör i så många andra sporter. TEX i halfpipe, snowboard, så har man poäng för höjd, rotationer, stil, och overall poäng som räknas samman.

I simhopp tas en svårighetspoäng fram för varje nytt hopp. Då är det hoppare själva som sätter en poäng för hur svårt hoppet är. Då får man en rättvis svårighetsgrad. Sedan gångrar man poängen med hur väl utfört hoppet var.

Poängbedömningen måste bli mer styrt och mindre påverkat av personliga åsikter hos domarna!!
 
Senast ändrad:

Nenne

Ny medlem
Gorgeous_George sa:
Tävlingarna borde köras med först snyggast 360, sen tar man sig vidare och där går de med snyggast 540 vidare osv.
Den tävligen hade jag velat se, låter som ett sjukt kul upplägg, både för åkare och för publik.

JWester sa:
nenne: Vi syftade på de gånger vi landat dom på snö, på vatten tycker jag inte det räknas, eftersom man aldrig "sätter" något på vatten. svårt att åka vidare liksom....
Tänkte väll det :) Det framgick inte så tydligit i tävlingsfrågan, därför jag undrade...
 

KaILe

Ny medlem
bra skrivet håller med dig Wester svårare i snö eftersom att i vattnet får du högst ett stort blåmärke när du bailar medans på snö kan du slå dig riktigt illa. = )
 
jo visst har sw 1080 funnits längre än kangaroo. Men det är väll inte tricket som har utvecklats?! det är väll sporten?? sw 1260 och 1440 är ju också nya trick, men där gör man med grymma grabs från början, och det är väll därför att sporten har utvecklats ?!?

Personligen tycker jag inte en kangaroo slår en sw 1080 med en nosemute lr true tail. Sen tycker jag inte dubbelvolterna passar in i city tävlingar, det var coolare när du kunde chilla en kangaroo på joi. Men en anledning till att många tröttnade på k-flip var nog därför att du gjorde det genom hela finalen på joi, kangaroo skulle vara något speciellt, en dubbel flatspin 540. Och sen kommer du och gör det gång på gång. Som om det skulle vara jätte lätt. Och lika nu på king of style, du gjorde nåt annat hopp men sen bara kangaoo. Ta fram det vid vissa speciella tillfällen, då gillar nog både domarna och publiken det bättre.
Sen ser jag verkligen fram i mot en kangaroo mutegrab, det skulle vara grymt :p
 

Mickeee

Ny medlem
Gorgeous_George sa:
Tävlingarna borde köras med först snyggast 360, sen tar man sig vidare och där går de med snyggast 540 vidare osv.
En sådan tävling vann Jon i Whistler i april. Men jag håller inte med er om att det är ett bra tävlingsupplägg. Känns som att det skulle minska innovationen minst lika mycket som att domarna ger höga poäng för sw10or.

Det är för övrigt intressant att många är så "typiskt svenska" här i forumet. Det är många som dissar och rackar ned på Jacob och Jon när de pratar om Jon och Jacob. Sedan när grabbarna svarar, har alla som tidigare varit negativa stoppat huvudet i sanden eller ändrat åsikt. Som sagt, ett intressant fenomen.

Jag tycker det var grymt skoj att se Kangaroo live i fredags, tackar för det. Jag ser fram emot en fortsatt utveckling i RÄTT riktning, med fler volter med innovativa handpåläggningar.

Mvh Micke
 

Orrgard

Ny medlem
Personligen tycker jag att det är bedömnings systemet det är fel på. Publiken vill se en variation av svåra och nyskande trick under tävlingen. Självklart vill åkarna vinna tävlingen och därför sätter dom det fetaste tricket de kan. Dock är det är inte så publikroande att se samma person sätta samma trick gång på gång. Det ser lika lätt ut varje gång. Tillslut tycker man vurporna ser fetare ut än cleana trick. Men det är systemetsfel. Personligen tycker jag att träningen är roligare än själva tävlingen för där finns det lite variation. För att Big Air inte ska dö ut så tror jag att man måste komma på ett nytt bedömnings system som är gynsammare för svårighetsgrad på trick, men samtidigt skapar variation. Då skapar man möjligheter för åkare som vill utveckla sporten (Bl.a. Jon och Jacob) och dessutom får man ett bredare publikfång. Sorry om jag kom ifrån tråden.

När "folk" skriver att k-flip är uttjatad, så tror jag inte att det är det dom menar....utan det "folk" menar är att man vill se variation. Men eftersom bedömingssystemet är som det är så blir det aldrig nån varitaion och då känns snart alla trick som satts mer än 20ggr uttjatade. Sen att tävligen som var i helgen gynnade åkare som slängde iväg fakie 1080 istället för att gynna åkare som slängde iväg svårare trick var som sagt bara pinsam. Det var troligen det sämsta som kunde ha hänt skidåkningen. För många åskådare var det nog deras första skidtävling. Men dom hade ju inte kommit dit för att se fakie 1080 nötas sönder. Det enda man kan göra är att dra lärdom.

För att få Big Air att utvecklas måste åkare som gör nyskande och svåra trick gynnas, men man måste också kunna dra mkt folk och då krävs det variation. Utan variation så stannar ändå inte publikan kvar hur nyskande tricken än är. Props till den som kommer på ett nytt bedömningsystem som gynnar variation och svårighetsgrad på trick!!!!!!
 

Noren

Ny medlem
JockeSki sa:
Helt rätt Jon & Jacob! Jag har aldrig förstått kritiken mot Kangaroon. Jag tröttnade på spin-to-win-tävlingar för många år sedan och har länge efterlyst mer flippar.

Kangaroon är grymt bra och nytänkande och viljan att utveckla och komma med nya trick ska ni ha tusen tack för. Keep up the good job.
Jag citerar JockeSki då det han skrev passar in på mitt tycke och därmed är min åsikt också lagd :)
 

JoakimN

Ny medlem
Jag älskar hur folk har så mycket lättare att hålla med ikoner, Ni ( Jon o Jacob ) måste själva ha märkt vilken inverkan ni har på freeride.se. För att ta ett exempel så läste jag direkt när jag kom hem från stadion i fredags en tråd om hur tråkig tävlingen var, de enda som svarade emot detta var folk som har pratat med er. Jag menar att folk slickar er rumpa för att få "procreds" och förmodligen tyckte precis tvärtom innan ni sa nåt. Jag tyckte själv att tävlingen var tråkigt och det enda som imponerade var att Jon drog k-et åt olika håll (och då är ändå jag en av de trötta på kangaroon). Visst, sw 10an håller inte längre, men jag tycker samtidigt att det är tråkigt att dra kangaroon genom hela tävlingar även om det är ett fetare trick. Precis likadant tycker jag om sw 10an så tro inte att jag är åt det håller. Jag vill gärna se sporten utveckas mer åt stilen och nytänkandet. Och på den punkten är kangaroon högt upp på listan.
 
man kan ju kolla lite på gammla simhopps bedömningen. där alla göra obligatoriska lite lättare grund hopp för att sedan göra några egna valda hopp med större svårighet. är det dit skidsporten är påväg? om man kolla på hur det är med snowboarden så tex air & style tror jag det var där dom gör ett stil åk där man högst får snurra 5 och sen ett teknik åk där man får snurra hur mycket man vil. det är kanske något att ta efter. jag tror ju hela grejen är att man vill ju se jon & co göra basictrick så man kan jämföra sig själv med de stora. jag gillar k-flip kan man ju avsluta med.
 

A_ekstrom

Ny medlem
Håller precis med kangaroon e ettjäkligt nice trick o´blir inte lika uttjatat som sw 1080 tkr jag..


/Adde
 

Rydellen

Ny medlem
combatspenat sa:
man kan ju kolla lite på gammla simhopps bedömningen. där alla göra obligatoriska lite lättare grund hopp för att sedan göra några egna valda hopp med större svårighet. är det dit skidsporten är påväg? om man kolla på hur det är med snowboarden så tex air & style tror jag det var där dom gör ett stil åk där man högst får snurra 5 och sen ett teknik åk där man får snurra hur mycket man vil. det är kanske något att ta efter. jag tror ju hela grejen är att man vill ju se jon & co göra basictrick så man kan jämföra sig själv med de stora. jag gillar k-flip kan man ju avsluta med.
Exakt.. Känns som om skidsporten är väldigt underutvecklad än så länge. Men här kan ju bara de stora komma och säga hur det ska vara.

DU JON får ärligt talat kolla runt på olika sporter och se hur man gör bedömningar, välja det bästa, göra modifieringar och sedan kämpa för att få det infört! Perfekt att införa nytt system i sin egen tävling tex.

FÅr du då positiv feedback från åkare och åskådare är saken biff....Sedan hänger de andra arrangörerna på!

Emil
 

jeswes

Medlem
jag tycker alla måste ge k-flipen lite mer dit å få utvecklas.. tror den kommer bli sjuukt fet när nån lyckas med att slänga på tex en truckdriver på den=)

Då kanske man får tåla att den nöts lite flitigt ett tag.. men de kan de va värt!

PIisout!
 

monsharen

Ny medlem
Äh, Jon. Du vet ju bättre än så här. Ta inte åt dig så jävligt. Du har ju vunnit så det står härliga till. Du är ju en av världens bästa redan. Kan inte alltid slå rätt. Vänj dig som en annan. Jag tjänar ju inga pengar alls när jag gör det som jag tycker är kul.

Skärpning. Inte alla som kommer på egna trick, så det ska du vara jävligt stolt över.
 

Jibberisch

Ny medlem
Det låter som att det är dags för proffs "jibbarna" att organisera sej. Olsson/Wester känn er välkomna att kontakta mej för att dra upp riktlinjer ang. en ny organisation. Ni behöver ju ett fackförbund grabbar! Som helt enkelt tar till vara edera intressen. Tro faan att ett proffsjibber liv inte är en dans på rosor!

En långsam, feeeeeeeet cork 360 med full kontroll kommer för mej alltid vara skönare än att stressa runt en 1080 McFlax.

Jag har svårt att förstå problemet. Det har sagt att denna gren av skidåkning är en spektakulär publiksport. Att man då förvånas över att publiken vill ha variation är för mej määärkligt. Missförstå mej icke nu. Jag är grymt imponerad av alla som snurrar bak-å-fram och upp-å-ner. Att komma på ett nytt trick och inte bara leka "följa-john" med den stora massan måste vara ett slags kvitto på att man är på toppen? (Kangeroon e ett av de skönaste på länge må jag säga) Använd det inflytandet ni har och gör något åt problemet det. Hur svårt kan det vara? Se till att få vettiga hoppa att hoppa i, se till att få ett bedömningssystem som funkar, se till att få kalla öl och varma hamburgertallrikar. Hur svårt kan det vara att påverka? Det är ju ni fabrikssponsrade grabbar som ÄR sporten? Ta formula 1 pojkarna, eller vilken annan idrott som helst. Diggar dom inte villkoren så säger dom ifrån.

Men att folk tröttnar på att se samma trick genom kval ända fram till final kan väll inte komma som någon överaskning. Till och med i "Amped" får man kassa poäng om man gör samma trick hela vägen ner :D Att det inte är lätt att slänga runt massa svåra trick? Klart som faan, ska det vara lätt?

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Så en fråga till Jon&Jacob;

Hur vill ni ha det? Hur skulle det se ut på tävlingarna om ni fick välja? Skulle va intressant att veta.
 
Senast ändrad:

Allele

Ny medlem
jeppenator sa:
Jävligt bra skrivet jon, fattar lixom inte varför alla trackar ner på kangaroo flippen. den är ju nått av de bästa som hänt sporten.. kör vidare på den och prova lite nya grabar på snön..
jag själv blev så J*vla förvånad när jag såg Jims 2a försök, då han plockade mute å va nära på att stopma den.. kör vidare å skit i alla Sw 10 de är dom som kommer ta död på sporten om dom inte redan gjort det..

Grattis RHillbom till gogglesen föressten
sant
 

Jibberisch

Ny medlem
hm...Jag kom ju på ett eget trick förra året också iofs. "180-to-face-plant-i-stenröse". Ååååh vems jäääävla feeeel va det då? Fast å andra sidan diggar ju brudarna blåslagna snubbar, då kommer deras moderskänslor fram. Määäärkligt va lite puder kan dölja.
 

monsharen

Ny medlem
Ja nya trick kan ju komma av misstag. Missar man ett uthopp får man väl göra det bästa av situationen. Du verkar ju ha klarat dig rätt bra. Nu ere bara brudarna som saknas.
just d, go jon.
 
Senast ändrad:

CMattsson

Ny medlem
Hola! Kangaroo är bland det bästa som har hänt sporten. 1080 har varit det vinnande tricket i några år nu och man börjar lessna på det nu! visst det är ett svårt trick att sätta snyggt men vad är då inte kangaroo? Jag missade tävlingen så jag såg inte vad det var för trick! Men tror absolut att jacob och jon gjorde ett bättre jobb än dom flesta av dom där grabbarna!

Keep up the good work!
 

FilleJ

Medlem
Bara en sak! börjar alla köra kangaron kommer den också bli utjatad! Eller dubbelvolter över huvudtaget! Det bästa är om man varjerar! Om alla drar kangaroo så kommer det bli som med switch 1080sen man kommer tröttna men varjera snurrar med corkar och flipar så blire nog bättre!
 
B

BaconBoy

Guest
bra skrivet, gör en tävling med hur många sw1080´s ni har gjort, jag vill vinna nått!

k-flip e inte så enformigt
de e grymt snyggt
 
Senast ändrad:

JoakimN

Ny medlem
Jibberisch sa:
En långsam, feeeeeeeet cork 360 med full kontroll kommer för mej alltid vara skönare än att stressa runt en 1080 McFlax.
Nu är det knappast talan om nån 1080 mcflax, såg du själv tävlingen? Det är talan om kontrollerade sw 10or med fettweakade nosemutes eller tillomed tail till mute.
 

Senaste inläggen

Snödjup

Snödjup har sommaruppehåll i väntan på vinterns snödump.
Advertisement
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp