Lära sig Bakåtvolt på studsmatta

MedlemJapaner

Ny medlem
när du har satt d fattar du inte vad du tyckte va svårt, de e lättare än en kullerbytta
problemet jag gjorde i början var att ja kastade mej bakåt för tidigt, jag hoppade alltså nästan ingenting (sätter d utan studs nu så man blir stabilare o stabilare på flipen).
men jag tror att det var bra att jag gjorde så, för då fick jag veta hur ja ska dra igång rotationen, så sen när jag fick veta hur man egentligen ska göra visste ja redan hur man ska rotera.

man ska helt enkelt hoppa upp innan man påbörjar volten, du ska liksom känn att du kan hoppa riktigt högt, sen e avstampet viktigt, hoppa upp, som vanligt, men kolla mer rakt upp. dra igång rotationen när du känner att du börjat hoppa rakt upp, du komemr att landa ungefär på samma ställe som du hoppar från om du gör detta rätt.
sen är det bara att kolla bakåt, försök att dra ihop dej som en kött bulle och håll om dina knän, då blir det lättare att snurra snabbt även om du är sen igång me rotationen.

när du lärt dej detta, kan du försöka hoppa framåt och gör bakåtvolten, detta är inte svårare, men jävligt mkt coolare.

när du sätter d, ska du försöka gör volten me så lite studs som möjligt, sen lär du dej att stå på det brlåa skyddet och göra den ner mot mattan.

sen sätter du den på marken hur lätt som helst

hoppas du tar åt dej

peace
 
J

JTaserud

Guest
jag sätte min första b-flip för 2 veckor sedan!!jag skulle göra en cork 360 och det en b-flip istället!!!en b-flip är mycket lättare än frontflip!!
 

Wenne

Ny medlem
Om du garanterat vill komma run t håll upp armarna och ta upp knänna så högt du kan när du studsar å kasta dej bakot... du måste hoppa i mitten annars landar du utanför... när du kan det så kan du göra på dit egna sätt... jag lovar de e fett lätt.....
 

MedlemJapaner

Ny medlem
JTaserud sa:
jag sätte min första b-flip för 2 veckor sedan!!jag skulle göra en cork 360 och det en b-flip istället!!!en b-flip är mycket lättare än frontflip!!
håller med, jag har satt frontflip en gång o landat på fötterna, backflip e hur lätt som helst, skulle försöka på frontflip igår men d blev misty
flip =S
 

J_w

Ny medlem
Tveka gör ont så gör ej det.. tycker personligen front flip är lättare men de är väll för att man har kunnat den sen dagis! ;)
 
börja inte i badhuset, det gjorde jag.

Gjorde bakåtvolt från kanten och landade med bröstet på kanten. Ont i bröstet i en vecka och diverse fula skrubbsår. hade tur som inte slog sönder käken utan bröstet tog i istället. MEN!, jag kom iallafall runt bakåtvolten. Min polare stod och tittade på och trodde typ att jag skulle dö eller något :P
meen, en upplevelse rikare iallfall =)
 

kimkimkim

Ny medlem
det gäller bara att våga! en backflip är bra mycket lättare att stå än en frontflip. däremot är det mycket läskigare att våga testa den. släng dig båkåt och KOLLA BAKÅT MED HUVUDET. du behöver i princip bara snurra ett halvt varv eftersom du ser allting när du kommit runt till mage. då är det bara att kolla ner på mattan och landa.
 
M

maxhallgren

Guest
Men om du kan bakåtdyk från en brygga är det bara att göra samma sak fast ta i mer och dra ihop sig så kommer du runt på b-flip. och på studsmatta är det bara att slänga sig runt och landa typ på knäna när du har gjort det några gånger ska du försöka landa på fötter.
 

LILLjedal

Ny medlem
PIXEL sa:
är det lättare eller svårare än frontflip i din mening?
jag fixar frontflip utan problem på mattan nu, men det kan bli snett och skumt ibland
och ibland känns det som man ska flyga utanför, så jag har lite respekt för det ändå.. :o
Tycker själv att det är lättare med back flip på fronflip är det ju blind landning det är det inte på backflip då ser man ju marken efter halva volten :D:D
 

Ellbin

Ny medlem
ja har lärt några kompisar att göra backflip å de största felet är att de slängde sig bakåt med armarna över huvudet, även om de va rätt stiligt att landa på nacken så ska du tänka mer på att dra upp benen mot kroppen och få igång en rotation än att slänga dig bakåt som lätt blir ganska fel.
håll armar å ben så nära kroppen som möjligt så du kan börja rotera

Lycka till
 

Gaass

Ny medlem
b-volt är inte svårt, faktum är att f-volt är svårare, det gäller bara att våga så sitter det. Det krävs ingen kraft alls (nästan) för att utföra b volten. kan göra det på en fot:P utan att ta i. Man kan göra en utsträckt flip (roligast) och en i gruperad stil, då man böjer in benen mot kroppen, föredrar somsagt den första (pga att den går långsammare
 
Senast ändrad:

jibbisen

Ny medlem
från början ska du inte TVEKA ! De är de jätte många som gör .. Då man ofta landar på nacken :/ Men annars är de bara att tänka som ett bakotdyk i vattnet .. det är lättare om du tar tag i knäna från början så att du klarar en vanlig först , sedan kan man ju testa en helt rak med :D


P.S TVEKA INTE !
 

lilladde

Ny medlem
Hej! mina kompisar drog bakåtvolt igår också skulle dom lära mig men jag vågade inte. dom skulle ta tag i tröjan och i byxorna men jag vågade inte.

Hur ska jag göra? snälla hjälp

Jag kan frontflip, frontflip 180
 
S

simonl

Guest
hoppa rakt upp. slå bak med armarna och kolla bakåt. FEGA INTE UR!!!!!! kura ihop dig till en boll första gången;)
 

jak3

Ny medlem
har en fråga, är d smart å ställa sig lite på kanten och hoppa mot mitten så man inte ramlar ner lr ska man stå i mitten och bara sattsa rakt upp. för d käns som om man inte kommer få rätt rotation från början om man gör b volten rakt upp ifrån mitten..
 

FilleJ

Aktiv medlem
Jag tror det är smartast att satsa rakt upp men stå kanske lite framåt så du har lite mer space bakåt:D
 

Stepup

Ny medlem
har klarat det typ tusen gånger sen en gång ramla jag utanför på ryg(halvskönt).och nu vågar jah det int :(
 

Gaass

Ny medlem
Själv började jag med att landa på magen, sen på benen. en 270 kan man väl kalla det.
Som de flesta andra säger så krävs det mod för att man överhuvudtaget ska våga sig runt. Egentligen är B-flip lättare än f-flip men kanske inte om man ser till det mod som krävs i första början!
 
Senast ändrad:

jeppenator

Aktiv medlem
king_of_sold sa:
om du kan f-flip så ska du klsara b-flip för de e ju samma teknik
Vafan snackar du om?? jag vet att du knappt kan stå på en studsmatta johan, så kom inte me massa dåliga råd så att alla tror på dej å går å bryter både ben å armar!!

backflip handlar bara om att våga.. så släng på bakåt å hoppas att du komer runt! (Y)
 

PIXEL

Ny medlem
testade idag, för första gången, gick inget vidare, landade på nacken och det sa knak, nu sitter jag här med nackont, men jag ska klara det.

tror kruxet med min bakåtvolt var att jag inte tittade bakåt, som man MÅSTE göra när man t ex bakåtdyker, var mer fokuserad på att slänga upp armarna för att få till spinnen.

tror det blev så att jag tittade mig själv i magen för att titta bakåt
 

miT

Ny medlem
asså du kan jö altid fråga om non kan stå brevid och slå runt dig och så sleper han efter mer och mer till slutt setter du det själv så lärde jag mig:P
 

true

Ny medlem
börja med en lincoln/sideflip bakåt sedan lutar du dej bara mindre och mindre åt sidan och tillslut sitter den! det är bara att nöta .
 

olseen

Ny medlem
Har satt backflip utan problem ett tag och landat i mitten hela tiden men så hoppade jag inte på nåra dar så ville det sig inte å jag landa längre bak (börjar rotationen för tidigt) å dumm som jag var så tog jag i och försökte göra en hög utsträckt, innan jag kommit in i det igen, så jag landade på kanten rakt på smalbenen. ont som fan gjorde det!

Jävla tur att dem inte gick av.
 

rosenperla

Medlem
jeppenator sa:
king_of_sold sa:
om du kan f-flip så ska du klsara b-flip för de e ju samma teknik
Vafan snackar du om?? jag vet att du knappt kan stå på en studsmatta johan, så kom inte me massa dåliga råd så att alla tror på dej å går å bryter både ben å armar!!

backflip handlar bara om att våga.. så släng på bakåt å hoppas att du komer runt! (Y)
Det ÄR samma teknik; ska du göra en FF kan du inte köra ostbågestilen och göra 'segrotering'. Du måste rakt upp i luften för att sedan kura ihop dig och sen dra dig bakåt eller framåt :O
Bakåtvolt låter farligare än vad det är. Sätter du frontflip borde du klara Backflipen efter några modiga försök. Kom ihåg: Först upp i luften (som med ff, fast nu ska du dra dig bakåt istället för framåt) sedan rotera.

Lycka till! /v
 

PIXEL

Ny medlem
såhär, 9 dar efter försöket så har jag fortfarande väldigt ont i nacken stundvis, så det här är verkligen ingen lek, vet vad ni ger er in i när ni testar.

förstår inte hur ni menar med att vänta tills man kommit upp först, man måste ju häva sig bakåt med hjälp utav armarna/benen, samt titta bakåt, eller?
 

rosenperla

Medlem
Orka! Jag hade skrivit ganska lång beskrivning så trök jag på "bakåtknappen" på musen o allt försvann. Men kort fattat försökte jag beskriva att det är som att göra en frontflip; då du måste först upp i luften innan du roterar. Sen vet du ju också att om du inte 'anstränger' dig, drar ihop benen med armarna eller dylikt, så hamnar du inte där du vill. Om t.ex. du ska göra en frontflip så kan du inte köra ostbågestilen och inte rotera ordentligen och stå för långt bak på mattan (kallas att man feg voltar framåt :P) Men om du står i mitten och häver dig först upp i luften för att sedan dra ihop dig till en boll och sedan rotera.
Då du ska göra en bakåtvolt så är en kompis närvarande bra för säkerheten att man inte ska flyga av mattan (till en början menar jag). Sen är det bara att studsa 2-3ggr i mitten, upp i luften, samtidigt som du hoppa rakt upp så ska du dra åt dig benen med dina armar så du blir en boll, luta huvud bakåt och sikta efter mattan, då du ser matta är det relativt lugnt. Sen är det bara att få till den där "snärten" i volten, precis som i framåtvol.
Hoppas du förstår något :p /v
 

CKY_666

Ny medlem
PIXEL sa:
såhär, 9 dar efter försöket så har jag fortfarande väldigt ont i nacken stundvis, så det här är verkligen ingen lek, vet vad ni ger er in i när ni testar.

förstår inte hur ni menar med att vänta tills man kommit upp först, man måste ju häva sig bakåt med hjälp utav armarna/benen, samt titta bakåt, eller?
japp det vet vi
 
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp