Lavinfara!

RikardW

Ny medlem
Jahaja! Nu nalkas det mot sportlov och då måste ju alla i södra sverige få veta att det finns massor med snö i fjällen, Vad gör man då? Jo precis som vanligt (händer nästan varje år) så går man ut i media med att det är stor lavinfara. Detta slår nästan aldrig fel. Samma visa år efter år....
Se länk nedan.
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,261538,00.html

Börjar nästan bli pinsamt....
 

Mountain_Man

Aktiv medlem
"- Det kan se ofarligt ut, som en sluttning nära skogskanten. Men det kan räcka med att man genar mellan backarna för att få sjoken att släppa. Det är livsfarligt att hamna i dem."

Jorå fjällen är livsfarliga under sportloven! Håll er i pisterna!

That´s all kids! / MM

PS! Missförstå mig rätt. Lavinfaran ska respekteras, och risken är just nu större på många ställen i svenska fjällen än normalt. Men det har faktiskt ingentingalls med sportloven att göra... DS.
 

Rodelsmurfen

Ny medlem
Skrämmande!
Och enligt artikeln kan det räcka med en enda skidåkare för att utlösa en lavin. Jag som trodde att det i alla fall krävdes ett hockeylag eller liknande.
Att skidåkning är farligt har man hört förut. Men inte ens om man ska ta sig en stänkare kan man vara säker i alperna. http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,260702,00.html

Så som alltid, säkraste platsen är in en grotta i Tora-Boratrakten med Reccobrickor på turbanen.
 
G

Gubbf-n

Guest
...sportloven som hör ihop med lavinfaran. Därav att det blir samma sak år efter år...
;-)
Skämt åsido, så är sportloven placerade som de är för att möjligheten till vinteraktiviteter är goda då, samt inga andra helger stökar till det.
Dessutom kan till och med en sådan gubbe som jag räkna ut att med de temperaturvariationer vi haft både i de nordiska fjällen och alperna, kombinerat med rikligt snöfall bådar gott för att en och annan lavin ska utlösas, med eller utan hockeylag...
En klok guide nere i Frankrike sa, att problemet är att det härliga snölandskapet ser så underbart och vackert ut, särskilt när det ligger stora mängder orörd snö bland bergen, solen skiner från en blå himmel och temperaturen är behagligt varm, men är en potientiell livsfara och ska hanteras därefter, med respekt precis som havet, men där har gemene man lättare att förstå faran eftersom bilden av havet många gånger överrensstämmer med graden av fara, dvs. ett lungt och stilla hav är säkrare än ett rytande och skummande hav.
Ja, som vanligt blir det mycket när jag lägger ut texten och som vanligt tackar jag de som är tillräckligt intresserade av att läsa.
God tur på er alla!
Gubbf-n!
http://www.csac.org/
http://www.sos-find.com/
 

JCM

Ny medlem
Om all lavinfara alltid är under sportloven borde det ju vara tämligen säkert annars. Men förstås, är lavinen hundra meter djup verkar det faarligt ända fram till midsommar.
 
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp