Pjäxor till lätt tjej - Salomon?

magnil

Medlem
Dottern skall säsonga i alperna. Hon har åkt bräda de senaste åren men vill nu även ha med sig skidor. 165 cm / 51 kg / 21,8 cm smala fötter. Har provat några olika Salomonpjäxor i stl 22/22,5 och tycker de sitter bra. Skall ha en pjäxa som fungerar både i och utanför pisten. Är det QST-serien man tittar på då?
 

Tottek

Aktiv medlem
Låt en bootfitter titta på fötterna så får hon ett par pjäxor som passar henne, och en formgjuten sula till 👌
 

MnO

Aktiv medlem
En stor, seriös butik och flera timmars testande och i alla fall en rejäl genomgång (om än inte flera timmar kanske...) med en duktig pjäxoman-säljare är minimum. Har hon testat runt rejält och kommit fram till att just Salomon QST passar bäst då är det ett bra val. Är det första bästa som verkar sitta ok, nja, då är det mycket jobb kvar.

Ett generellt råd är att välja en friåkingspjäxa med tech-inserts. I de små storlekarna spelar inte vikten jättestor roll eftersom skillnaden i rena gram blir mindre jämfört med referensstorlekarna (vanligen 26,5) i databladen. Om hon behöver insertsen eller ej beror mycket på hur hon kommer att åka och med vem, men med inserts är man mer framtidssäkrad om hon utvecklas mot att ge sig iväg på lite dagsturer och powder access. Risken finns annars att hon ångrar sig efter ett par månader när det börjar ramla in Shifts och diverse pinverktyg i åkarkretsarna.
 

Snödjup

Advertisement
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp