Olyckan i Sankt Anton

krut

Ny medlem
Någon som vet mer om den supertragiska olyckan i Sankt Anton igår och vad som finns att lära sig av den?
 

krut

Ny medlem
Läste på en engelsk site att olyckan inträffade i pist nr 11. Vill minnas att det är Ulmerhutte men har svårt att förstå var isåfall man kan hamna i ett 30 m fall.
 

dannedieharder

Ny medlem
krut sa:
Läste på en engelsk site att olyckan inträffade i pist nr 11. Vill minnas att det är Ulmerhutte men har svårt att förstå var isåfall man kan hamna i ett 30 m fall.
Kvällstidningarna överdriver ju gärna. Antagligen var det totala fallet ca 30 m, inte klippan. Dvs personen föll utför en slänt och träffade sten på vägen ner.

Hursomhelst tragiskt när en sådan olycka sker.
 
Senast ändrad:

MrCarlson

Ny medlem
Går där inte en skiroute under valfagherliften? för där är ju rätt saftiga klippor, typ enda stället jag kan tänka mig så stora klippor hyffsat nära pisten i Anton!?

oavsett, sjukt tragiskt!
 

JanN

Ny medlem
Såg själv en kvinna rutscha okontrollerat 300-400m efter fall under Herse-liften på GrandsMontets/Chamonix i lördags. Helt ofattbart. Tror inte att hon hade mycket fart vid fallet (no offense, men kläderna påminde om rysk nybörjare). Hon fick dock inte stopp på fallet pga isigt underlag. Oklart hur mycket det lutar under liften, men brant är det inte...

Det mest skrämmande med detta är att man själv antagligen hade glidit ner till byn...
 

pkrenand

Ny medlem
Otroligt tragisk olycka, har tänkt mycket på de stackarna idag, inte minst för att jag själv är 46 år, bor i Uppsala och åker ca 2-3 veckor varje år i Voralberg/St Anton, mina "hemmabackar". (Jag fick dessutom en väldigt surrealistisk upplevelse idag när jag blev nerringd av kompisar som undrade "om jag levde", trodde att det var jag och mina kompisar som hade störtat...)

Det som slår mig är att är att "hela gänget" åkte med i raset. Jag har inte riktigt koll på var de åkte, men det låter som att de antingen skulle ta sig ner i en brant korridor som svängde och med klippor under eller att de gjorde någon travers någonstans, men att den översta killen tappade fästet, föll och drog med sig de övriga. Alternativt att underlaget släppte vid en travers och drog ner dem över en kam, men då brukar det oftast heta "lavinolycka" i media. Hemskt är det i alla fall...

Svårt att gardera sig för allt som kan hända i bergen. Om någon har orkat läsa såhär långt så vill jag tipsa om att fira med rep om ni ska köra i en riktigt brant korridor med klippor nedanför, som svänger (gör en bra standplats), kör en och en och håll avstånd. Ett tips till, om ni åker mycket puder, köp en ABS Airbag! (www.abs-airbag.com). Ganska mycket pengar, men de fungerar verkligen...!!!

/Peter
 

AnteeL

Ny medlem
Kan tänka mig flera ställen runt shindlers dalstation och neråt man lätt kan hoppa ur pisten, ramla och sen inte kunna stanna om det är isigt. Däremot finns det inga 30 m klippor. Under Valfagehr finns det klippor, stora nog så du inte överlever ett fall. Dock är skirouten som går där en bit från klipporna, och det är bra avstängt staket och skit.
 

Senaste inläggen

Snödjup

Snödjup har sommaruppehåll i väntan på vinterns snödump.
Advertisement
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp