Mike Wilson TBC

L

Litsesio

Guest
Ni som har sett TeddyBear Crissis har förmodligen sett Mike Wilsons Skit konstiga volt över halfpipen vissa säger att det är Flatspinn,andra säger double bio. Men vad är det igentligen?

har hör talas att han har sin egen flip kan det va den?

Aja vill iallafall vinna vadet mellan polarna (;

Ski4lajf
 
H

H-T

Guest
the wilsonflip = double underflip

underflip är ungefär d-spin 540.. kolla tricktips för bättre beskrivning .
 
L

Litsesio

Guest
Åkej men det ser helt sjukt ut från den vinkeln inte som nån underflip,
 
A

ASberg

Guest
skulle fan vilja kalla det en double d-spin egentligen...tycker hans flair to front flip e skön ja
 
L

Litsesio

Guest
Joo jag tror det,hans dle ialla fall sjukast men inget slår ju tanners Bail.
 
L

Litsesio

Guest
Nej han stog ju på benen efter det, Det gjorde inte Tanner (;
 
jag tror det är någon ny variant av wilsonflipen... eftersom han inte gör dubbel underflip(som han gjorde på us open förra året) utan typ en dubbel rodeo 720 eller nåt sånt... hur som helst är det ett grymt trick :P
 
L

Litsesio

Guest
Exakt,det ser inte ut som en underflip mer som rodeo som du sa men men,
 

Bo87

Medlem
det är faktiskt (som vissa har antytt) en double cork 1080.
wilson flip är något annat. dvs double underflip eller underflip to fakie rodeo 540 eller hur man vill säga det. synonymt iallafall.
 

ErikWibaeus

Ny medlem
Det är en Wilsonflip. Den legendarisk sekvens över pipen är total. Kan beskrivas som en double underflip.
 

DJlingonsylt

Ny medlem
mm.. han gör inte lika i tbc som på us-open, han gör double rodeo 720.. sjukaste tricket på länge, grymt =)
 
P

pizzaaugust

Guest
det han gör är nog inte wilson flip utan mer dubbel cork. det var det iallafall enligt jacob när han gjorde i mina ögon samma trick på joi som wilson gör på tbc
 
U

user35807

Guest
det är först en rodeo 5 följt av en swich rodeo 5 = Wilssonflip
 
A

aeriksson

Guest
Det är en Wilsonflip han egna lilla volt wilsonflip=Först en underflip sen en mistyflip i samma volt asså
 

Nenne

Ny medlem
Tycker de här dubbelvolterna borde förbjudas eftersom folk har så sjukt svårt att enas om vilka två trick det är som görs. Jobbigt värre! Dubbel bakåtvolt me lite sne lutning? Check!
 

kevin_bengtsson

Ny medlem
alla snackar mycket om tanners sw 900 över chad's men har alla missat Jons sw misty/bio 900, också över chad's. han gjorde den samtidigt som tanner eftersom dom var där tillsammans. finns förövrigt på ns
 

JWester

Medlem
ska vi ta o reda ut det här litegrann.....

Wilson Flip: 2 backflips, en 360°

dvs:

I första backflipen gör man en 180°, vilket innebär att man kommer ur volten baklänges som en frontflip och tittar uppåt i backen. ur detta läge fortsätter man sedan in i en till volt, en framåtvolt med 180° så man kommer ner framåt i backen, som en backflip. man fördelar alltså 360°n jämnt genom hela dubbelvolten.

Ju mindre hopp man gör det här tricket i, desto mer måste man ta i för att komma runt, vilket kommer göra att man "snålar" lite på inverteringen, och corkar ut wilson flipen mer och mer. det är här man börjar se att 2 volter + 360° faktiskt blir en 1080° när den är utcorkad och man aldrig riktigt är helt upp och ner.
Det tricket Mike gör över pipe-gapet i TBC är en wilson flip som han tar i så pass mycket på att han gör nästan klart 360°n efter första volten och fortsätter sen in i den andra volten, men eftersom han spunnit så fort i första volten så kommer den andra bli sned, vilket gör att vissa inte tycker den är en volt längre. Jag skulle säga att hans Wilson Flip då blivit en Risky Flip: backflip 360 (dspin 720) + backflip, men han gör den mer utcorkad = dubbelcork 1080.

Sen ljuger vinkeln en del, eftersom den e filmad lite från ovan/sidan, så egentligen är han inte speciellt utcorkad, han e nästan upp och ner, prova att pausa o kolla ordentligt.

Så, in conclusion, så är Wilson Flip, Risky Flip och dubbelcork 1080° i grunden samma trick, bara med variationer i hur strikt det utförs. ju mindre upp och ner man är, desto svårare är det att komma ner på fötterna, och ni ser ju hur Mike har problem med landningen, jag upplevde samma sak på JOI när jag tränade det här tricket och hur man kunde variera det.

hoppas det där löste saken lite grann.

J
 

JWester

Medlem
J_onke sa:
så backflip+180 blir väl underflip ? :S
då blire väl dubbel underflip ?

jao joa
backflip + 180 = underflip

du kan ju inte göra två underflips efter varann eftersom du snurrar 180 i första bakåtvolten och kommer ner som en framåtvolt. detta skulle ju innebära att du stannar upp helt, för att sedan göra en underflip, tillbaks. en wilson flip är ju en underflip, sen en switch frontflip 180.

J
 

Snödjup

Snödjup har sommaruppehåll i väntan på vinterns snödump.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp