Köpa skidor för park

Chris

Ny medlem
Köpa skidor för park
Hej!

Ska köpa mina första skidor och jag undrar vad ni experter tycker om dessa? http://alpingaraget.se/sv/product/5602/coreupt-candide-yard-m-px12
http://alpingaraget.se/sv/product/3863/head-j-o-pro-09-10-m-ld-12

Jag är 176.5 lång så borde jag köpa 171 skidor eller 181?

Och är det smartare att åka till en affär där man specialiserar sig inom alpin sporter eller går det lika bra att åka till stadium där man kan komma undan billigare?

En sista fråga... Är det viktigt att köpa spendera pengar på bindningar?

Tack på förhand.
 

feeelixfreey

Ny medlem
Köpa skidor för park
tjenare!

finns ett antal bra trådar där du kan få reda massa på vad som är bra att börja med!
längden för mig en smaksak, jag gillar när skidorna är lika långa eller någon centimeter längre. Att åka till en affär med mycket kunskap, Länna, alpingaraget osv är väl alltid smart för att få bra tips och råd. Stadium är ju stadium så att säga. Kan inte uttala mig om skidorna för inte testat någon av dom. Bindningar är grymt viktigt. Om du vill att dom ska hålla ett tag.

hoppas det hjälpte något iallfall!


peace out
 

ConnyJMellgren

Ny medlem
Köpa skidor för park
tjena mayne!
borja me 176cm long skidor, smidigare i början i bby parken ;)

varför inte ta nån modell med lite rocker dessutom! like Salomon eller Nocopy -lekfulla o bra skidor mkt viktigt :)

ta ett par bindningar me hög DIN skala så du kan vrida upp dem massor så ru slippper tappa o gå efter skidorna i landningen, sen ere bara o ha pjäxa som passar bra så kan kan åka fint hela dagen lång! och fatta hur gött det är -men lätt att bli beroende :)

bless
 

linder

Aktiv medlem
Köpa skidor för park
Vad väger du?
Hur mycket pengar har du tänkt att lägga?

Tror verkligen inte du kommer billigare undan på stadium än alpingaraget.

174-178cm långa skidor passar perfekt, är du grym som fan på att åka så kan du lätt köra på 181 (men då hade du förmodligen vetat ungefär vad du ville ha för skidor) men jag tycker inte du ska skaffa kortare än 174!

Väger du inte mer än 100kg så duger marker griffon , salomon STH12 driver alldeles utmärkt men skaffa inga sämre bindningar
 

StraightAir

Ny medlem
Köpa skidor för park
tycker du ska titta på ett par nocopyskidor, som conny sa. mycket lekfulla och dessutom lätta att manöverera och en bra skida för alla som är är nybörjare - experter. de är mjuka och har bra pop i sig så det gör att det är lättare och känns naturligare att hoppa och sånt. Om du nu inte har totalt snöat in på coreupt.
 

Chris

Ny medlem
Köpa skidor för park
Nej jag har inte bestämt mig för någon skida men coreupt var inom min prisklass, snygg och det lät som att den passade mig utifrån alpin garagets beskrivning.

Dem Nocopy skidorna som visas på deras hemsida stod att det var för medium - expert men jag antar att man vänjer sig vid en skidsort? Är det en viss Nocopy skida som ni tycker är bra eller bara allmänt? Finns dem i Sverige?

Tack för alla hjälpsamma kommentarer förresten riktigt grymt det här forumet! :D
 

Snödjup

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp